Η Έφη Θώδη γεννήθηκε στα Βραγκιανά Καρδίτσας το 1964 και τραγουδά από 20 ετών. Το πιο γνωστό της τραγούδι είναι το   Γλύκα – Γλύκα που γίνεται το σήμα κατατεθέν των εμφανίσεων της.Τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστή  λόγο των αρκετών εμφανίσεων της σε τηλεοπτικές εκπομπές. Για  τουλάχιστον μια 5ετία, η Έφη Θώδη έζησε μια τεράστια προβολή από την τηλεόραση.

Της: Έπη Τρίμη

Τη ζητούσαν συνεχώς οι εκπομπές, εκείνη δεχόταν γιατί της άρεσε και ποτέ δεν έλεγε Όχι. Κάποια στιγμή το Όχι άρχισε να έρχεται από την ίδια την τηλεόραση που δεν την καλούσε πια. Αυτή η εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση φαίνεται πως της προκάλεσε το πρόβλημα.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 1

Επαγγελματική πορεία

Το 1983 η Έφη Θώδη  γνωρίζεται με τον μεγάλο κλαρινίστα Γιώργο Δημητρόπουλο και μαζί αρχίζουν να οργώνουν την ελληνική επαρχία. Το 1985 κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο ‘Μεγάλες Επιτυχίες’ ο οποίος σπάει ρεκόρ πωλήσεων. Έχουν χαρακτηριστεί οι δυο τους ως ‘Αχτύπητο Δίδυμο’.

Το 2006 τραγούδησε στα αγγλικά το επιτυχημένο ποπ τραγούδι Can’t Take My Eyes off You (“I Love You Babe”) και το A Far L’ amore Comincia Tu της Ραφαέλα Καρά, καθώς και άλλα ξενόγλωσσα τραγούδια.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 2

Ο νευρικός κλονισμός

Στο ψυχιατρικό τμήμα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου έχοντας υποστεί ισχυρό νευρικό κλονισμό είχε νοσηλευτεί το 2017 η Έφη Θώδη.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής που ζήτησαν τα δύο από τα οχτώ συνολικά αδέρφια της, η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε  πριν 3 χρόνια σε άσχημη κατάσταση εντός του νοσοκομείου. Είχε προηγηθεί μεγάλη φασαρία στον προαύλιο χώρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, με την ίδια να αρνείται πεισματικά να μπει μέσα και να απειλεί πως θα θέσει τέλος στη ζωή της.

Η Έφη Θώδη (που το τελευταίο διάστημα είχε γίνει «θαμώνας» τηλεοπτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων, κάνοντας λόγο για τις θαυματουργές θεραπευτικές δυνάμεις που διέθετε) βρισκόταν σε κατάσταση παροξυσμού, φώναζε και αδυνατούσε να δεχτεί τις ιατρικές οδηγίες που της δίνονταν.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 3

Τουλάχιστον για ένα 48ωρο πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο ήταν εξαφανισμένη, ενώ δεν απαντούσε σε κανένα από τα τηλεφωνήματα που δεχόταν από τα συγγενικά της πρόσωπα. Οι αδερφές της και η μητέρα της άρχισαν να ανησυχούν, αλλά η ίδια δεν τους είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Το βράδυ του Σαββάτου δύο από τα αδέρφια της δέχτηκαν το τηλεφώνημα του προσωπικού της οδηγού, που τους πληροφορούσε πως η Εφη βρίσκεται στο προαύλιο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, σε άσχημη κατάσταση και ότι θα έπρεπε να βρεθούν άμεσα εκεί προκειμένου να τη βοηθήσουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος βρισκόταν με την τραγουδίστρια στην εξοχική της κατοικία, στην Αρκίτσα, όταν εκείνη άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση, σκίζοντας τα ρούχα της. Ο οδηγός της έκρινε σκόπιμο να τη μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο και έτσι βρέθηκε στο Σισμανόγλειο.

