Η μητέρα που αποπειράθηκε να σκοτώσει την κόρη της, αφού την ενοχοποίησε για τις δολοφονίες.

Υπόθεση Στέισι Κάστορ: Η Μιμή Φιλιππίδη γράφει για τη γυναίκα που δολοφόνησε τους συζύγους της και αποπειράθηκε να σκοτώσει την κόρη της.

Οι δημοσιογράφοι την αποκάλεσαν «Μαύρη Χήρα». Η Στέισι Κάστορ δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί σίριαλ κίλερ, αλλά ήταν ο τύπος γυναίκας που σκοτώνει συζύγους ή εραστές για υλικό κέρδος. Και θα είχε σκοτώσει ξανά, αν δεν είχε συλληφθεί. Είχε χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας τόσο έντονα, ώστε έφτασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και το παιδί της προς όφελός της.

Το 2003 η Στέισι, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου άντρα της από καρδιακή προσβολή, παντρεύτηκε τον Ντέιβιντ Κάστορ, το επώνυμο του οποίου χρησιμοποιούσε έκτοτε

Ο Κάστορ ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρείας εγκατάστασης και επισκευής κλιματιστικών και η Στέισι ήταν γραμματέας στο γραφείο του. Στις 22 Αυγούστου 2005 το μεσημέρι η Στέισι Κάστορ κάλεσε το τοπικό γραφείο του σερίφη. Ο άντρας της ήταν κλειδωμένος στο υπνοδωμάτιο όλο το Σαββατοκύριακο μετά από καβγά τους, έπινε, και δεν απαντούσε στο κινητό του. Δεν είχε εμφανιστεί στη δουλειά του τη Δευτέρα και ανησυχούσε γι’ αυτόν επειδή υπέφερε από κατάθλιψη. Ένα περιπολικό έφτασε αμέσως στο σπίτι των Κάστορ και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να παραβιάσουν την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, όπου βρήκαν τον Ντέιβιντ Κάστορ νεκρό, πεσμένο γυμνό στο κρεβάτι. Τα σεντόνια ήταν λερωμένα από τον εμετό του, ενώ στο κομοδίνο υπήρχε ένα μπουκάλι ποτού, ένα κουτάκι αναψυκτικού και ένα μισογεμάτο ποτήρι με πράσινο υγρό. Όλα έδειχναν ότι ο Ντέιβιντ Κάστορ είχε αυτοκτονήσει, πράγμα που επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική έκθεση. Κατά την τοξικολογική εξέταση, στο στομάχι του βρέθηκε θανατηφόρα δόση αντιψυκτικού υγρού.Μέσα σε έξι χρόνια η Στέισι είχε χάσει δυο συζύγους ξαφνικά και ήταν ξανά χήρα. Έθαψε τον Ντέιβιντ Κάστορ δίπλα στον πρώτο σύζυγό της, Μάικλ Ουάλας – πράγμα που έκανε τον γιο του, από το πρώτο γάμο του, να απορήσει: «Κάνει συλλογή;» Παράλληλα, η αστυνομία δεν είχε κλείσει ακόμη την υπόθεση θανάτου του Κάστορ ως αυτοκτονία (Το αντιψυκτικό υγρό παίρνει 72 ώρες μέχρι να προκαλέσει έναν επώδυνο και φρικτό θάνατο. Γιατί το Ντέιβιντ Κάστορ είχε διαλέξει αυτό τον τρόπο για να αυτοκτονήσει;) Ενώ οι αστυνομικοί ντετέκτιβ ζήτησαν το πιστοποιητικό θανάτου του πρώτου συζύγου, εξέτασαν στα εργαστήρια τα αντικείμενα που είχαν συλλεχθεί από τον χώρο. Δακτυλικά αποτυπώματα της Στέισι, αλλά όχι του Ντέιβιντ, υπήρχαν πάνω στο αναψυκτικό στο κομοδίνο.

Στο αναρροφητικό πουάρ (εργαλείο μαγειρικής, σαν σύριγγα) που οι ντετέκτιβ βρήκαν στα σκουπίδια της κουζίνας και περιείχε αντιψυκτικό υγρό, υπήρχε μόνο DNA του Ντέιβιντ στην άκρη της σύριγγας, ενώ ήταν γεμάτο αποτυπώματα της Στέισι. Ήταν αδύνατο ο Ντέιβιντ να είχε πάρει μόνος του το υγρό που τον δηλητηρίασε και να πέταξε μετά το πουάρ στην κουζίνα, ενώ ήταν κλειδωμένος όλο το Σαββατοκύριακο στο υπνοδωμάτιο. Άρχισαν να υποπτεύονται ότι η Στέισι είχε δώσει τη θανατηφόρα δόση αντιψυκτικού στον άντρα της.

Για δυο χρόνια την είχαν υπό παρακολούθηση. Μαγνητοσκοπούσαν το σπίτι, το νεκροταφείο, ηχογραφούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι ντετέκτιβ έκριναν  ότι εάν η Κάστορ ήταν ειλικρινής και αγαπούσε πραγματικά τους συζύγους της, τότε θα επισκέπτονταν τακτικά τους τάφους και ήθελαν να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά της ενώ ήταν εκεί. Ο Στέισι Κάστορ όμως δεν έκανε ούτε μια επίσκεψη στο νεκροταφείο. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι ο μόνος τρόπος να αποδείξουν ότι η Κάστορ ήταν υπεύθυνη και για τις δύο ίσως ανθρωποκτονίες ήταν να γίνει εκταφή της σορού του πρώτου συζύγου, Μάικλ Ουάλας.

