Θρήνος στις ΗΠΑ για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο τον 21χρονο ομογενή φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.

«Ευγενικός, σεμνός, ανιδιοτελής». Τις λέξεις αυτές χρησιμοποιούν όσοι γνώριζαν τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο τον 21χρονο φοιτητή που εντοπίστηκε νεκρός στο κτίριο στο Μαϊάμι που κατέρρευσε με την αδερφή του να κάνει μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram για να τον αποχαιρετήσει.

«Ήταν ο μέντοράς μου, ο φίλος μου, ο σύντροφός μου. Από τότε που ήμουν μικρή πάντα θαύμαζα τον αδερφό μου με τα μεγάλα μάτια λατρεύοντας όλα όσα ήταν» έγραψε μεταξύ άλλων η Αθανασία, η αδερφή του Ανδρέα.

Ο άτυχος 21χρονος ήταν στο διαμέρισμα 801 στο κτήριο του Champlain Towers South όταν αυτός κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα με την αστυνομία να ανακοινώνει τα ξημερώματα της Πέμπτης τον θάνατό του.

«Ο Ανδρέας είχε μια μεγάλη καρδιά ακόμα και για όλους όσοι τον αδικούσαν. Ποτέ δεν με επέκρινε για τα λάθη μου αλλά αντίθετα μου έλεγε να μάθω από αυτά. Αυτό που σου συνέβη δεν ήταν δίκαιο. Ο Θεός ήθελε κάποιον να τον βοηθάει με τον κήπο του γι’ αυτό σε πήρε το κορμί και την ψυχή σου μακριά από εμάς και μας άφησε το πνεύμα σου. Θα έδινα τα πάντα για να σε έβλεπα άλλη μια φορά να αθλείσαι όπως τόσο πολύ σου άρεσε. Θα μπορούσα να συνεχίζω για ώρες να γράφω για σένα αλλά οι στιγμές, τα γέλια, τα κλάματα, οι καβγάδες, οι μνήμες θα είναι πάντα μαζί μου όπως κι εσύ. Ένας άγγελος ανέβηκε στον ουρανό αγαπημένε μου Ανδρέα και αυτός ήσουν εσύ» προσθέτει η αδερφή του 21χρονου.


Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, η οικογένεια του οποίου είχε καταγωγή από την Ξάνθη, είχε αποφοιτήσει από το λύκειο St. Thomas High School στο Χιούστον όπου ήταν μέλος της ομάδας του στίβου.

Από τα 14 του ο Ανδρέας ήταν πάντα μπροστάρης για να βοηθήσει τους πάντες χωρίς να τον ρωτήσουν περιέγραψε ένας συναθλητής του σε ανάρτησή του στο Facebook.

«H νοοτροπία του ήταν πάντα να βοηθάει τους άλλους, να είναι σεμνός και να μην αναζητά την αναγνώριση. Ήταν ένας ζωντανός θρύλος για όλους μας» προσθέτει ο ίδιος.

πηγη: athensmagazine.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...