Ο ηρωικός Συνταγματάρχης, Γκίκας Τρίπος, υπήρξε η εμβληματική μορφή που άνοιγε τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Γεννημένος στις 2 Οκτωβρίου του 1917 στην Ύδρα, πολέμησε με το βαθμό του Συνταγματάρχη στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου το Χειμώνα του 1940.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 1940, ενώ πολεμούσε στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου, τραυματίστηκε από έκρηξη Ιταλικής οβίδος, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δύο του πόδια.

Ο Γκίκας Τρίπος, όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και με την ψυχή του κατάφερε να ξεπεράσει όλα του τα προβλήματα.

Όπως αναφέρει η metapedia, για την πολεμική του δράση τιμήθηκε με μετάλλια και παράσημα Ανδρείας, τόσο στο μέτωπο από τον μετέπειτα Αντιστράτηγο Βενετσάνο Κετσέα, όσο και στην Αθήνα από τον Βασιλιά Παύλο Α’, στη διάρκεια τιμητικής εκδηλώσεως που διοργανώθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Έφερε τον βαθμό του Ταξιάρχου ε.α. και με την οικογένεια του κατοικούσε σε οικία στον αριθμό τρία επί της οδού Γεωργίου Σεφέρη, νυν Μιχάλη Καλκάνη, στην συνοικία Περισσός του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής.

Δείτε βίντεο

Οι σημαντικοί άνθρωποι είναι σιωπηλοί..Φασαρία κάνουν μόνο οι ασήμαντοι..

filoitexnisfilosofias.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...