Μία μπρος και μία πίσω, έτσι σφράγισε το μάγουλο της Λιάνη η Αθήνη στις 10/10 το 97 κι είχαμε να το συζητάμε για χρόνια- για την ακρίβεια δεν ξεχάστηκε κα ποτέ. Το διπλό χαστούκι στη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά επεισόδια της δεκαετίας του 1990. Αυτή η πράξη συγκρίθηκε έπειτα με το χαστούκι που έδωσε ο φυλακισμένος Κασιδιάρης, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στη Λιάνα Κανέλη, αν κι αυτά τα δύο περιστατικά έχουν δαφορετική βάση μεταξύ τους. Η βία δε δικαιολογείται, προφανώς κι υφίσταται και στις δυο περιπτώσεις. Όμως, εκείνο το χαστούκι της Αθηνάς-Τσούνη, με τη γραφικότητά του, φαίνεται να κρύβει ένα καλτ στοιχείο που όμοιό του δεν ξανάδαμε.

Ήταν λοιπόν ημέρα βιβλιοπαρουσίασης από τις εκδόσεις Λιβάνη για το βιβλίο της, αφιερωμένο στη γνωριμία και τον γάμο της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, 15 μήνες μετά τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Τον ΑΝΔΡΕΑ, τον Ανδρέα της Ελλάδας και του λαού της, το δικό μου Ανδρέα, τον έχει αγκαλιάσει η ιστορία, λίγες στιγμές πριν. Τον οδηγεί στο βάθρο που έχει φτιάξει γι’ αυτόν ο λαός, ο λαός που τον λάτρεψε, με μια μαγική σχέση, ερωτική, μοναδική. Αυτός ο λαός που τον γνώριζε και τον φώναζε μόνο «Ανδρέα».», αυτό έγραφε το οπισθόφυλλο το οποίο υπέγραφε στους φανς της η Δήμητρα Λιάνη, καθισμένη στο γραφείο της και περιτριγυρισμένη από κάμερες και κόσμο.

Σκάει λοιπόν η Αθήνη και η πλεξούδα της, πιο έτοιμη από ποτέ, την πλησιάζει, της πετάει ένα «δεν καταδέχομαι να πάρω το βιβλίο. Ρεζίλεψες το γυναικείο φύλο» και της χώνει μια καλή, μια ανάποδη. Έπειτα, τη μαζεύουν και την απομακρύνουν από τον χώρο, όσο εκείνη διατηρεί ένα αυτάρεσκο χαμόγελο, το κοινό ψέλνει με ένα στόμα μια φωνή ιιιιιι, ααααα, ωωωω και η Λιάνη μετράει αστεράκια. Βία από γυναίκα προς γυναίκα, σε λάιβ μετάδοση.

Το σύμπαν παραληρούσε για μήνες με το συμβάν το οποίο μεταδόθηκε λάιβ κι έπαιξε παντού. Το πιο έξυπνο σχόλιο όμως, βγήκε από πού αλλού, από το στόμα της Μαλβίνας με τον μοναδικά καυστικό της λόγο:

Σήμερα η Αναστασία Αθήνη-Τσούνη, ζει στην Πάτρα. Μένει στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ζώντας με χαμηλό προφίλ. Η ίδια έχει αναφέρει ότι κάποιοι την αναγνωρίζουν κατά διαστήματα, όμως εκείνη έχει γυρίσει σελίδα από χαστουκίστρια του συστήματος. «Έχω αηδιάσει τελείως με τα κοινά. Το σύστημα δε χτυπιέται. Είναι πολύ μεγάλη η διαπλοκή. Θέλω να βοηθάω γενικά τον κόσμο αλλά είναι πολύ δύσκολο να χτυπήσεις το σύστημα», δήλωσε.

Κι όσο για το αν μετάνιωσε για την πράξη βίας, η ίδια δε φαίνεται να μετανοεί και μάλιστα, το θεωρεί και λίγο σε σχέση με άλλα, λιγότερο ορατά: «Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ τολμηρή κι ενθουσιώδης. Έχω κάνει πράγματα που δεν έχουν φανεί πουθενά. Αυτό ήταν και ένα μήνυμα τότε. Με σταματούν ακόμη στο δρόμο. Τους λέω έκανα αυτό που μου έλεγε τότε η ψυχή μου.»

Αχ Ελλάδα, πόσες καλτ στιγμές ξεπεσμού, κατινιάς και κιτρινισμού έχεις προσφέρει στην πολιτική σκηνή και στο «γύρω-γύρω θάλασσα»!

pillowfights.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...