Στο προαύλιο του νοσοκομείου των Μελισσίων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτυλίχτηκαν εκείνη την εποχή απίστευτες σκηνές, με την τραγουδίστρια να ουρλιάζει και να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει. Προσπάθησε να πέσει σε ένα σιντριβάνι και βλέποντας πως το βάθος του δεν ήταν επαρκές για να πνιγεί, τραβούσε τα καλώδια του φωτισμού του με σκοπό να πάθει ηλεκτροπληξία. Έντρομα από την εικόνα που αντίκρισαν, τα δύο από τα αδέρφια της Έφης ζήτησαν το 2017 εισαγγελική παραγγελία, απαιτώντας τον εγκλεισμό της.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 4

Το αρνί στο Κολωνάκι, η άρνηση στον Καραμανλή και οι θεραπείες κατά του καρκίνου

Το «φαινόμενο» Έφη Θώδη, όπως ξεδιπλώθηκε μπροστά μας τον τελευταίο καιρό, είχε… προδιαγεγραμμένη πορεία.

Πολλοί ήταν εκείνοι, ακόμη και ειδικοί επιστήμονες, που μίλησαν σε τηλεοπτικές εκπομπές και ισχυρίζονταν από την αρχή ότι η τραγουδίστρια είναι άρρωστη, δεν μπορεί να έχει σώας τας φρένας και να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο! Άλλοι, πάλι, υποστήριζαν το εντελώς αντίθετο: «Είναι πάρα πολύ έξυπνη. Τα κάνει όλα γιατί της αρέσει η δημοσιότητα και για να κερδίσει χρήματα». Η ίδια, από την πλευρά της, δήλωνε… γιατρός που η δική της δουλειά ξεκινάει εκεί που τελειώνει η Ιατρική!

Οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση ήταν πολύ συχνές και πάντα αποτελούσαν αντικείμενο σχολιασμού. Ήταν η θαυματοποιός που άνοιγε τους δρόμους στα μπλόκα των αγροτών», που έδινε χρήματα στους αγρότες, η… πολιτικός που επρόκειτο να δημιουργήσει δικό της κόμμα και αυτή που θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει μπροστά. Η τραγουδίστρια που αρνήθηκε την πρόταση του ίδιου του πρωθυπουργού να κατεβεί ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στη φάρσα που της επιφύλαξε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. Η Θώδη του… λαού, που έκανε βόλτα κρατώντας ένα αρνάκι στη Βαρβάκειο αγορά Μεγάλη Εβδομάδα (το έκανε βόλτα και σε νυχτερινό μαγαζί στο Κολωνάκι!).

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη που είχε δώσει στην «Espresso» και στην ερώτηση αν η τηλεόραση την τρέλανε, όπως ισχυρίζονται πολλοί, η Έφη Θώδη είχε απαντήσει: «Τρελοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Αυτοί παίρνουν τα τρελόχαπα και έχουν καβαλήσει τα καλάμια! Εγώ βάζω και από την τσέπη μου, γιατί πληρώνω τα φουστάνια μου και τα παπούτσια μου. Δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Ήμουνα πιο ευτυχισμένη, όταν ήμουν ασήμαντη και άσημη».

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 5

Το όραμα

Τον τελευταίο καιρό η Έφη Θώδη ισχυριζόταν δημόσια ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, εξαιτίας ενός οράματος που την έκανε να πιστέψει πως είναι… θεόσταλτη. «Μπορώ να θεραπεύσω τον καρκίνο. Το ανακάλυψα ενώ βρισκόμουν στην Ιερά Οδό. Πιστεύω ότι άνοιξαν οι δρόμοι του Θεού. “Ανέβηκα” πνευματικά» είπε η ίδια .

