Απόδοση τιμής στον Ηλία Γλεντζέ, το Λάκωνα Στρατηγό (από τη Σκάλα), ο οποίος διακρίθηκε σε περιόδους πραγματικού πολέμου, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ζητεί με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας. Ειδικότερα, ο σύνδεσμος προτείνει την ονοματοδοσία πλατείας ή κεντρικής οδού στην περιοχή Σκάλας – Έλους προς τιμήν του άξιου στρατιωτικού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει σεμνά και αθόρυβα στη Σκάλα.

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, Γιώργος Λουκάκος και Γιώργος Δημακόγιαννης, αντίστοιχα, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε κ.κ. Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας εκφράζοντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αλλά και την ομόθυμη επιθυμία μελών και πολυπληθών φίλων του προτείνει σε   Σας την ονοματοδοσία πλατείας ή κεντρικής οδού στην περιοχή Σκάλας – Έλους προς τιμήν του   Ήρωα της Κύπρου, στρατηγού Ηλία Γλεντζέ, ο οποίος είναι εκλεκτός Συμπατριώτης μας και μόνιμος κάτοικος της περιοχής μας, με αψεγάδιαστο βίο και ακατάλυτο εθνικό φρόνημα.

Αξιοσέβαστος και αξιαγάπητος ο τρισένδοξος στρατηγός, ζει απλά, σεμνά και αθόρυβα ανάμεσά μας και η Τιμή στο πρόσωπό του, εν ζωή, προσδίδει Τιμή σε όλους μας/σας κι όχι απαραιτήτως σ’ Εκείνον που την Τιμή την κέρδισε στο πεδίο της μάχης και του πραγματικού πολέμου ενάντια στον προαιώνιο εχθρό, στην μαρτυρική μας μεγαλόνησο.

Θεωρούμε δε περιττό επί του παρόντος να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο αξιοθαύμαστο στρατιωτικό βιογραφικό του, που βέβαια κάθε πατριώτης Λάκωνας και Έλληνας, οφείλει να γνωρίζει…

Ευελπιστώντας ότι με πρωτοβουλία σας, άμεσα θα συζητηθεί, θα ψηφιστεί από το Δ.Σ.,  και εγκαίρως θα υλοποιηθεί το αίτημά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Β. Λουκάκος (ιατρός)
Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης (εκδότης)»

πηγη : lakonikos.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...