Στη Γη της Ελιάς, η οικογένεια Βρεττάκου, πέρα από όλα τα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει, έρχεται να διαχειριστεί ένα μεγάλο και βαρύ πένθος, τον θάνατο του Ιάκωβου!

Μια μυστηριώδης γυναίκα έρχεται στη Μάνη και συναντά τον Λυκούργο. Πρόκειται για τη δικηγόρο του Ιάκωβου, η οποία φτάνει από την Ισπανία και του ανακοινώνει την πολύ δυσάρεστη είδηση:

«Ο Ιάκωβος Βρεττάκος δεν υπάρχει πια στη ζωή. Αυτή είναι η τέφρα του, την οποία με είχε εξουσιοδοτήσει να την παραλάβετε εσείς, μαζί με κάποια ακόμη πράγματα και επιστολές», του λέει.

Ο Λυκούργος καταρρέει με όσα ακούει και παράλληλα σκέφτεται πώς θα βρει τη δύναμη να μεταφέρει όλα αυτά στους Βρεττάκους. Ο Ιάκωβος ορίζει πληρεξούσιο διαχειριστή της περιουσίας του τον Λυκούργο, ενώ αφήνει και χειρόγραφη διαθήκη, σύμφωνα με την οποία όλη την περιουσία του, κινητά και ακίνητα, τα αφήνει στην Ιουλία.

Όσο για το δαχτυλίδι του, αυτό το αφήνει στον Μάνο. Όπως θα δούμε, ο Ιάκωβος όλο αυτό τον καιρό βρισκόταν στα νοσοκομεία και σε χειρουργεία, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε πέσει και σε κώμα.

Ωστόσο, είχε προβλέψει να δώσει το κινητό του σε έναν συνεργάτη του, ώστε κατά καιρούς να στέλνει τα γνωστά μηνύματα που ξέρουμε, ότι είναι σε διακοπές και να μην τον ενοχλούν.

Το πένθος σκεπάζει την οικογένεια των Βρεττάκων στη Γη της Ελιάς
Ο Λυκούργος με πόνο ψυχής παίρνει την τέφρα του αδελφικού του φίλου και πηγαίνει στο σπίτι των Βρεττάκων να την παραδώσει και να τους ενημερώσει για όλα: «Εδώ βρίσκεται ο Ιάκωβος», τους λέει με δάκρυα στα μάτια και όλοι παγώνουν.

Όταν τους εξηγεί τα πάντα, οι τύψεις και ο θρήνος για τον αδελφό τους είναι βαρύς. Ο Λυκούργος τούς δίνει και από μια επιστολή. Ο Ιάκωβος είχε γράψει μια επιστολή ξεχωριστά για τον καθένα, κι έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα τους γράφει.

Επιστολή αφήνει και στην Αθηνά, μέσα στη οποία της εξηγεί τα πάντα και μάλιστα αυτό το γράμμα ίσως να είναι και το εισιτήριό της για την ελευθερία.

Η οικογένεια του Ιάκωβου βιώνει ένα μεγάλο πένθος. Παραλαμβάνει την τέφρα του Ιάκωβου και σύμφωνα με την επιθυμία του πηγαίνει στην Καρδαμύλη όπου ήταν το σπίτι του, και σκορπίζει την τέφρα στη θάλασσα.

Ο Ισίδωρος αισθάνεται τύψεις που πίστευε ότι ο αδελφός του τους εγκατέλειψε για να κάνει τη ζωή του, ενώ η Ιουλία, που πάντα είχε ένα ξεχωριστό δέσιμο με τον Ιάκωβο, σύμφωνα με το περιοδικό MyTivi, θρηνεί και λυπάται που δεν της έδωσε την ευκαιρία να είναι μαζί του τις δύσκολες ώρες που πέρασε.

daddy-cool.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...