Η Βίκυ γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1963 και κατάγεται απ’ το Ζέλι Φθιώτιδας. Προέρχεται από οικογένεια που ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία. Έζησε μια χλιδάτη και προκλητικά πλούσια ζωή αλλά όπως είθισται επήλθε η απότομη προσγείωση και μια κανονικότητα που δεν θυμίζει σε τίποτα την προγενέστερο βίο.

Της: Έπη Τρίμη

Αρχικά η Βίκυ Σταμάτη διορίστηκε υπάλληλος στη ΔΕΗ το 1993, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, και επί σειρά ετών ήταν συνδικαλίστρια με την ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ (συνδικαλιστικός φορέας της ΔΕΗ που πρόσκειται στη ΝΔ).

Ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι

Παντρεύτηκε τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στο Παρίσι το 2004. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους είναι στο όνομά της, όπως είναι και άλλες ακριβές αγορές που έχουν ως παραλήπτρια την ίδια, με σημαντικές χρεώσεις στους λογαριασμούς της στην τράπεζα UBS την περίοδο 2006-2009.

Η προκαταρκτική εξέταση για την απόκτηση του ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου

Τον Ιούνιο του 2010, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και για ανακριβή φορολογική δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2009. Σχεδόν ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Τσοχατζόπουλου, ενώ η διαγραφή του από το κόμμα οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2011. Τον Ιούλιο του 2011 ο υπουργός, με εντολή της Βουλής, διώχθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τελικά συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012, οπότε και προφυλακίστηκε.

Η φυλάκιση

Στην ανάκριση που ακολούθησε, ενεπλάκη στην υπόθεση το όνομα της Βίκυ Σταμάτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η ίδια στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της. Απολογούμενη υποστήριξε ότι “δεν είχε την παραμικρή συναλλαγή, συνεργασία ή άλλου είδους σχέση με τις τρεις παράκτιες εταιρείες (Nobilis, Torcasso και Blue Bell) στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του συζύγου της, πλην της Nobilis” από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο οποίο είχε εγκατασταθεί η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.

Η αποφυλάκιση για λόγους υγείας  και του ανήλικου παιδιού

Στις 2 Μαΐου 2012 η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής της επικαλούμενη «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσής της επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, “υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της”.

Στις 16 Ιουλίου 2012 η Σταμάτη, ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Τόσο η εισαγγελέας, όσο και ο ανακριτής, έκαναν αρνητική εισήγηση.

Η διπλή μαστεκτομή

Τις 25 Ιουνίου 2013 η Βίκυ Σταμάτη εισήχθη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για την αφαίρεση όζων από το στήθος της φρουρούμενη. Τελικά, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και ακολούθησε η αποκατάστασή της.

Η ποινή κάθειρξης 1 ετών και η απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 η Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στις 2 Απριλίου 2015 απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν για πάνω από ένα χρόνο, παραδόθηκε όμως στην Αστυνομία μία ημέρα αργότερα στο Χαϊδάρι.

Αφέθηκε ελεύθερη στις 14 Οκτωβρίου 2015, όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή στις 31 Οκτωβρίου 2017, έπειτα από απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, αλλά μετά από μία εβδομάδα, στις 6 Νοεμβρίου 2017, αφέθηκε ξανά ελεύθερη, καθώς είχε ήδη εκτίσει μέρος της ποινής της, στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο, κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Το έμφραγμα

Για τη σοβαρή περιπέτεια που περνάει με την υγεία της μίλησε η Βίκυ Σταμάτη τον Οκτώβριο του 2020 λέγοντας:  «Πριν από ένα μήνα δέχτηκα ένα ισχυρό σοκ. Βρέθηκα σε μια ατμόσφαιρα απύθμενης δυστυχίας, πρωτόγνωρης, που χτύπησε ανελέητα την πιο αθώα πλευρά της ζωής…», είπε στην «On Time» εξηγώντας ότι κλονίστηκε σοβαρά από μια επίθεση που δέχτηκε η οικογένειά της.

«Αυτό σαν γεγονός ήταν η αρχή του κακού, η οποία προήλθε από εξωτερικούς παράγοντες -μια εχθρική πράξη μου προκάλεσε τη βλάβη. Αθόρυβα, ύπουλα, όλο αυτόν τον καιρό με ισοπέδωσε. Αδύνατον να διαχειριστώ την επίθεση που δεχθήκαμε ως οικογένεια… συρρικνώθηκα, κατάλαβα πως αρρώστησα, το σώμα με προειδοποίησε, πήρα το μήνυμα. Όλοι, όταν πρόκειται να υποστούν ένα τέτοιο επεισόδιο, να ξέρετε το περιμένουν! Δεν είχα προγραμματιστεί με αυτό που ήρθα αντιμέτωπη. Δυστυχώς άνθρωποι – τέρατα ζουν μονάχα για να καταστρέφουν…

Κατά τη διάρκεια μια μετακίνησης που αφορούσε στο παιδί υπέστην ένα ανυπόφορο ύπουλο πόνο σαν να με διαπερνούσε ξίφος. Ενστικτωδώς, το μυαλό με παρέπεμψε σε καρδιολογικό επεισόδιο. Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου απέναντι σε ένα πρωτοφανή, απροσδόκητο επισκέπτη. Ψηλαφώντας τη βάση του καθίσματος του συνοδηγού, προσπαθώντας να βρω το κινητό μου, είχα την έκλαμψη εκείνη τη στιγμή να τηλεφωνήσω στον θεράποντα ιατρό του άντρα μου, τον κ. Οικονομόπουλο, ο οποίος μου έδωσε τις πρώτες βοήθειες τηλεφωνικά. Με ικέτεψε να τρέξω στα επείγοντα και να εγκαταλείψω κάθε σκέψη άγχους -στρες. Αισθάνθηκα τον φόβο που μπορεί να αισθανθεί κάποιος συνειδητοποιώντας ότι μπορεί να φύγει… χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αποχαιρετήσει. Αυτό που έπαθα ήταν ένας αθόρυβος εχθρός, ο οποίος ονομάζεται έμφραγμα, σπάνιος για τις γυναίκες, αλλά υπαρκτός», εξομολογήθηκε η Βίκυ Σταμάτη.

Ο θαυμασμός στον γιο της

Μιλώντας για τον γιο της, η Βίκυ Σταμάτη δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της και το θαυμασμό της αφού, όπως δηλώνει, ο Άκης είναι όχι μόνο ένας άριστος μαθητής, αλλά ένας λεβέντης και μάλιστα η ίδια τον αποκαλεί υπερήφανη “ήρωα”.

AKIS_TSOXATZOPOYLOS_VIKI_STAMATI

enimerotiko.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...