Απίστευτα είναι όσα έλεγε, λέει και συνεχίζει να υποστηρίζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπου στην καλύτερη περίπτωση θα λέγαμε ότι… είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Αργότερα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, με τον ίδιο να μιλά για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους κατά την μεταφορά του, λέγοντας μόλις τέσσερις λέξεις.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και κινήθηκε στο πνεύμα της προανακριτικής του απολογίας, δηλώνοντας ότι δεν είχε κίνητρο και δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα. Αυτό φυσικά είναι και το κρισιμότερο σημείο της διαδικασίας, καθώς ο 32χρονος επιχειρεί να αποδείξει πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, αλλά έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα ζήτησε τη μη προφυλάκισή του ισχυριζόμενος ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί καθώς υποστήριξε ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής και ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές.

Χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε για τη στιγμή της στυγερής δολοφονίας της Καρολάιν «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Το υπόμνημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στον ανακριτή

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα», τονίζει αρχικά.

Και στην συνέχεια περιγράφει το πώς γνωρίστηκε με την Κάρολαϊν, την μετέπειτα μάνα του παιδιού του, που τελικά σκότωσε: «Η γνωριμία μου με την Caroline άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

Η Caroline έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο».

Και συνεχίζει: «Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας…. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράψω με λόγια. Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Caroline υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης.

Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε.

Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Παράλληλα, υποστηρίζει: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Η διαλυμένη κάμερα τον «καίει» ακόμη περισσότερο

Η κάμερα που είχε ξηλωθεί από τη θέση της και είχε πεταχτεί στο πάτωμα του σαλονιού της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ήταν αυτή που «έδειξε» τον πιλότο ως δολοφόνο της συζύγου του, Καρολάιν, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Η κάμερα αυτή, πριν ξηλωθεί από τη θέση της και πεταχτεί στο πάτωμα του σαλονιού, είχε καταγράψει δεδομένα, τα οποία οι ειδικοί επιστήμονες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, κατάφεραν να αποσπάσουν.
Η χρονολογική σειρά των όσων έχουν καταγραφεί, αποσαφηνίζουν ακόμα περισσότερο τα όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν.

Η εκπομπή «Live News», με τη βοήθεια εξιδεικευμένου τεχνικού στις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, επιχειρεί να «αποκωδικοποιήσει» τα στοιχεία αυτά.

Η κάρτα μνήμης που περιείχε η συγκεκριμένη κάμερα, είχε αφαιρεθεί από τη συσκευή και δεν εντοπίστηκε ποτέ. Παρόλα αυτά, η κάμερα ως συσκευή αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία ακολούθησαν οι αστυνομικοί. Στις 00:26, λοιπόν, στις 11 Μαΐου, έγινε η τελευταία εγγραφή στην κάρτα μνήμης, που σημαίνει ότι ή αφαιρέθηκε από την κάμερα η κάρτα μνήμης ή κάποιος αφαίρεσε την κάμερα από το τροφοδοτικό της ή χειροκίνητα (μέσω εφαρμογής) διακόπηκε η εγγραφή.

Η κάμερα, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι στο ρεύμα στη 01:19 μετά τα μεσάνυχτα, όταν και φαίνεται πως κάποιος, ο οποίος έχει εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του και έχει τους κωδικούς πρόσβασης, βλέπει την εικόνα που μεταδίδει και μπορεί να την αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού του

Εκείνο που παραμένει, έως τώρα μυστήριο, είναι το εάν μπορεί να προσδιοριστεί η ώρα που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν ξήλωσε την κάμερα ώστε να σταματήσει να καταγράφει το οποιοδήποτε στοιχείο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να βρεθεί.

Ερωτήματα, προκαλεί, ωστόσο, η υπερβολική χρήση, εκείνη τη νύχτα, της εφαρμογής που συνδέεται με τη κάμερα. Στο λογισμικό της, έχει καταγραφεί δραστηριότητα 223 φορές μέσα σε μόλις μία ώρα και 20 λεπτά. Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος, να είχε μπει.

Από 23:39μ.μ. έως 01:19π.μ. είτε έγινε είσοδος 223 φορές από την εφαρμογή του κινητού, είτε -σύμφωνα με τον ειδικό- η εφαρμογή στο κινητό ήταν συνεχώς ανοιχτή και ο χρήστης έκανε παραμετροποιήσεις.

Τα στοιχεία από την κάμερα ασφαλείας, μαζί με το «έξυπνο ρολόι» της Κάρολαϊν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, είναι τα ηλεκτρονικά στοιχεία που «έδεσαν» τον δολοφόνο της 20χρονης μητέρας.

Όπως τόνισε στην εκπομπή ο ηλεκτρονικός και τεχνικός συστημάτων ασφαλείας, Κώστας Σαμαρτζής, μπορεί να καθοριστεί ακριβώς η ώρα που βγήκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα. «Υπάρχει ένα εσωτερικό αρχείο που καταγράφει όλα τα συμβάντα που έχουν σχέση με την κάμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτό το αρχείο θα δείξει και πότε βγήκε από το διαδίκτυο ή την παροχή ρεύματος.

Πηγη:Athensmagazine.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Loading...
loading...