«Πρέπει τώρα να σώσουμε άλλα παιδάκια», είπε η μητέρα στους γιατρούς

Ανείπωτη είναι η θλίψη στο Αγρίνιο για τον θάνατο του αγοριού μόλις 2,5 ετών που έμεινε εγκεφαλικά νεκρό, από ένα φασόλι που κατάπιε και που του έφραξε την αναπνοή.

Το άτυχο παιδάκι υπέστη απο το συμβάν καρδιακή ανακοπή και μετά την καρδιακή του ανάταξη, μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αγρίνιου.

Αγρίνιο: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του βρέφους:«Πρέπει τώρα να σώσουμε άλλα παιδάκια»-Ξεκίνησε η διαδικασία για την μεταμόσχευση οργάνωνΌμως ήταν ήδη αργά, αφού είχε υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

Κάτι που γνώριζαν οι γιατροί, που ανέλαβαν το δύσκολο έργο ενημέρωσης των γονιών και συζήτησης μαζί τους, ώστε να εγκρίνουν την δωρεά των οργάνων του παιδιού τους.

Μέσα στο βαρύτατο πένθος τους ο γονείς, σύμφωνα με το agriniopress.gr, πήραν την γενναία απόφαση και ήδη το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, βρίσκεται σε επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για την αφαίρεση και λήψη των οργάνων που έχει κριθεί ιατρικά πως μπορεί να μεταμοσχευθούν κατά προτεραιότητα.

Πρόκειται για το ήπαρ, την καρδιά και το συκώτι του και σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η προσπάθεια για την ανεύρεση των κατάλληλων ληπτών των οργάνων του παιδιού.

«Τα έδωσαν με πολύ αγάπη» λέει στο pelop.gr ο κ. Ηλιάδης και μας περιγράφει την συγκινητική στιγμή, μην μπορώντας και ο ίδιος να κρύψει την φόρτισή του:

«Με αγκάλιασε η μητέρα και μου είπε “πρέπει τώρα να σώσουμε άλλα παιδάκια”. Το είπε αυτό, εκείνη την στιγμή που της είπα πως δεν κατάφερα να σώσω το παιδί της και της ζήτησα να βοηθήσει άλλα παιδιά. Ούτε στο χειρότερό του όνειρο δεν πρέπει κάποιος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις».

πηγη: alldaynews.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...