Ο Αστέρης παραδίδεται στο «Σασμό» κι η Καλλιόπη τρέχει να επισκεφτεί τον γιο της στη φυλακή. Η δόλια μάνα προσπαθεί να καταλάβει τι σκέφτηκε ο γιος της και προέβη σε τέτοια πράξη. Είχε ένα ολόκληρο σχέδιο στο μυαλό της για να τον σώσει από της φυλακής τα σίδερα, αλλά πλέον πήγαν όλα στράφι.

«Ήντα κάνεις. Τι σου έκανε και σε έφερε σε αυτή τη θέση;» λέει η Καλλιόπη στον Αστέρη ζητώντας εξηγήσεις. Ο Αστέρης, όμως, είναι μετανιωμένος και θέλει να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε. «Εγώ έφταιγα. Ο γιος σου έγινε φονιάς» της απαντάει ο Αστέρης κι η Καλλιόπη μένει άφωνη.«Μην τη λες εσύ αυτή τη λέξη. Κατέω τι καταραμένη φάρα είναι οι Βρουλάκηδες που ρημάξανε τη οικογένειά μας».

«Δεν έχουνε νόημα πια αυτά», της λέει ο Αστέρης και νιώθει μετανιωμένος. «Δεν ήθελα να το σκάσω». Ο Σταματάκης είναι καταρρακωμένος. Αυτός ο φόνος θα τον στοιχειώνει για όλη του τη ζωή. Η μάνα του προσπαθεί να τον δικαιολογήσει, να τον κάνει να αισθανθεί περηφάνια. «Τρέτος. Σαν το πατέρα σου κι εσύ. Θα ήταν περήφανος, αν ζούσε, για σένα».

Ο Αστέρης, όμως, δεν υποχωρεί με τίποτα. Έχει συμφιλιωθεί με το κακό που έχει κάνει. «Δεν υπάρχει υπερηφάνεια στο φόνο μάνα. Μόνο ντροπή. Και τύψεις». Η Καλλιόπη πονά για τον Αστέρη, στο Σασμό, που θα φάει τα νιάτα του στη φυλακή. Δεν μπορεί να ζήσει ξανά το παρελθόν. Επισκεπτόταν τον άντρα της εκεί και τώρα τον γιο της. Τα λάθη πληρώνονται με το πιο ακριβό νόμισμα και θα το καταλάβει και η ίδια με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Αστέρης μαραζωμένος στη φυλακή στο Σασμό

πηγη: youfly.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...