Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το έγκλημα της Φολεγάνδρου, με τον Δημήτρη Βέργο να βρίσκει υπερασπιστική γραμμή στο ζήτημα της ψυχικής υγείας.

Η υπόθεση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, καθώς κάθε άλλο παρά εξαίρεση αποτελεί, με παρόμοιες υποθέσεις να συγκλονίζουν, πλέον, την ελληνική κοινωνία με ανησυχητική συχνότητα κι ενώ η 26χρονη κηδεύτηκε την Δευτέρα (19/7) σε κλίμα οργής και οδύνης.

Ο 30χρονος άνδρας έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε την Γαρυφαλλιά και από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη μετά και τις διαπιστώσεις του ιατροδικαστή, με τον δικηγόρο του να δείχνει εξαρχής δείγματα της υπερασπιστικής γραμμής που πρόκειται να υιοθετήσει.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο συνήγορος του γυναικοκτόνου, κ. Γιώργος Βλάχος, τόνισε ξεκάθαρα πως ο πελάτης του είναι «ψυχικά ασθενής».

Είπε πως υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό και πως πρόκειται για «διαγνωσμένη εδώ και πολλά χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια» ενώ αποκάλυψε πως ο πελάτης του ήταν για πολύ καιρό υπό φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε «αυθαίρετα» και με δική του πρωτοβουλία, διότι τον εμπόδιζε -όπως είπε- να αντεπεξέρχεται στην εργασία του.

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του δράστη.

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Για να συνεχίσει: «Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», είπε κλείνοντας.

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

Οι καβγάδες και οι σκέψεις της Γαρυφαλλιάς για χωρισμό

Σύμφωνα με μια αναφορά που ελέγχεται από τις αστυνομικές αρχές και τώρα πλέον και τις ανακριτικές μετά τις συνεχείς προστριβές που είχε το ζευγάρι τις τελευταίες 2 ημέρες, δεν αποκλείεται η Γαρυφαλλιά να του είχε εκφράσει την επιθυμία να χωρίσουν και να φύγει ακόμα και από το νησί.

Ήθελαν κάποια στιγμή να πάνε ακόμα και στην Σίφνο, ωστόσο η 26χρονη αρνιόταν καθώς της άρεσε πολύ το συγκεκριμένο σημείο που διέμεναν στην Φολέγανδρο.

«Μου λέει θέλει να γυρίσουμε όλο το βουνό, να περπατήσουμε αλλά του είπα ότι θα είναι η τελευταία διαδρομή που θα κάνουμε, ότι δεν θα ξαναφύγουμε από εδώ θα κάτσουμε εδώ να δούμε τα παιδιά και δεν ξανάρθε ποτέ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ κάτοικος του νησιού που είχε συνομιλήσει με την νεαρή κοπέλα.

Το κορίτσι που έχασε αναίτια τη ζωή του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατασκηνωτών στο ελεύθερο κάμπινγκ του Αγίου Νικολάου στην Φολέγανδρο αλλά και των ιδιοκτητών εστιατορίου στην παραλία της περιοχής, βρισκόταν σε καθεστώς περιορισμού.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο νησί τρεις ημέρες και πραγματοποιούσε λιγοστές εμφανίσεις στην παραλία.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, μοναδικές στους επισκέψεις στο εστιατόριο ήταν το πρωί, για να προμηθευτούν καφέδες, τους οποίους και έπιναν σε συγκεκριμένο σημείο, και το βράδυ για να πάρουν μπίρες, περνώντας έτσι τον περισσότερο τους χρόνους στην σκηνή.

Το γεγονός αυτό ειδικά φαίνεται πως είχε κάνει εντύπωση στους περισσότερους κατασκηνωτές, οι οποίοι παρατηρούσαν πως το ζευγάρι παρέμενε εντός σκηνής ακόμη και το μεσημέρι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Την έπαιρνε γρήγορα, την παρακάλαγα την Γαρυφαλλιά να κάτσει μαζί μας μου λέει θέλει να περπατήσουμε, θέλει να δει το νησί, του έλεγα αυτουνού καλά ρε παιδί μου διακοπές κάνεις ηρέμησε λίγο. Όχι όχι αυτό μου αρέσει εμένα. δεν μίλαγε δεν κουνιόταν αυτός, ενώ η Γαρυφαλλιά χοροπήδαγε από τη χαρά της ήταν τόσο ευτυχισμένη» αναφέρει επίσης κάτοικος του νησιού.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες περί «χειριστικής» και «επιθετικής» συμπεριφοράς του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της 26χρονης στη Φολέγανδρο.

Σημειώνεται πως ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έσπρωξε από τα βράχια και έριξε στη θάλασσα τη φίλη του Γαρυφαλλιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κατοίκοι του νησιού δήλωσαν σε αστυνομικούς ότι ο 30χρονος είχε απότομη συμπεριφορά προς την 26χρονη.

πηγη:athensmagazine.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...