Κώστας Τσάκωνας: Το ξεκίνημα του μεγάλου κωμικού

Ο ηθοποιός που πάντα γέλαγε, ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα . Όταν ήταν 11χρονών αναγκάστηκε να αρχίσει να δουλεύει και παράλληλα πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο.

Έγινε δημοφιλής και αγαπητός στο κοινό, μέσα από τις καλτ βιντεοταινίες του ΄80. Πάντα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία που έπαιζε. Ξεχώρισε σαν ηθοποιός από τους ρόλους του στο θέατρο που έπαιζε σε επιθεωρήσεις. Στα θεατρικά έργα που έπαιζε διακωμωδούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής, την Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ.

Ο μεγάλος κωμικός μοίρασε γέλιο σε πολλούς Έλληνες, καθώς ο Κώστας Τσάκωνας και ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν το μεγαλύτερο κωμικό δίδυμο στο θέατρο και κινηματογράφο.

Κώστας Τσάκωνας: Το οικογενειακό δράμα, ο αποκλεισμός του από την τηλεόραση και το δύσκολο τέλος

Οι ρόλοι που τον χαρακτήρισαν ήταν στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Μαραγκός «Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) και στις ταινίες «Η μεγάλη απόφραξη» και «Κλασική περίπτωση βλάβης» .

Το οικογενειακό δράμα και ο αποκλεισμός του Κώστα Τσάκωνα από την τηλεόραση

Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε εξομολογήθει για το δράμα που πέρναγε. Είχε αποκαλύψει πως τον έπνιγαν τα χρέη. Παράλληλα είχε υπό την φροντίδα του, ένα αδερφό με νοητική στέρηση και μια αδελφή με επιληψία. Όταν ο πατέρας του έφυγε από την ζωή το 2004 έμεινε αυτός να φροντίζει τα αδέρφια του και είχε αποκαλύψει πως τα έβγαζε πέρα δύσκολα. Έξαιτίας της οικονομικής του κατάστασης αναγκάστηκε να δουλέψει και εκτός θεάτρου.

Στα γεράματα του, όταν ήταν 70 ετών, έπρεπε να κάνει τις δουλειές του ηλεκτρολόγου, του σοβατζή, του υδραυλικού, του τεντά και του αλουμινά. Ο μεγάλος κωμικός ήθελε να παρέχει τα πάντα στα αδέρφια του για να ζήσουν άνετα, καθώς δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα. Παράλληλα είχε αποκαλύψει πως στο τέλος, κανείς δεν τον δεχόταν στην τηλεόραση, γιατί δεν είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να μπει σ’ αυτό το σύστημα.

Κώστας Τσάκωνας: Το οικογενειακό δράμα, ο αποκλεισμός του από την τηλεόραση και το δύσκολο τέλος

Το δύσκολο τέλος του Κώστα Τσάκωνα

Ο Κώστας Τσάκωνας πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια της ζωής του χωρίς όμως να χάνει το χαμόγελο του. Το 2010 έπαθε εγκεφαλικό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2014 έλαβε την διάγνωση ότι είχε καρκίνο. Πέρασε τον τελευταίο χρόνο πριν φύγει από την ζωή, με μεγάλο πόνο. Η αρρώστια δεν του επέτρεπε να περπατήσει για πάνω από 10 λεπτά. Είχε φροντίσει να αποταμιεύσει χρήματα για τα γεράματα του και μπόρεσε να ζήσει αξιοπρεπώς, δίνοντας παράλληλα την μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Τσάκωνας είχε ένα μεγάλο παράπονο, να ξαναβγεί στο σανίδι για μια τελευταία φορά, όμως ήθελε να κρατήσει την αξιοπρέπεια του και να μην ζητήσει αυτός κάποιο ρόλο. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που πέρναγε, οι συνάδελφοι του ηθοποιού τον θυμούνται να μην χάνει ούτε στιγμή το χιούμορ του και γέλιο του.

Ο Κώστας Τσάκωνας έφυγε από την ζωή στις 4 Νοεμβρίου 2015, στην Κόρινθο, σε ηλικία 72 ετών.

i-diakopes.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...