«Και χωρίς μαλλιά, και χωρίς φρύδια και χωρίς βλεφαρίδες καλά ένιωθα γιατί ήξερα ότι ήθελα πολύ να ζήσω. Και αυτό μου έδινε εσωτερική δύναμη» είπε η Δώρα Χρυσικού.

Η αγαπημένη ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, που έχει επιλέξει από καιρό να βρίσκεται από την σωστή πλευρά της ιστορίας μίλησε την διπλή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τον φόβο.

Μιλώντας για το #MeToo στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», η Δώρα Χρυσικού, που ήταν από τους πρώτους που ανοιχτά υποστήριξε τα θύματα και στη συνέχεια στάθηκε στο πλευρό τους, δήλωσε:

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχτεί όσους έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνεύουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα».

Παράλληλα, η ίδια μιλώντας για το πρόβλημα υγείας της, επέλεξε να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας:

«Το ’21 ήταν μια δύσκολη χρονιά παγκόσμια. Όμως, όταν δίπλα στο συλλογικό, υπάρχει το προσωπικό, τα πράγματα δυσχεραίνουν. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου αυτό» παρατήρησε η Δώρα Χρυσικού και απαρίθμησε τα διδάγματα από την μάχη της με τον καρκίνο.

«Κατάλαβα το εύθραυστο της ζωής. Ότι η ζωή είναι πραγματικά μια αστραπή. Κατάλαβα επίσης ότι έχουμε δύναμη οι άνθρωποι που πολλές φορές δεν κατανοούμε ότι την έχουμε. Τέλος, ότι η στάση που κρατάμε απέναντι στα πράγματα, η φιλοσοφία μας, εμπεριέχει τα πάντα μας. Αυτό που έκανα εγώ συνάδει απόλυτα με αυτό που έχω χτίσει ως άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια -δεν θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι άλλο, θα ήταν πολύ κόντρα σε αυτό που πρεσβεύω στη ζωή μου.

»Για μένα, πέρα από το αν είμαι καλή ηθοποιός, αν έχω κάνει κάτι στη ζωή μου, όλα αυτά τα χρόνια παλεύω για να είμαι ένας άνθρωπος, ένα πολιτικό ον, μια γυναίκα για την οποία, με το δικό μου αξιακό σύστημα, θα ήμουν περήφανη. Και αυτό που συνέβη στην υγεία μου, μέσα από αυτό το πρίσμα ήθελα να το δω. Το να το δημοσιοποιήσω ήταν ένα βήμα προς την ίαση και προς την αποδοχή. Και χωρίς μαλλιά, και χωρίς φρύδια και χωρίς βλεφαρίδες καλά ένιωθα γιατί ήξερα ότι ήθελα πολύ να ζήσω. Και αυτό μου έδινε εσωτερική δύναμη» είπε.

Όπως δήλωσε όμως, ήρθε αντιμέτωπη με τον φόβο. «Φοβήθηκα πολύ. Προσπάθησα να μην προτάξω τον φόβο. Να μην του επιτρέψω να με περιβάλλει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, πολύ ανθρώπινο. Απλώς πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε» ήταν το μήνυμα της ηθοποιού προς όλες τις γυναίκες. Πηγή: www.rosa.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...