Βλάσσης Γεωργάτος: Σε κάθε γωνιά και να περπατήσεις θα βεις ένα «Γρηγόρης», η γνωστή αλυσίδα εστιάσης που έστω μια φορά, έχεις πάρει κάτι να πιεις ή να φας. Πίσω βέβαια από την αλυσίδα κρύβονται πολλά άτομα, που κανείς δεν γνωρίζει. Ένας σύγχρονος άνδρας, με έφεση στα σπορ (μηχανοκίνητα και θαλάσσια) ο οποίος με τη δυναμική του παρουσία για χρόνια σηματοδότησε την πρόοδο και διαρκή ανάπτυξη του γκρουπ που ο πατέρας του Γρηγόρης δημιούργησε το 1972 στη Δάφνη.

Βλάσσης Γεωργάτος: Το δυναμικό προφίλ ενός επιχειρηματία

Ο ναερός γιος του «Γρηγόρης», γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και φοίτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από νεαρή ηλικία είχε ανάμειξη στην τότε ακόμη οικογενειακή επιχείρηση «Γρηγόρης», ενώ, μετά το πέρας των σπουδών του, το 1992 ανέλαβε ενεργό δράση μέσω διοικητικών καθηκόντων.

Ο Βλάσσης, ήταν εκείνος που “πάτησε” πάνω στην επιχείρηση και την επέκτεινε σε όλη την χώρα. Το να διαθέτεις πλέον περί τα 360 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, να έχεις αναπτυχθεί σε αρκετές ξένες αγορές και να εισάγεις το θεσμό του franchising στον κλάδο δεν είναι και μικρό πράγμα.

Με ισχυρή αντίληψη της μαζικής εστίασης και των τάσεων της αγοράς, επέλεξε να προχωρήσει μέσω franchise την επέκταση της εταιρείας. Η επιλογή αυτή οδήγησε στην αλματώδη ανάπτυξη της «Γρηγόρης» καθιστώντας την ηγέτιδα δύναμη της κατηγορία της. Η εταιρεία εξελίσσεται διαρκώς, ανταποκρινόμενη πλήρως στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες της εποχής και σήμερα είναι το μεγαλύτερο δίκτυο μικρογευμάτων και καφέ στην Ελλάδα και 9ο μεγαλύτερο δίκτυο καφεστίασης στην Ευρώπη.

Βλάσσης Γεωργάτος: Ο “Γρηγόρης” σε όλη την Ελλάδα

Υπό τη διοίκηση του Βλάσση Γεωργάτου, η αλυσίδα «Γρηγόρης» έχει στην κατοχή της, 360 καταστήματα στην Ελλάδα και σε άλλες τέσσερις χώρες, ενώ παράλληλα συνεχίζει την περαιτέρω ανάπτυξη του σήματός του στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Κεντρική Ευρώπη. Πρώτος σταθμός ήταν η Γερμανία, όπου το άνοιγμα του καταστήματος στο Βερολίνο, το 2015, αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο σ’ αυτή την πορεία..

Βέβαια αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είχε να κάνει με μια σειρά κρίσεων που η αλυσίδα πέρασε, κυρίως στις αρχές του 2004 όταν οι πωλήσεις κατρακύλησαν κι όταν η οικογένεια Γεωργάτου αναγκάστηκε να αλλάξει μείγμα πολιτικής. Πολλά παλιά στελέχη όπως ο Φιλάρετος Ψημμένος αποχώρησαν. Η εταιρεία έδειξε να κλυδωνίζεται από σειρά ανοιγμάτων ενώ η ίδια η εικόνα του Βλάσση Γεωργάτου ως ενός ανθρώπου που είχε το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» άρχισε να ξεθωριάζει.

Βλάσσης Γεωργάτος: Η ιστορία πίσω από την περίφημη τυρόπιτα

Το 1972, στη Δάφνη, ο πατέρας του Γρηγόρης Γεωργάτος, ανοίγει μια μικρή επιχείρηση με τυρόπιτες, που δίνει και το όνομα του, «Γρηγόρης». Στην αρχή έκανε θραύση έγινε διάσημο στην περιοχή, μετά σε ολόκληρη την Αθήνα και σήμερα, μετά από 50 μείον ένα χρόνια και πολλά πάνω κάτω, η εταιρία διαθέτει καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Μπαχάμες.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος όταν ήταν σε ηλικία που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει,  παρέδωσε τη σκυτάλη της εταιρείας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στον γιο του Βλάσση ο οποίος από τα πάρτι της παραλιακής θα εξελιχθεί σε έναν σημαντικό businessman. Ήδη την εμφάνιση του είχε κάνει και ο σημαντικός ανταγωνισμός από την Εβερεστ κι άλλες αλυσίδες του κλάδου.

Το 1994, η ιδέα του Βλάσση Γεωργάτου να επεκταθεί το δίκτυο της Γρηγόρης μέσω franchise θα είναι καταλυτική.

Ο Βλάσης Γεωργάτος, παίρνει την απόφαση και μεταφέρει την έδρα της εταιρείας στον Άλιμο σε ένα κτήριο 11.000 τμ. Αμέσως μετά, το 2000, εισάγει την εταιρεία στο Χρηματιστήριο – παρά την αντίθετη γνώμη της μητέρας του – ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται στη Ρουμανία και στο νέο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος, με δύο σημεία πώλησης. Το 2002 ο όμιλος θα μπει και στις «δημόσιες» business με κυλικεία σε ΟΣΕ και αλλού. Σε μία σημαντική κίνηση, το 2014 ο Βλάσης Γεωργάτος ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ, τη συνεργασία του με την ΕΚΟ και την ΒΡ μέσω του concept «Γρηγόρης Μικρό» και η εταιρία ξαναρχίζει την ανοδική της πορεία.

Η περίφημη τυρόπιτα που αξίζει από κάθε άλλο μαγάζί στην εστιάση!

fanpage.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...