Μία εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς. Η Αθηνά λυγίζει και ομολογεί πως ο Δημήτρης δεν είναι γιος της, αλλά ο εραστής της, στην γη της ελιάς. Η ίδια, μη μπορώντας πια ζει μέσα στο ψέμα, αποφασίζει να μιλήσει για το ένοχο παρελθόν της.

Πράγματι, τον Δημήτρη τον ερωτεύτηκε τρελά. Μπορεί η σχέση της με τον Ιπποκράτη να ήταν δυνατή, πάντοτε, όμως, αναζητούσε κάτι που θα την συναρπάσει, που θα την βγάλει από αυτή τη μονοτονία που ζούσε με τους Βρεττάκους. Έτσι, παρουσίασε τον Δημήτρη ως γιο της, με την ελπίδα πως θα είναι για πάντα μαζί, ερωτευμένοι.

Βέβαια, η μοίρα της τα έφερε αλλιώς. Ο Δημήτρης αποφάσισε να φύγει από κοντά της, παρόλο που τελευταία δείχνει πως την θέλει ξανά. Η Αθηνά δέθηκε με τον Ιάκωβο, βλέποντας στα μάτια του την ασφάλεια και την σιγουριά που αναζητούσε.

Ο Δημήτρης και η Αθηνά στη Μάνη

Η στιγμή της αποκάλυψης

Έτσι, σε μια στιγμή αδυναμίας, η Αθηνά βρίσκει το θάρρος και του ομολογεί όλη την αλήθεια. Άλλωστε, δε θέλει σε καμία περίπτωση η σχέση αυτή να βασιστεί στο ψέμα. Τονίζει στον Ιάκωβο πως ερωτεύτηκε, πως δε μπορούσε να το διαχειριστεί, πως αναγκάστηκε να πει ψέματα.

Η Αθηνά επισημαίνει πως ο Δημήτρης δεν αποτελεί πια σημαντικό κομμάτι της ζωής της, στην γη της ελιάς. Αντίθετα, θέλει να τον ξεφορτωθεί, με κάθε τρόπο. Ο Ιάκωβος την ακούει με προσοχή. Μάλιστα, όταν η Αθηνά φτάνει στο σημείο της αλήθειας, ο Ιάκωβος δεν έχει την αντίδραση που όλοι θα περίμεναν… Ποια θα είναι η στάση του απέναντί της;

πηγη: youfly.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Loading...
loading...