Φτεριανός: Ο φονιάς που παγιδεύτηκε από τη Νικολούλη

Φτεριανός: η Συλβάνα Πέπα φτάνει στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου για να δηλώσει την εξαφάνιση της 29χρονης αδερφής της, Βαλμπόνα.

Μητέρα και οι κόρες της οικογενείας Πέπα είχαν φτάσει στην Ελλάδα 10 χρόνια πριν. Η Συλβάνα έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας σε κάποιο εστιατόριο.

Η Βαλμπόνα, όμως, όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό της. Εργαζόταν ως ιερόδουλη κλείνοντας ερωτικά ραντεβού με πελάτες, κερδίζοντας όσα χρειαζόταν για να ζήσει.

Παρά την απαιτητική καθημερινότητά της, με την οικογένειά της ερχόταν καθημερινά σε επικοινωνία. Πράγμα που έκανε τους δικούς της ανθρώπους να υποψιαστούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισή της.

«Με ειδοποίησε μία από τις αδελφές μου ότι η Βαλμπόνα έχει ημέρες να τηλεφωνήσει στο σπίτι. Το μόνο που γνωρίζαμε τότε ήταν ότι είχε πάει με ένα φιλικό της ζευγάρι διακοπές στη Μυτιλήνη. Οι μέρες περνούσαν και η Βαλμπόνα δεν είχε καμία επαφή μαζί μας. Ήξερα πολύ καλά την αδελφή μου. Ποτέ δεν θα έριχνε μαύρη πέτρα πίσω της, ποτέ δεν θα έκοβε τις επαφές μαζί μας», θα δήλωνε αργότερα η Συλβάνα.

Φτεριανός: Ο φονιάς που παγιδεύτηκε από τη Νικολούλη

Και είχε δίκιο. Η Βαλμπόνα θα επικοινωνούσε μαζί τους. Θα επικοινωνούσε, αν ήταν ζωντανή.

Η Βαλμπόνα Πέπα φτάνει στο νησί προκειμένου να συναντήσει τον «επίσημο» κατά κάποιον τρόπο αγαπημένο της. Τον συνταξιούχο ναυτικό Στέλιο Φτεριανό, τον οποίο είχε γνωρίσει τρία χρόνια πριν.

Οι δυο τους ήταν ζευγάρι, ωστόσο αυτό δεν εμπόδιζε τον 56χρονο να τη συνοδεύει μέχρι τους χώρους συνάντησής της με τους πελάτες της. Για την ακρίβεια, ήταν εκείνος που τα κανόνιζε όλα. Ήταν ο άνθρωπος που την πλάσαρε σε αρσενικά πρόθυμα να πληρώσουν αδρά για τις υπηρεσίες της. Κάτι ανάλογο έκανε και με την 20χρονη Βραζιλιάνα φίλη της Βαλμπόνα, Μάσια Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις, μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού.

Η συνέχεια της ιστορίας του Φεριανού

Ο Φτεριανός ήταν και επίσημα πλέον κάτι σαν «προστάτης» τους – με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον σκοτεινό κόσμο της πορνείας. Παρόλα αυτά, όμως, τη Βαλμπόνα θέλει να την παντρευτεί.

Η Συλβάνα είναι αποφασισμένη να φτάσει στα ίχνη της αδερφής της με όποιο κόστος. Γνώριζε ότι ο κύκλος της εξαφανισθείσας ήταν γεμάτος «κακά παιδιά» που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν από προσώπου γης και την ίδια, όμως ξέροντας πως η Βαλμπόνα τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στη Μυτιλήνη, δεν αργεί να φτάσει εκεί.

Οι πληροφορίες της την οδηγούν σχεδόν αμέσως στον Φτεριανό, ο οποίος δηλώνει ότι τελευταία φορά την είδε μαζί με την Μάσια στο κέντρο του νησιού, όπου ο ίδιος τις οδήγησε στις 2 Αυγούστου το μεσημέρι –γύρω στις 13:00- προκειμένου να επιβιβαστούν σε σκάφος φίλου της Βαμπόνα, τον οποίο η Μάσια δεν γνώριζε, με προορισμό τη Χίο.

Φτεριανός: Ο φονιάς που παγιδεύτηκε από τη Νικολούλη

Μόλις η ίδια επιστρέφει στην Αθήνα συνεχίζοντας την έρευνά της, αποφασίζει πως εξέλιξη θα υπήρχε μόνο αν η υπόθεση έπαιρνε έκταση. Από την Αστυνομία της Μυτιλήνης απογοητεύτηκε πλήρως λόγω της αργοπορίας της έρευνας κι έτσι στράφηκε στην ασφαλή λύση: Την Αγγελική Νικολούλη.

Όταν ρωτήθηκε ξανά σχετικά με την τελευταία του επαφή με τις δύο γυναίκες, εκείνος είπε την ίδια ιστορία που είχε διηγηθεί στη Συλβάνα, χωρίς να διευκρινίζει αν το σκάφος στο οποίο υποτίθεται πως είχαν επιβιβαστεί οι δύο γυναίκες ανήκε σε «φίλο» ή «πελάτη». Υποστήριξε όμως ότι το ραντεβού είχε κλειστεί πολλές ημέρες πριν.

