Λάκης Κομνηνός: Αν και το πραγματικό του όνομα όπως θα μάθουμε παρακάτω δεν είναι αυτό, είναι ένας από τους ζεν πρεμιέ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που έγινε ευρέως γνωστός και εντυπωσίασε με τους ρόλους του αλλά και με την ομορφιά του.

Λάκης Κομνηνός: Βιογραφικά στοιχεία

Το πραγματικό του όνομα είναι Απόστολος Πάστος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο, αλλά η απώτερη καταγωγή της οικογένειάς του είναι από την Κεφαλλονιά. Φοίτησε για δύο χρόνια στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα Κινηματογράφου και Θεάτρου στην Ακαδημία Τεχνών του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην τραγωδία Αντιγόνη και στον κινηματογράφο στην ταινία Εγωισμός (με το όνομα Λάκης Πάστος). Διακρίθηκε στον κινηματογράφο σε ρόλους ωραίου και μοιραίου άντρα, «αρχηγού των κακών», κατασκόπου – πράκτορα, ξένου (Γερμανού ή Άγγλου), ή νεαρού με πλούσια καταγωγή.

Λάκης Κομνηνός: Η πορεία του

Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε σε κοσμοπολίτικες ταινίες, κάποιες από τις οποίες είχαν διεθνές καστ και υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα μπάτζετ, ενώ κυκλοφόρησαν και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.

Στο ραδιόφωνο, ο Κομνηνός συμμετείχε σε εκπομπές και ως αφηγητής σε πολυάριθμα ντοκυμαντέρ.
Το 1975, ίδρυσε την δική του εταιρία παραγωγής, την Πανθέαμα, η οποία από το 1996 συνέχισε τη δραστηριότητά της με το νέο τίτλο Media Team. Έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.

Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, έγινε διευθυντής στην ΥΕΝΕΔ μέχρι την κατάργησή της λίγο αργότερα, το Νοέμβριο του 1982. Ο διορισμός του είχε σημασία, καθώς όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές της ΥΕΝΕΔ ήταν αξιωματικοί του Στρατού.

Λάκης Κομνηνός: Δείτε πως είναι σήμερα

Στα 76 του χρόνια ο Λάκης Κομνηνός εξακολουθεί να διατηρεί την γοητεία του. Μια γοητεία που ξεχυνόταν από τις κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε από την δεκαετία του 60’ έως και το 2002.

Ο ηθοποιός έχει έναν γιο με την τωρινή του σύζυγο, δημοσιογράφο, Τζώρτζια Κοντράρου και άλλους δύο γιους, τους οποίους απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Ντίνα Τριάντη. Σε όλους όπως έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του, έχει τρομερή αδυναμία και φροντίζει να αφιερώνει αρκετό χρόνο για εκείνους. Πάντως πατέρας και γιος μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Λάκης Κομνηνός: Σαν δυο σταγόνες νερό με τον γιο του

Ο Δημήτρης Κομνηνός, το μικρότερο από τα τρία αγόρια του Λάκη Κομνηνού, είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Σήμερα ο γιος του, Δημήτρης, είναι 27 ετών.

fanpage.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...