Η Ασπασία Τζιτζικάκη είναι γνωστή ηθοποιός του θεάτρου, του σινεµά και της τηλεόρασης. Είναι απόφοιτος της ∆ραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη θεατρική της εµφάνιση έγινε το 1985.

Της: Έπη Τρίμη

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδροµίας της έχει συνεργαστεί µε πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες του θεάτρου ενώ έλαβε µέρος επίσης σε διάφορα τηλεοπτικά σήριαλ της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης που την κατέστησαν ιδιαίτερα δηµοφιλή, όπως «Και οι παντρεµένοι έχουν ψυχή» με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, «∆έκα Λεπτά Κήρυγµα» με τον Σάκη Μπουλά κ.α. Πλέον η Ασπασία Τζιτζικάκη κάνει πολύ σπάνιες τηλεοπτικές δουλειές και δεν επιθυμεί να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας με την προσωπική της ζωή.

Ασπασία Τζιτζικάκη: Οι ρόλοι λόγω ντεκολτέ, ο απρόσμενος γάμος, το μίσος στις δίαιτες και το μεγάλο παράπονο - Εικόνα 1

Το θέατρο και η τηλεόραση ήταν γενναιόδωρα µε εµένα

Καµιά διαδροµή, κανενός ανθρώπου δεν είναι εύκολη και σε αυτό το σηµείο βρίσκεται και το ενδιαφέρον, η ουσία της ζωής του καθενός µας. Οι αποσκευές που κουβαλάµε που εν τέλει είναι αυτό που γινόµαστε. ∆εν έχω παράπονο, το θέατρο και η τηλεόραση ήταν γενναιόδωρα µε εµένα. ∆εν έχω απωθηµένα, είχε πει η Ασπασία Τζιτζικάκη.

Από παιδί έφτιαχνα δικούς µου κόσµους και χωνόµουν µέσα σε αυτούς, ήταν το αγαπηµένο µου παιχνίδι. Κάποια στιγµή διαπίστωσα ότι αυτούς τους µαγικούς κόσµους µπορούσα, µεγαλώνοντας, να µην τους χάσω. Κι έτσι πολύ συνειδητά αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Η ζωή είναι πιο όµορφη στη σκηνή. ∆εν το έχω µετανιώσει ούτε µία φορά!

Ασπασία Τζιτζικάκη: Οι ρόλοι λόγω ντεκολτέ, ο απρόσμενος γάμος, το μίσος στις δίαιτες και το μεγάλο παράπονο - Εικόνα 2

Μισώ τις δίαιτες

Πάντα είχα τα κιλάκια µου και ποτέ δεν έκανα καµία προσπάθεια να τα ρίξω µισώ τις δίαιτες. Αγαπώ το καλό φαγητό, αγαπώ να µαγειρεύω και να ευχαριστιούνται οι φίλοι µου από τις γεύσεις των φαγητών µου. Ο ηθοποιός δεν είναι µοντέλο. ∆εν χρειάζεται απαραίτητα να είναι όµορφος, για να γίνεις ηθοποιός χρειάζεσαι ένα στόµα, µια µύτη, µάτια που να βλέπουν, να ακουµπούν τον άλλον και µυαλό, πολύ µυαλό.

Ασπασία Τζιτζικάκη: Οι ρόλοι λόγω ντεκολτέ, ο απρόσμενος γάμος, το μίσος στις δίαιτες και το μεγάλο παράπονο - Εικόνα 3

Δεν είµαι πάντα επικοινωνιακή και ευχάριστη µε τους ανθρώπους

Μπορώ να είµαι στους ανθρώπους που αγαπώ παρούσα και βοηθητική. Διαθέτω, επίσης, αισιοδοξία  και υποµονή. Πολλές φορές µε κόστος προσωπικό, αλλά αυτό το κόστος, όσο κι αν πονάει, µπαίνει στις αποσκευές που κουβαλάω. Είναι τόσο χρήσιµο… Από την άλλη, δεν είµαι πάντα επικοινωνιακή και ευχάριστη µε τους ανθρώπους. Εξάλλου αυτό θα ήταν υποκριτικό, είχε δηλώσει για τον εαυτό της η Ασπασία Τζιτζικάκη.

