«Αντιμετώπισα το διαζύγιο με τη Φαίη Σκορδά πάρα πολύ δύσκολα» (βίντεο)

Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας στον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου.

Ο παρουσιαστής του Ant1 αποκάλυψε για πρώτη φορά πως δεν έχει σχέσεις με τη μητέρα του. Μίλησε ανοιχτά για τα παιδικά του χρόνια που τον στιγμάτισαν.

«Εγώ είμαι ένα παιδί χωρισμένων γονιών. Κι ένα παιδί άσχημα χωρισμένων γονιών. Στα πρώτα χρόνια έμεινα με τη μητέρα μου. Χώρισαν με σύγκρουση. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Πολλά ζευγάρια χωρίζουν με σύγκρουση. Το θέμα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια η μητέρα μου εξαφανίστηκε από τη ζωή μου. Είναι μια πολύ μεγάλη πληγή, η οποία δεν ξέρω αν κλείνει ποτέ.

Όταν μία μάνα ή ένας πατέρας, κυρίως η μάνα όμως, φεύγει για πολλά χρόνια βίαια από τη ζωή ενός παιδιού, όταν κάποια στιγμή εσύ καλείσαι επειδή δεν γίνεται διαφορετικά να χωρίσεις από τον άνθρωπό σου, το θεωρείς αφενός μια μεγάλη αποτυχία και δεύτερον το σκέφτεσαι διπλά, τριπλά, τετραπλά μέχρι να πάρεις την οριστική απόφαση.

Όταν, δε, αυτό αλλάζει, εσύ φέρεις ένα βάρος, που φέρω κι εγώ ακόμα, ότι πιθανόν τα παιδιά μου να λάβουν το χωρισμό, που ήταν μια κοινή απόφαση, ένας ήρεμος και γλυκός χωρισμός από τη Φαίη ως ότι ο πατέρας τους τα εγκαταλείπει, όπως εμένα πιθανόν κάποιος γονιός που να έφυγε βίαια από τη ζωή μου. Άρα εγώ το αντιμετώπισα πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Από την άλλη, το γεγονός ότι εγώ πέρασα άσχημα σαν παιδί, είναι αυτό που λέτε όλοι όσοι με γνωρίζετε και είναι για μένα πολύ τιμητικό, αλλά αυτονόητο ότι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν κοντά στα παιδιά μου. Και δεν μιλάω υλικά, αλλά κυρίως σε χρόνο, ποιοτικό χρόνο να κάνουμε πράγματα μαζί. Και πιθανόν στην υπερβολή που το κάνω εγώ να έχει να κάνει με τα δικά μου παιδικά βιώματα» είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Εξηγώντας περισσότερο όσα συνέβησαν με τη μητέρα του, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως μέχρι σήμερα, δεν έχουν σχέσεις.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχω πει ποτέ. Δεν υπάρχουν σχέσεις. Αλλά είναι κάτι το οποίο το έχω μέσα μου κάπου, σε ένα κουτάκι. Δεν έχω βγει ποτέ να το πω δημόσια, όχι γιατί ντρέπομαι αλλά γιατί δεν θέλω να πουν ”α, επειδή εκείνος πέρασε έτσι, πιθανόν για αυτό να φέρεται έτσι και άρα να του δώσουμε ελαφρυντικά”. Δηλαδή δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως άλλοθι κάποιων απόψεων ή συμπεριφορών. Υπάρχει εκεί, δεν υπάρχουν σχέσεις και από εκεί και πέρα… όλα καλά.

Ο πατέρας μου ήταν τα πάντα για μένα. Ήταν ένας καλός άνθρωπος, μεγάλωσα δίπλα του και με μητρικό πρότυπο την γιαγιά μου. Είμαι πολύ τυχερός γιατί μου έμαθε το καλό και το κακό, μου έδωσε αρχές και αξίες και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτές οι αξίες περνάνε στα παιδιά μας.

Βλέπω δηλαδή τα παιδιά μου, τι αξιακούς κώδικες έχουν και βλέπω ότι είναι πολύ πιο καλοί και από αυτούς που έχω εγώ. Γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και αυτό οφείλεται και στη μαμά τους και στον μπαμπά τους προφανώς» είπε.

«Με τη Φαίη Σκορδά χωρίσαμε πολύ γλυκά και ήρεμα»

Όσο για το διαζύγιό του με τη Φαίη Σκορδά, ο Γιώργος Λιάγκας είοε: «Ήταν μια κοινή απόφαση, ένας ήρεμος και γλυκός χωρισμός. Δεν ήθελα τα παιδιά να νιώσουν ότι ο πατέρας του τα εγκαταλείπει όπως και συνέβη με εμένα με έναν από τους γονείς μου. Εγώ το αντιμετώπισα πάρα πολύ δύσκολά. Πήρα και βοήθεια, πήγα σε γιατρό. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος».

«Από την άλλη, το γεγονός ότι εγώ πέρασα δύσκολα ως παιδί να είναι ότι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στα παιδιά μου. Και δεν μιλώ υλικά. Και η μάνα τους και ο πατέρας τους, τα παιδιά έχουν δύο εξαιρετικούς γονείς νομίζω, κυρίως όμως να περνούν τα παιδιά ποιοτικό χρόνο με κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα τη Φαίη, με ενέπνευσε να γίνω πατέρας»

«Πολύ γλυκά και ήρεμα χωρίσαμε. Προφανώς δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν και αυτό βγαίνει. Εγώ θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός γιατί στη ζωή μου γνώρισα τη Φαίη. Η Φαίη με ενέπνευσε να γίνω πατέρας, μπορεί να μη γινόμουν πατέρας ποτέ. Είναι μια εξαιρετικά καλή μάνα (…) Αυτό είναι το σημαντικό στη σχέση μου με τη Φαίη», είπε ο Γιώργος Λιάγκας σε άλλο σημείο της συνέντευξης του με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Κι εγώ είμαι ένας πολύ έντονος άνθρωπος και η Φαίη μια έντονη προσωπικότητα. Άρα, μοιραία οι σχέσεις αυτών των ανθρώπων είναι συγκρουσιακές. Δεν σφαχτήκαμε ποτέ, θα το ξαναπώ…» κατέληξε για τον χωρισμό τους ο Γιώργος Λιάγκας καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου.

filoitexnisfilosofias.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...