Ένας γιατρός που έπασχε από καρκίνο. Δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί. Φρόντιζε να κάνει χημειοθεραπεία, προκειμένου να παλέψει για την ζωή του. Όμως, αυτό δεν τον σταμάτησε από το να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του και να θεραπεύει αρρώστους.

Θανάσης Τριαρίδης: Είχε νικήσει τον φόβο

«Φοβάσαι;» ρώτησε την εξαδέλφη του Αγγελική Τριαρίδου. «Κοίτα», της είπε, «δεν είναι κακό να φοβάσαι. Αλλά μην σταματήσεις ούτε στιγμή να βάζεις κόντρα…»

Ο γιατρός του Θεαγενείου, Θανάσης Τριαρίδης, είχε δημιουργήσει έναν ιδιότυπο αστικό θρύλο. Για μια δεκαετία έμοιαζε με «έναν ύπερ-ήρωα της ιατρικής». Ήταν ένας άνθρωπος με εμμονική ανιδιοτέλεια. Ο άνθρωπος που είχε βρει πως να αντιμετωπίσει τον Φόβο.

Ο  Τριαρίδης ήταν καρκινοπαθής αλλά και γιατρός του Θεαγενείου. Τα πρωινά έκανε τις πιο βαριές χημειοθεραπείες. Στην συνέχεια όμως έμπαινε στα χειρουργεία να χειρουργήσει τους ασθενείς του. Τέλος, πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία ώστε να εξετάσει εκατοντάδες αρρώστους που τον περίμεναν. Συγκεκριμένα αυτόν!

Θανάσης Τριαρίδης: Δούλευε εθελοντικά περισσότερες ώρες

Για να μην αφήσει κανέναν χωρίς εξέταση, έβαζε εθελοντικά εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Λόγω της αρρώστιας του, μπορούσε να πάρει ατέλειωτες άδειες. Αντιθέτως, πολλαπλασίασε τις ώρες της δουλειάς του.

Όσοι άκουγαν τη φήμη υπέθεταν πως είναι ψέματα, ίσως απλά είναι μια υπερβολή: Δεν μπορεί, έλεγαν. Πως γίνεται να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αντέχει αυτό το πρόγραμμα μετά από μια χημειοθεραπεία. Μετά, μια δεύτερη πληροφορία διασταύρωνε την πρώτη φήμη και μια τρίτη την επικύρωνε.

Ο Θανάσης αναποδογύριζε τους νόμους της λογικής, δίνοντας σε όλους μας, στους καιρούς της παροντικής μικροψυχίας, ένα σπάνιο υπόδειγμα δοτικότητας, αλληλεγγύης και προσφοράς. Και όλα αυτά δίχως να διανοηθεί ποτέ να ζητήσει οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή να το εξαργυρώσει με άλλον τρόπο.

Ακόμη και όταν του φέρνανε διάφορα δώρα ευγνωμοσύνης (τρόφιμα ή κρασιά), εκείνος τα μοίραζε γελώντας στις νοσηλεύτριες ή τα έδινε σε άλλους ασθενείς που είχαν ανάγκη.

Έμπρακτα έδειξε αυτό που θεωρούν άλλοι, ότι δεν μπορούν να κάνουν !

Ήταν γιατί το Ήθελε !

Παράδειγμα προς μίμηση για τους Ίδιους,τους α-σθενείς του !

Για το πως να αντιμετωπίζουν την Α-Σθένεια !

Να μην χάνουν το ΣΘΕΝΟΣ τους !

Η Α-Σθένεια είναι αποκοπή από την Ζωή !

Ο Θεός μας δίνει ότι Θέλουμε…

Όχι ότι Νομίζουμε ότι Θέλουμε…

Αυτός ο άνθρωπος έδειχνε καθημερινά σε συμπάσχοντες, τη Δύναμη που έχει μέσα του ο Άνθρωπος όταν πραγματικά το Θέλει! Ο Θανάσης Τριαρίδης πέθανε στα 45 του χρόνια, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου του 2013. Ηττήθηκε μετά από δεκαετή παλικαρίσιο αγώνα τη μάχη με τον καρκίνο.

πηγη : enimerotiko.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Loading...
loading...