Η φωτιά στο καπέλο του Χάρι ήταν τελικά αληθινή.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από την κυκλοφορία του franchise “Home Alone 2: Lost in New York” και ο Τζο Πέσι αναπολεί νοσταλγικά τα γυρίσματα της χριστουγεννιάτικης κωμωδίας, χωρίς ωστόσο να φαίνεται σίγουρος πως θα επαναλάμβανε τον εμβληματικό ρόλο του ληστή Χάρι. Όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη του, η “μαγεία” της πρώτης φοράς είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με την ίδια ευκολία έπειτα από τόσα χρόνια, καθώς τα δεδομένα στην βιομηχανία του κινηματογράφου έχουν αλλάξει σημαντικά, όπως ακριβώς και ολόκληρη η φιλοσοφία της κοινωνίας.

Advertisement

Ο πανούργος ληστής της μεγάλης οθόνης, που προσπάθησε απλώς να κλέψει κάποιες χιλιάδες δολάρια και αντικείμενα αξίας με τον συνεργό του Μαρβ (Ντάνιελ Στερν), όμως έτυχε να βρεθεί στο διάβα του 10χρόνου Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν), θυμάται τις αξέχαστες στιγμές γέλιου κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη, ειδικά όταν ο πανέξυπνος πιτσιρικά αποφασίζει να στήσει επικίνδυνες παγίδες στους δύο κακοποιούς, βάζοντας εν τέλη φωτιά στο καπέλο του Χάρι.

“Εκτός από τα αναμενόμενα χτυπήματα, τους μώλωπες και τους γενικούς πόνους που συνδέεται με αυτό το συγκεκριμένο είδος σωματικού χιούμορ, έπαθα σοβαρά εγκαύματα στην κορυφή του κεφαλιού μου κατά τη διάρκεια της σκηνής όπου το καπέλο του Χάρι παίρνει φωτιά” δήλωσε αρχικά, προσθέτοντας με ύφος ανακούφισης στην συνέχεια: “ήμουν αρκετά τυχερός που είχα επαγγελματίες κασκαντέρ να κάνουν τα αληθινά βαριά ακροβατικά”.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός reunion, ο 79χρονος ηθοποιός ξεκαθάρισε πως η αρχική επιτυχία της αγαπημένης χριστουγεννιάτικης κωμωδίας είναι σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί. “Αν και ποτέ μη λες ποτέ, νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να επαναλάβουμε όχι μόνο την επιτυχία αλλά και τη συνολική αθωότητα των πρωτότυπων ταινιών…Είναι μια διαφορετική εποχή τώρα, οι συμπεριφορές και οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει μέσα σε 30 χρόνια” κατέληξε.

filoitexnisfilosofias.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...