«Θεραπεύω με το λόγο μου. Είμαι έτσι φτιαγμένη από τον Θεό, γιατί η αρρώστια και το κακό έφτασαν στο απροχώρητο. Δεν πιάνουν μόνο οι προσευχές. Δεν θ’ αφήσω όμως κανέναν να απλώσει το χέρι πάνω μου. Δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχίατρο. Στο συρτάρι μου δεν υπάρχει κανένα φάρμακο. Είμαι γιατρός από μόνη μου. Η δική μου δουλειά ξεκινάει εκεί που τελειώνει η Ιατρική».

«Όσοι πιστοί ας με ακολουθήσουν» υποστήριζε και ήταν έτοιμη να δημιουργήσει ένα χώρο όπου θα δεχόταν τους ανθρώπους που θα ήθελαν να τη συναντήσουν και να ζητήσουν τη βοήθειά της. Χωρίς χρήματα, όπως είχε πει. Έφτασε στο σημείο να αναφέρει και συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως εκείνη της συζύγου γνωστού λαϊκού τραγουδιστή αλλά και μιας νεαρής κοπέλας, οι οποίες απαλλάχτηκαν από τον καρκίνο.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 6

Οι κακές σχέσεις με την οικογένειά της

Με την οικογένειά της δεν διατηρούσε καλές σχέσεις, ούτε με την αδερφή της αλλά ούτε και με τη μητέρα της. Θεωρούσε ότι την εκμεταλλεύονταν και ότι της αποσπούσαν χρήματα. Η μητέρα της όμως, η κυρία Χρυσούλα, δηλώνει ακριβώς το αντίθετο. «Κάτι έχει το παιδί μου, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά που κάνει, εκεί που μιλάει καλά και λογικά, αρχίζει και λέει ότι μπορεί να κάνει θαύματα. Σας παρακαλώ, κάποιος να βοηθήσει το παιδί μου. Κι εμένα, αν με χρειαστεί, θα είμαι κοντά της, αρκεί να με φωνάξει» είπε χαρακτηριστικά εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 7

Η εκμετάλλευση της οικογένειας

Η Εφη Θώδη έχει έναν γιο, τον Αποστόλη Πίτσιλη (ο πατέρας του, από τον οποίο η τραγουδίστρια είχε χωρίσει, έχει πεθάνει). Οι δυο τους ζουν μαζί και είναι μάλιστα πολύ αγαπημένοι. Είναι ο μόνος άνθρωπος που την αγαπάει πραγματικά και παρακολουθεί από πολύ κοντά όλες τις δραστηριότητές της. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του  σχετικά με την σχέση της μητέρας του με την οικογένειά της: “Έχει πληγωθεί από δικούς της ανθρώπους. Η οικογένειά της, τα αδέρφια της και η μάνα της, είναι κλίκα! “Μαγειρεύουν” όλοι μαζί κάτι. Σκέφτονται τι θα κάνουν στη μητέρα μου. Πιστεύω ότι τη ζηλεύουν. Την εκμεταλλεύονται οικονομικά. Έρχονται εδώ, εκείνη τους δίνει χρήματα και μετά βγαίνουν στην τηλεόραση και τη βρίζουν».

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 8

Η απάντηση δια στόματος Θώδη

«Με πίκραναν, αλλά αφήνω την πίκρα πίσω μου και κρατάω μόνο τα καλά. Μετάνιωσα που έλεγα σε όλα ναι. Είχα πιο πολλή δουλειά πριν την τηλεόραση, ζημιά μου έκανε. Τότε με το θέμα με τη ΔΕΗ, τα κανάλια αμέσως να με βγάλουν σκάρτη.