Οι αντιφάσεις, όμως, ήταν πολλές. Αντιφάσεις που συνεχίστηκαν και στον τηλεοπτικό αέρα σε συνομιλία του ιδίου με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία δεν σταμάτησε να του θέτει ερωτήσεις – παγίδα σχετικά με την παραμονή των δύο γυναικών στο νησί. Ο ίδιος μπέρδευε χρόνους, τοποθεσίες, συμβάντα. Όλα ήταν εναντίον του.

Η σύλληψη του Φεριανού στις 17 Μαίου

Στην εκπομπή εκείνη έγινε γνωστό πως λίγο καιρό νωρίτερα ένας άνδρας είχε κατηγορηθεί. Και συλληφθεί από τις Αρχές ύστερα από καταγγελία μιας 20χρονης Βραζιλιάνας. Η οποία υποστήριξε πως δέχτηκε επίθεση από άνδρα η οποία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε δολοφονία.

Φτεριανός: Ο φονιάς που παγιδεύτηκε από τη Νικολούλη

Η ομάδα της δημοσιογράφου δεν γνώριζε. Ωστόσο το γεγονός πως ήταν εκείνη που είχε καλύψει αποκλειστικά το θέμα εκείνο θα τους οδηγούσε σύντομα σε μια αποκάλυψη που θα «έκαιγε» για τα καλά τον Φτεριανό.

Όπως έφερε στο φως η εκπομπή, ο άνδρας εκείνος είχε συλληφθεί στις 17 Μαΐου του ίδιου έτους 2,5 περίπου μήνες νωρίτερα. Όταν έγινε γνωστό πως έφερνε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα τάζοντας τους πως θα τους βρει δουλειά ως baby sitters.

Αντί αυτού, όμως, τις κλείδωνε σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στη Δάφνη. Εκεί όπου τον συνέλαβαν και υπό την απειλή του όπλου τους ζητούσε να παρέχουν ερωτικές υπηρεσίες σε μεγάλη γκάμα πελατών. Φρόντιζε δε να καταστήσει σαφές πως η άρνησή τους θα σκότωνε μέλη της οικογένειάς τους… Στο σπίτι βρέθηκε και μία καραμπίνα.

Τα πλάνα βρέθηκαν γρήγορα στα αρχεία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και η Νικολούλη αντίκρισε αυτό που ήδη υποψιαζόταν. Ο άνδρας αυτός ήταν ο Φτεριανός!

Όλα τα στοιχεία ήταν εναντίον του. Ακόμα και το γεγονός πως οι δύο γυναίκες είχαν επιβιβαστεί σε σκάφος δεν έστεκε, αφού όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα βρέθηκαν στο δωμάτιό τους. Το ίδιο και το κινητό τηλέφωνο της Βαλμπόνα. Η Νικολούλη, όμως, φρόντισε να φτάσει την κατάσταση στα άκρα και να ξεμπροστιάσει τον Φτεριανό μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών.

«Είχες συλληφθεί για απειλές, για ότι κλείδωνες γυναίκες στο σπίτι και τις είχες για…», ρώτησε η Αγγελική στο τηλέφωνο. «Όχι», απάντησε εκείνος πριν καν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της.

Πλέον η Αγγελική ήταν βέβαιη πως οι δύο γυναίκες ήταν νεκρές. Και γνώριζε τον δολοφόνο τους!

Ο τρόπος που ο Φτεριανός σκότωσε τις δυο γυναίκες

Το ημερολόγιο δείχνει 2 Αυγούστου. Οι δύο γυναίκες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη Σκάλα Πολυχνίτου, με την πρόταση γάμου του 56χρονου στη σύντροφό του να πέφτει ξανά στο τραπέζι τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης. Η 29χρονη δεν μοιάζει πρόθυμη να δεχτεί τη δέσμευση με τον πρώην ναυτικό και ο καβγάς δεν αργεί να ξεσπάσει.

Όπως ομολόγησε τέσσερις μήνες μετά τις άγριες δολοφονίες, εξοργισμένος από την απόρριψη της Βαλμπόνα της επιτέθηκε και τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα γρύλο αυτοκινήτου. Η ίδια τύχη περίμενε και την 20χρονη φίλη της όταν επιχείρησε να τον σταματήσει.

Στη συνέχεια, έβαλε τα πτώματα σε πλαστικές σακούλες και με τη βοήθεια μεγάλων πετρών τα έστειλε στα βάθη της θάλασσας, στις Πλάκες Πολυχνίτου της Λέσβου.

Λόγω των ισχυρών ρευμάτων της περιοχής, οι σοροί δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά την εμπλοκή έμπειρότατων δυτών.

Το γεγονός ότι τα πτώματα παρέμεναν στον υγρό τους τάφο, τον έκανε να προσπαθήσει- μάταια- να πάρει πίσω την ομολογία του και να βγει από τη φυλακή με εγγύηση. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Μέχρι σήμερα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι με τα επιτυχημένα φινάλε υποθέσεων με τις οποίες ασχολήθηκε η Αγγελική Νικολούλη, με την ίδια να έχει περιγράψει ακριβώς στην αστυνομία το σκηνικό των δολοφονιών πολύ πριν την ομολογία του δράστη.

Φτεριανός: Ο φονιάς που παγιδεύτηκε από τη Νικολούλη
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...