Βέγγος – Χατζηχρήστος: Δύο πολύ σπουδαίοι ηθοποιοί

Βέγγος – Χατζηχρήστος: Υπήρξαν δύο από τους σημαντικότερους κωμικούς της εποχής τους. Θανάσης Βέγγος και Κώστας Χατζηχρήστος μεσουράνησαν για δεκαετίες στον κινηματογράφο και το θέατρο. Η κοινή παρουσία τους στην ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» ήταν ένας από τους λόγους που το φιλμ έσπασε ταμεία.

Το 1959 ο σπουδαίος Αλέκος Σακελλάριος μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την θεατρική κωμωδία και από την α’ προβολή κιόλας στις 6 Απριλίου, κόβει 77.118 εισιτήρια, βασιζόμενη στο έξυπνο σενάριο και στις ερμηνείες ενός εξαιρετικού καστ ηθοποιών το οποίο συμπλήρωναν ονόματα όπως εκείνα των Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Γιώργου Γαβριηλίδη, Μαρίκας Κρεββατά, Λαυρέντη Διανέλλου, Αλέκου Τζανετάκου και πολλών άλλων.

Αναμφίβολα, από τις πολλές σπαρταριστές σκηνές μία είναι εκείνη που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και από ό,τι φαίνεται θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Και φυσικά αναφερόμαστε σε όσα συνέβησαν –βάσει σεναρίου- μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Όσα συνέβησαν μεταξύ Χατζηχρήστου και Βέγγου οι οποίοι λειτουργούν βασιζόμενοι στην υπόσχεση ότι αν πιαστούν για την κομπίνα που έστησαν θα το γυρνούσαν στο περίφημο «δεν δε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις».

Βέγγος - Χατζηχρήστος: Γιατί δεν μίλησαν ποτέ μετά τον Ηλία του 16ου

Μέχρι ενός σημείου, μάλιστα, το δεύτερο σκέλος ίσχυσε και στην κυριολεξία! Τουλάχιστον για τον Θανάση Βέγγο, καθώς όπως γνωρίζουμε σήμερα και φαίνεται ξεκάθαρα και στην ταινία, τις… τρώει κανονικά από τον Κώστα Χατζηχρήστο! Το διαβόητο χαστούκι ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Επιπλέον ο Βέγγος δεν είχε την παραμικρή ιδέα για αυτό που ερχόταν την ώρα του γυρίσματος.

Ο λόγος του τσακωμού ανάμεσα στον Κώστα Χατζηχρήστο και το Θανάση Βέγγο

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι αυτή ήταν η αιτία που οι δυο τους δεν συνεργάστηκαν ποτέ ξανά. Ο Θανάσης Βέγγος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χουνέρι που του έκανε ο συνάδελφός του. Φαίνεται ότι ούτε και ο Χατζηχρήστος ήταν διατεθειμένος να ρίξει «νερό στο κρασί του» με κάποιας μορφής απολογία προς αυτόν.

Βέγγος - Χατζηχρήστος: Γιατί δεν μίλησαν ποτέ μετά τον Ηλία του 16ου

Και καθώς ο καιρός περνούσε και κανείς από τους δύο δεν έκανε το βήμα που χρειαζόταν για συμφιλίωση, το χάσμα μεταξύ τους απλά μεγάλωνε μέχρι που έγινε αγεφύρωτο.

Βέγγος - Χατζηχρήστος: Γιατί δεν μίλησαν ποτέ μετά τον Ηλία του 16ου

Έτσι, δεν έφτασαν ποτέ σε θέση να παίξουν και πάλι μαζί. Και αυτόπαρά τις απόπειρες κοινών γνωστών ακόμη και εντός της Φίνος Φιλμς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι σχέσεις τους ψυχράθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Σε τόσο μεγάλο που δεν μίλησαν ποτέ ξανά, κρατώντας το «μανιάτικο»…

i-diakopes.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...