Τα νεύρα μου είχαν όλα πειραχτεί και έγιναν όλα υπερβολικά για μένα. Εγώ συνήλθα αμέσως και πήγα και τραγούδησα. Ποιος άνθρωπος πάει και τραγουδάει αν δεν είναι καλά; Μπορεί ένας άνθρωπος – που έγραφαν ότι είμαι τρελή – να πάει να τραγουδήσει αν δεν είναι καλά; Με πείραξε που το έγραψαν, γιατί ποτέ δεν ήμουν τρελή. Τώρα είμαι μόνη μου  είπε για την προσωπική της ζωή. Είχα πικρία λίγο από τη Μενεγάκη αλλά τώρα μου πέρασε και αυτό », είχε πει η Έφη Θώδη.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 9

Η ρευματοκλοπή των 6500 ευρώ

Tο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε την τραγουδίστρια Εφη Θώδη, που ήταν κατηγορούμενη για ρευματοκλοπή.

Η τραγουδίστρια εκπροσωπήθηκε το 2019 από την δικηγόρο της, η οποία σημείωσε ότι η οφειλή που έφτανε τα 6.500 ευρώ είχε εξοφληθεί πριν από την πρωτόδικη καταδίκη της.

Ωστόσο, αν και όντως είχε πληρώσει την οφειλή, σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, το ρολόι της καταμέτρησης είχε παραβιαστεί ξανά. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, από τη στιγμή που η Έφη Θώδη πλήρωσε την οφειλή πριν την πρωτόδικη καταδίκη, η αθώωσή της ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο.

Πρωτόδικα, η τραγουδίστρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή και της είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πάντως, η τραγουδίστρια είχε υποστηρίξει δια της συνηγόρου της ότι χρεώθηκε τη ρευματοκλοπή επειδή είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αλλά το επίμαχο διάστημα εκείνη βρισκόταν στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Έφη Θώδη: Ο νευρικός κλονισμός, η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, το “όραμα” και η έξωση στη μητέρα της - Εικόνα 10

Η έξωση στην 79χρονη μητέρα της

Πολύ δύσκολες ώρες πέρασε το 2019 η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Θώδη καθώς η μητέρα της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και επρόκειτο  να μείνει στον “δρόμο”.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας κάνει έξωση το 2019  στην 79χρονη, η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Η μητέρα της τραγουδίστριας σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΠΑΜ, ζει με οξυγόνο και ο ιδιοκτήτης έκοψε το ρεύμα και το νερό, εκβιάζοντας την ηλικιωμένη γυναίκα να φύγει όσο πιο γρήγορα από το σπίτι, ενώ πλήρωνε κανονικά τα ενοίκια. Ο λόγος που συνέβη  αυτό το 2019 ήταν για να νοικιάσει σε κάποιον άλλον το διαμέρισμα.

Η αδελφή της Έφης Θώδη, μιλώντας  το 2019 στην εφημερίδα, είχε δηλώσει: “Εδώ και λίγους μήνες ζούμε μία κόλαση. Ξαφνικά ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας στο Κουκάκι, αποφάσισε να πετάξει τρεις οικογένειες στον δρόμο, μαζί με τη μητέρα μου. Η μητέρα μου εδώ και πέντε χρόνια πληρώνει κανονικά τα ενοίκια κάθε μήνα. Ξαφνικά της ήρθε εξώδικο από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ζητά όλοι οι ένοικοι να φύγουμε από τα σπίτια άμεσα. Το χειρότερο είναι ότι η μητέρα μου πήγε να πεθάνει. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατέβασε το ρεύμα και έσπασε τη βάνα με το νερό με αποτέλεσμα η άρρωστη μάνα μου να μην μπορεί να ζήσει” και πρόσθεσε:

“Χρησιμοποιεί μάσκα οξυγόνου επειδή έχει προβλήματα με το αναπνευστικό και χωρίς ρεύμα και νερό θα πεθάνει. Καταγγείλαμε το περιστατικό στην αστυνομία και μας είπαν να του κάνουμε μήνυση. Είμαστε σε απόγνωση, η μητέρα μου μεγάλωσε εννιά παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα μέσα σε κακουχίες και σήμερα έχει φτάσει 79 ετών και την πέθανε στον δρόμο σαν σκυλί”.

Πηγή: newside.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...