Η προφητεία του Νοστράδαμου, που λέγεται ότι αναφέρεται στον βασιλιά Κάρολο, γράφτηκε τον 16ο αιώνα.

Ο βασιλιάς Κάρολος, γιος της Ελισάβετ Β’ και πλέον μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχει προλάβει καν να παραλάβει τον θρόνο και η βασιλεία του έχει ήδη αρχίσει να κλονίζεται. Μετά τη στέψη του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, νέα ερμηνεία μιας προφητείας του Νοστράδαμου, του Γάλλου φαρμακοποιού και μάντη του 16ου αιώνα, έχει γίνει viral.

Μάλιστα, η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με την τελευταία ανάγνωση, δείχνει απευθείας τον βρετανικό βασιλικό οίκο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Marca, ο Michel de Notre-Dame, πιο γνωστός ως Νοστράδαμος, δημοσίευσε το βιβλίο του «Les Prophéties (Οι Προφητείες)» σε τρία μέρη, το 1555, το 1557 και το 1568. Πρόκειται για μια συλλογή από 942 ποιητικά τετράστιχα που υποτίθεται ότι προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα. Ένα από αυτά φαίνεται να αφορά στον οίκο των Ουίνδσορ.

Η προφητεία του Νοστράδαμου για τον βασιλιά Κάρολο

Σε ένα από τα τετράστιχα του βιβλίου του Νοστράδαμου, ο οποίος προέβλεψε, επίσης, την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, τη δολοφονία του Τζον Κένεντι και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, υπάρχει μια προφητεία που φαίνεται να παραπέμπει στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

«Ο ξαφνικός θάνατος του πρώτου χαρακτήρα, αυτός θα αλλάξει και ένας άλλος θα τοποθετηθεί στο βασίλειό του», έγραψε ο Νοστράδαμος πριν από περισσότερα από 460 χρόνια. Σύμφωνα με διάφορες ερμηνείες, η προφητεία του Νοστράδαμου υποδεικνύει ότι το βρετανικό στέμμα δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τη συνήθη γραμμή διαδοχής του. Δυσοίωνα γεγονότα θα βάλουν τέλος σε αυτό και ένα πρόσωπο που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς θα αναλάβει την εξουσία.

Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο για τον Χάρι, τον δούκα του Σάσεξ. Ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, είναι σήμερα ο πρώτος στη σειρά διαδοχής – ακολουθούν τα τρία παιδιά του, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις – πράγμα που σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι τέταρτος.

«Ένας άνθρωπος που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς, θα αναλάβει τον θρόνο», αναφέρεται στην φερόμενη προφητεία του Νοστράδαμου για τον βασιλιά Κάρολο. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πρόβλεψη που θα μπορούσε να κλονίσει τη μοναρχία του βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με αυτήν, τρία παιδιά «θα καταστρέψουν τον λαό» και αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ: «Κοντά στην ακτή γεννιούνται τρία όμορφα παιδιά. Θα καταστρέψουν τους ανθρώπους όταν ενηλικιωθούν. Θα αλλάξουν το βασίλειο και δεν θα το δείτε να μεγαλώνει πια».

«Βόμβα» από το Μπάκιγχαμ! Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο: «Δεν είναι προστάτης» – Εσπευσμένα στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι

Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος – Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ: «Δεν είναι προστάτης»

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι. Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι επικοινώνησε με τον πατέρα του και επιστρέφει εσπευσμένα στη Βρετανία.

«Πάγωσε» τη Βρετανία η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, στην οποία ενημερώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και σήμερα (05.02.2024) άρχισε “τακτικές θεραπείες” στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, ωστόσο -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- ο καρκίνος δεν εντοπίστηκε εκεί.

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή, χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, υπήρξε εύρημα που προκάλεσε ανησυχία και στη συνέχεια διαγνώστηκε ως μια μορφή καρκίνου. Αυτή η δεύτερη πάθηση θα λάβει τώρα την κατάλληλη θεραπεία».

Επιστρέφει στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι – Ο βασιλιάς Κάρολος τον ενημέρωσε για τον καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος τηλεφώνησε στον πρίγκιπα Χάρι και τον ενημέρωσε πως πάσχει από καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βρίσκεται στη Βρετανία, προκειμένου να δει από κοντά τον πατέρα του.

«Μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε πηγή κοντά στον Χάρι.

Το έκτακτο δελτίο του BBC για τη διάγνωση με καρκίνο – Σοκ στα βρετανικά ΜΜΕ

«Βοά» η Βρετανία από την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ πως ο Βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο.

Τα Μέσα της Βρετανίας μετέδωσαν με έκτακτο την είδηση για τον Βασιλιά Κάρολο, ενώ πολλοί Βρετανοί είναι σοκαρισμένοι.

Στο έκτακτο δελτίο του το BBC μετέδωσε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε».

Όπως αναφέρθηκε ο Γουίλιαμ θα αναλάβει κάποια από τα καθήκοντά του και η Καμίλα κάποια άλλα.

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει με κεφαλαία η Daily Mail, ενώ και άλλα βρετανικά sites έχουν τα κεντρικό θέμα την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ο Ρίσι Σούνακ του ευχήθηκε περαστικά, σύμφωνα με την Telegraph.

Υπενθυμίζεται πως o βασιλιάς Κάρολος είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη. Ωστόσο τώρα ανακοινώθηκε πως πάσχει από καρκίνο, όχι όμως του προστάτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο Βασιλιάς Κάρολος «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Βασιλιάς Κάρολος

alldaynews.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...