Εκτός Survivor βρίσκεται οριστικά πλέον η Γεσθημανή Κουτούζογλου, η οποία κατηγορείται για λιποταξία.
Ενώπιον του εισαγγελέα του στρατοδικείου παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή η υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Γεσθημανή Κουτούζογλου, την οποία γνωρίσαμε πριν μερικές ημέρες μέσα από το Survivor.
Η Γεσθημανή Κουτούζογλου επέστρεψε χθες Σάββατο (21.9.24) στην Ελλάδα από τον Άγιο Δομίνικο, καθώς ειδοποιήθηκε από την οικογένειά της να αποχωρήσει από το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ. Η 36χρονη υπαξιωματικός κατηγορείται για δύο αδικήματα.
Πρώτον, ότι δεν ενημέρωσε την υπηρεσία για τη συμμετοχή της στο Survivor και δεύτερον, για λιποταξία εκτός Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Armyvoice.gr, η Γεσθημανή κατηγορείται από το ΚΕΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 36 του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, ότι κατά τη διάρκεια της κανονικής της άδειας, πήγε στο εξωτερικό και διέμεινε σε άλλη χώρα πάνω από 3 ημέρες χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ επικοινώνησε με την παραγωγή του Survivor ώστε να ενημερωθεί η υπαξιωματικός των ειδικών δυνάμεων για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ενημερώθηκε για την κατηγορία που αντιμετωπίζει και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ταξίδι ξεκίνησε χθες και αναμένεται σήμερα να έρθει στο αεροδρόμιο Βενιζέλος, όπου θα την περιμένουν στελέχη του Τάγματος Στρατονομίας για να την συλλάβουν και να την οδηγήσουν στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, από την πλευρά του ΓΕΣ έχει ξεκινήσει και πειθαρχική διαδικασία για το θέμα.
Η ποινή που θα αντιμετωπίσει αν κηρυχθεί λιποτάκτης εξωτερικού είναι κάθειρξη έως 10 χρόνια ή φυλάκιση 2 ετών.
mag24.gr