Ασπασία Τζιτζικάκη: Οι ρόλοι λόγω ντεκολτέ, ο απρόσμενος γάμος, το μίσος στις δίαιτες και το μεγάλο παράπονο - Εικόνα 4

∆εν είµαι από τους ηθοποιούς που µπορούν να γράψουν ένα µακρύ κατάλογο ευχαριστιών

Ό,τι κέρδισα, το κέρδισε µόνη µου ή ήρθε τυχαία. Ποτέ δεν ήµουν καλή στο να πουλάω τον εαυτό µου και ποτέ δεν έκανα δηµόσιες σχέσεις. Αυτό πότε µε πήγαινε µπρος, πότε µε σταµατούσε για λίγο. Ήµουν ελεύθερη και πάντα έκανα αυτό που ήθελα. Ας πούµε, ερωτευόµουν και ήθελα να το ζήσω. Ε, το ζούσα και ξέχναγα το θέατρο! Θυµάµαι ένα καλοκαίρι, µε µια καταπλητική δύση και ζέστη πολλή, που πήγαινα στο θέατρο, είδα τον ουρανό – Παναγία µου! Τι οµορφιά, είπα στον εαυτό µου, κι εγώ την χάνω! Κάπως έτσι αποφάσισα να µην δουλεύω τα καλοκαίρια και το τήρησα. Λατρεύω το θέατρο αλλά µπορώ και µακριά του. Η ζωή µου δεν ορίζεται µόνο από ρόλους, κοστούµια και καµαρίνια, αλλά και από ταξίδια, µαγειρέµατα, τη συντροφιά του άντρα µου. Τη ζωή! Στην τηλεόραση προσλάμβαναν πρώτα το ντεκολτέ μου και μετά εμένα. Ήμουν ένα σιγουράκι. Ενδεχομένως κι εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας έτσι θα έκανα.

Ασπασία Τζιτζικάκη: Οι ρόλοι λόγω ντεκολτέ, ο απρόσμενος γάμος, το μίσος στις δίαιτες και το μεγάλο παράπονο - Εικόνα 5

Έχω ένα τραύμα. Δεν έχω κάνει παιδί

Έχω ένα τραύμα, δεν έχω κάνει παιδί. Έπαιξε μέσα μου πάρα πολύ το «πότε θα γίνω μάνα;», τελικά δεν μπόρεσα. Είναι μέσα μου μια τρύπα πολύ μεγάλη. Αποφάσισα να ασχοληθώ με πιτσιρίκια και να κάνω μια ερασιτεχνική ομάδα εφήβων στον Γέρακα. Έπαιξε μέσα μου πάρα πολύ το “πότε θα γίνω μάνα;”, τελικά δεν μπόρεσα. Όμως είναι μέσα μου μια τρύπα αρκετά μεγάλη,αποκάλυψε η Ασπασία Τζιτζικάκη.

Ασπασία Τζιτζικάκη: Οι ρόλοι λόγω ντεκολτέ, ο απρόσμενος γάμος, το μίσος στις δίαιτες και το μεγάλο παράπονο - Εικόνα 6

Δεν μιλάμε πια για έρωτα, μιλάμε για σεξ

Εγώ απορώ πώς με τύλιξε και με παντρεύτηκε ο Μιχάλης. Είμαι κατά του γάμου. Το σεξ σήμερα έχει γίνει τόσο φαστ φουντ, εμπορευματοποιήθηκε, έχει χάσει την ουσία του. Δεν μιλάμε πια για έρωτα, μιλάμε για σεξ. Ένα στο έτσι, ένα στο καθιστό, ένα στο πλαγιαστό… τι αηδία είναι αυτή, είχε πει η Ασπασία Τζιτζικάκη.

Πηγή: koyzoylo.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...