Η Στέισι γνώρισε τον Μάικλ Ουάλας όταν ήταν 17 χρονών, το 1985. Συνδέθηκαν  αμέσως και παντρεύτηκαν. Το ζευγάρι απέκτησε την πρώτη κόρη, την Άσλι  το 1988 και το 1991 τη δεύτερη κόρη, τη Μπρι. Παρά το στενό δέσιμο μεταξύ τους και με τα παιδιά τους, υπήρξαν φήμες ότι και οι δυο είχαν κατά καιρούς εξωσυζυγικές σχέσεις.

Στα τέλη του 1999, ο Ουάλας όλο και πιο συχνά ένιωθε αδιάθετος, έβηχε, φαινόταν αδύναμος. Η οικογένεια τον προέτρεπε να ζητήσει ιατρική βοήθεια, αλλά δεν το έκανε και στις αρχές του 2000 πέθανε. Η μεγάλη κόρη η Άσλι, 11 ετών τότε, ήταν μαζί του, και ένιωθε ένοχη αργότερα, γιατί παρότι είχε δει την ταλαιπωρημένη όψη του εκείνη τη μέρα, δεν έκανε κάτι. Οι γιατροί είπαν στην Στέισι ότι ο άντρας της πέθανε από καρδιακή προσβολή. Αν και η αδελφή του Ουάλας ζήτησε να γίνει νεκροψία, η Στέισι αρνήθηκε λέγοντας ότι πίστευε τους γιατρούς.

Μετά τον θάνατο και του δεύτερου συζύγου και την εκταφή του Ουάλας, η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι ο Ουάλας είχε επίσης δηλητηριαστεί με αντιψυκτικό υγρό.

Όλες αυτές οι διαδικασίες (άδεια εκταφής, εξετάσεις) είχαν πάρει καιρό. Ήταν πια Σεπτέμβριος του 2007, όταν οι ερευνητές του τοπικού παραρτήματος του FBI, κάλεσαν τη Στέισι Κάστορ για «ενημέρωση». Παρότι δεν ανέφεραν τα στοιχεία που είχαν ήδη στα χέρια τους, η Στέισι αντιλήφθηκε ότι τη θεωρούσαν ένοχη για τις δολοφονίες των δυο συζύγων της και άρχισε να πανικοβάλλεται.

Παράλληλα, ερευνητές εμφανίστηκαν στο πανεπιστήμιο της Άσλι την πρώτη μέρα των μαθημάτων. Την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της δεν είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή, αλλά είχε δηλητηριαστεί με αντιψυκτικό υγρό. Η Άσλι, αναστατωμένη, τηλεφώνησε στη μητέρα της και μοιράστηκε μαζί της όσα την είχαν ταράξει.

Η Τρέισι κάλεσε την Άσλι στο σπίτι και της πρόσφερε ένα ποτό – που κατά την Άσλι είχε πολύ δυσάρεστη γεύση – για να πιουν και να χαλαρώσουν. Δεκαεπτά ώρες αργότερα, η Άσλι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Τη βρήκε η Μπρι, η μικρότερη αδερφή, και τηλεφώνησε στη μητέρα τους για βοήθεια. Η Τρέισι έκανε την κλήση στην Άμεση Δράση.

Η Μπρι, ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο έφυγε από το πλευρό της Άσλι μόνο μια στιγμή, αλλά όταν γύρισε, βρήκε δίπλα της ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα. Στο σημείωμα, η Άσλι ομολογούσε ότι είχε σκοτώσει τον πατέρα και τον πατριό της.

Η Τρέισι  πήρε γρήγορα το σημείωμα από την Μπρι και αργότερα το έδωσε στους νοσοκόμους.

Κι ενώ οι παρακολουθήσεις των κλήσεων στο σπίτι της Κάστορ συνεχίζονταν, χωρίς έως τότε να έχει ειπωθεί κάτι ενδιαφέρον για την υπόθεση, εκείνη τη μέρα η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις η Τρέισι ακούστηκε να καλεί ασθενοφόρο, επειδή η κόρη της Άσλι «είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας». Στον οργανισμό της Άσλι βρέθηκαν δυνατά παυσίπονα, που θα είχαν αποδειχθεί θανατηφόρα, αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λίγα λεπτά αργότερα. Όταν η Άσλι βγήκε από την κωματώδη κατάσταση και η αστυνομία άρχισε να τη ρωτά για τις δολοφονίες και το σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε δίπλα της, σάστισε. 

Είπε ότι το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν ότι η μητέρα της έφτιαξε ένα αλκοολούχο ποτό, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν, και ότι δεν έγραψε ποτέ κανένα σημείωμα, ούτε είχε δολοφονήσει κανέναν.

Πηγη: athenesvoice.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Loading...
loading...