Η Up Stories παρουσιάζει μέσω ενός ενημερωτικού βίντεο τη συναρπαστική ιστορία πίσω από τη διάσημη Βίλα του Παπαδόπουλου, που βρίσκεται μία από τις ψηλότερες κορυφές της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, πρόσφατα ο βιογράφος του Γεωργίου Παπαδόπουλου, κύριος Μάνος Ν. Χατζηδάκης, με μια επιστολή προς τον Τύπο, ανατρέπει τις προηγούμενες πεποιθήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο, παρά την ονομασία “Βίλα,” φαίνεται να διαφέρει αρκετά από τη συνηθισμένη εικόνα μιας βίλας.

Βίλα Παπαδόπουλου: Το μεγάλο μυστικό της Πάρνηθας

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κυρίου Χατζηδάκη, η Βίλα του Παπαδόπουλου, που κοσμεί μια από τις ψηλότερες κορυφές της Πάρνηθας, δεν ανέγερθε με σκοπό να αποτελέσει απλώς μια εξοχική κατοικία του δικτάτορα, αλλά ως ένα καταφύγιο για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ειδικότερα, είχε σχεδιαστεί ώστε να αντιμετωπίσει πιθανή πυρηνική απειλή, η οποία εκείνη την εποχή αποτελούσε σοβαρή απειλή λόγω του “Ψυχρού Πολέμου” μεταξύ Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης.

Ο κύριος Χατζηδάκης, με επιστολή προς τον Τύπο, αναφέρει ότι δεν υπάρχει αναφορά σε υπόγειες στοές και μυστικές εγκαταστάσεις, αλλά το ρεπορτάζ της «Βραδυνής» της δεκαετίας του ’70 καταγράφει παρόμοιες εγκαταστάσεις και στην ναζιστική Γερμανία.

Η ομάδα Up Stories, με τη χρήση drone, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, με πρόσβαση μόνο για πεζοπόρους και ποδηλάτες. Η προσπάθεια απαιτεί από τους ενδιαφερόμενους να διανύσουν απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από το Φυτώριο της Πάρνηθας προς το οίκημα και άλλα τόσα για την επιστροφή τους, σε μια απαιτητική ανηφορική διαδρομή. Το αποτέλεσμα της έρευνας αποκαλύπτει ένα μυστηριώδες δίκτυο υπόγειων κατασκευών που φαίνεται να μην σχετίζονται με ύδρευση ή αποχέτευση.

Δείτε το video

fanpage.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...