Το κουβάρι της καυτής υπόθεση στην Πάτρα ξετυλίγεται και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επικαλείται βιβλίο ιατροδικαστικής…

Το απόλυτο θρίλερ στην Πάτρα με τους θανάτους των τριών παιδιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι Αρχές περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας για να καταλήξουν στα αίτια της τριπλής τραγωδίας.

Το ίδιο και οι γιατροί που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται.

Ένας από αυτούς είναι και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο κύριος Λέων έχει μιλήσει ανοιχτά για την υπόθεση θρίλερ στην Πάτρα. Έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθεί αν πίσω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών κρύβεται η ασφυξία. Σε αυτή την κατεύθυνσή και η νέα του ανάρτηση. Ένα κείμενο μέσα από το οποίο προσπαθεί να δείξει πως τα λόγια του, είναι απολύτως τεκμηριωμένα.

Ο ιατροδικαστής κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής συνδέει με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα σε έκθεση περί “εκφύλισης ηπατικών κυττάρων” με τη βιβλιογραφία.

“Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”, έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες”.

Σημειώνεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.

Ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, πριν από λίγες μέρες είχε πει ότι «τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου τουλάχιστον ως σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα)».

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το εάν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί», πρόσθεσε ο κ. Λέων. Σχολιάζοντας τη δήλωση – «βόμβα» του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

Ο ιατροδικαστής αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις το απόγευμα στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο…

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgrigoris.leon%2Fposts%2F10166142466165321&show_text=true&width=500

newsit.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...