Γυναίκα αποφασίζει να κάνει διακοπή κύησης και γράφει ένα γράμμα στο αγέννητο μωρό της

Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολη η απόφαση να διακόψει μία γυναίκα την κύησή της. Όποιος και να είναι ο λόγος, ο πόνος είναι αναπόφευκτο. Η κοπέλα του άρθρου ανέβασε το παρακάτω γράμμα στο reddit, σαν αποχαιρετηστήριο στο μικρό της πλασματάκι.

Μικρό Πλασματάκι,

Σε αισθάνομαι εκεί μέσα. Πλέον τρώω για δύο και η ενέργειά μου έχει πέσει στο μισό. Μου σπαράζει η καρδιά που δεν μπορώ να αισθανθώ μαγεμένη από όλο αυτό όπως θα έπρεπε. Λυπάμαι μα και δεν λυπάμαι.

Λυπάμαι που αυτό πρέπει να είναι το αντίο μας. Στεναχωριέμαι που δεν θα καταφέρω ποτέ να σε γνωρίσω. Μπορεί να είχες πάρει τα μάτια του πατέρα σου και τη μύτη μου και να ακολουθούσαμε τις δικές μας παραδόσεις, σαν οικογένεια. Όμως, Μικρό Πλασματάκι, θα συναντηθούμε και πάλι. Υπόσχομαι πως την επόμενη φορά που θα δω εκείνο το μικρό μπλε σταυρουδάκι, την επόμενη φορά που θα βρίσκεσαι στη δική μου πραγματικότητα, θα είμαι έτοιμη να σε υποδεχτώ.

Μικρό Πλασματάκι, θέλω να είσαι ευτυχισμένο. Παρόλο που θέλω το καλύτερο για τον εαυτό μου, θέλω τα καλύτερα για το μέλλον. Γι” αυτό και δεν μπορώ να γίνω η μαμά σου αυτή τη στιγμή. Κι εγώ ακόμη μεγαλώνωω. Δεν θα ήταν δίκαιο να σε φέρω σε έναν κόσμο όπου θα με στοίχειωναν τα φαντάσματα της ζωής που δεν έζησα. Θέλω να έχεις όλα όσα δεν είχα όταν ήμουν παιδί. Θέλω να είσαι καλύτερη από ό,τι ήμουν εγώ και πιο υπέροχη από όσο θα μπορούσα ποτέ να γίνω. Δεν μπορώ να σου κάνω ό,τι συνέβη σε μένα: Να φυτέψω ένα σπόρο που γεννήθηκε από αγάπη, αυθόρμητα στον κήπο και να ελπίζω πως θα μεγαλώσει βασισμένο μονάχα σε όνειρα. Η αγάπη και ο αυθορμητισμός έχουν ομορφιά, μα μικρή αξία. Και παρόλο που έχω άπλετα όνειρα να μοιράσω, τα όνειρα δεν είναι το καταλληλότερο εργαλείο για να φτιάξεις ένα καλύτερο αύριο. Δεν μπορώ να σε φέρω σ” αυτό τον κόσμο. Όχι μ” αυτό τον τρόπο.

Σ” αγαπώ, Μικρό Πλασματάκι, και εύχομαι οι συνθήκες να ήταν διαφορετικές. Σου υπόσχομαι πως θα σε ξαναδώ και πάλι, και την επόμενη φορά θα μπορείς να με φωνάζεις «μαμά».

Ένα γράμμα που πραγματικά μας σπαράζει την καρδιά…

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...