Ήταν Μάιος του 1962 όταν η πανέμορφη ηθοποιός παντρεύεται τον γνωστό μπον βιβέρ και κοσμικογράφο Zάχο Χατζηφωτίου! Ο γάμος αυτός ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς! Μετά το γάμο ακολούθησε δεξίωση στη Βαρυμπόμπη με όλη την καλλιτεχνική Αθήνα καλεσμένη. Και μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στη νύφη και το γαμπρό, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η κουμπάρα του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μαρία Καλλιγά! Ο συλλέκτης Άρης Λουπάκης, δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία από τη δεξίωση με την Τζένη Καρέζη να αγκαλιάζει την κουμπάρα της η οποία σε αντίθεση με όλους τους άλλους καλεσμένους της γαμήλια δεξίωσης φοράει ένα μαύρο πουκάμισο, ένα φουλάρι και ένα τζιν παντελόνι!

Ο Άρης Λουπάσης γράφει: «Στις 7 Μαΐου του 1962, η μοναδική Τζένη Καρέζη παντρεύεται τον κοσμοπολίτη Bon viveur Ζάχο Χατζηφωτιου. Σε έναν γάμο που αποτέλεσε και το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Ακολούθησε δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη με σύσσωμη την καλλιτεχνική Αθήνα να ξεφαντώνει από το κέφι. Την παράσταση όμως να κλέβει κυριολεκτικά η κουμπάρα και αγαπημένη φίλη του ζευγαριού. Η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά.

Ντυμένη με ένα τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο ανάμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπολοίπων καλεσμένων, χόρεψε εκπληκτικά ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του αξέχαστου Γρήγορη Μπιθικωτση.

Τζένη Καρέζη και η κουμπάρα της Μάγια Καλλιγά

«Το καλύτερο ζεϊμπέκικο στον κόσμο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάχος Χατζηφωτιου. Γόνος της οικογένειας Καλλιγά, μιας από τις παλαιότερες Αθηναϊκές οικογένειες. Με πολλά μέλη της να διακρίνονται στην τέχνη και την πολιτική. Κόρη του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Παύλου Καλλιγα. Έζησε μια γεμάτη σε εμπειρίες ζωή ανάμεσα στην Αθήνα, το Παρίσι και τους περισσότερους μήνες του χρόνου στο αρχοντικό της στις αγαπημένες της Σπέτσες.

Εκεί ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τον κόσμο για την απλότητα, τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη της. Έδωσε δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους και βοήθησε όσους είχαν πραγματικά ανάγκη. Δίνοντας περισσότερα από όσα πολλές φορές της ζητούσαν.

Απολάμβανε με την ίδια απλότητα και το κέφι ατέλειωτα γλέντια τόσο με τους ντόπιους αλλά και τους διάσημους φίλους της. Και αστέρες του Χόλιγουντ όπως η Γκρετα Γκαρμπο, Τσάρλι Τσάπλιν, Βίβιαν Λη, Λόρενς Ολιβιε και ο κορυφαίος σχεδιαστής Ζιβανσι. Πολλοί από τους οποίους κατεφθαναν στο νησί για να απολαύσουν την παρέα της.

Μια «Μποεμισσα καπετάνισσα» με βαθια μορφωση, καλλιέργεια αλλά και χρυσή καρδιά. Η οποία ακόμη και όταν έχασε την περιουσία της και δεν αντιμετώπισε και την καλύτερη συμπεριφορά από πολλούς που ευεργετησε, δεν έπαψε να επισκέπτεται το νησί. Να δίνει απλόχερα όλη της την αγάπη. Από τις γνήσιες και αυθεντικές «αριστοκράτισσες» της παλιάς Αθήνας. Όχι μόνο για το μέγεθος της περιουσίας της αλλά κυρίως της καλλιεργημένης και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένης και δυνατής προσωπικότητας της. Μακριά από «νεοπλουτους» της εκάστοτε εποχής με κύριο μέλημα την προβολή και επίδειξη του πλούτου τους».

Τζένη Καρέζη : Η άγνωστη ζωή της

Η ζωή της Τζένης Καρέζη είναι γνωστή. Το ξεκίνημά της, η πορεία της, ο δεύτερος γάμος της με τον Κώστα Καζάκο, που άλλαξε και όλη της την κοσμοθεωρία. Ο γιος της Κωνσταντίνος Καζάκος και τέλος, η «μάχη» της με τον καρκίνο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πτυχές και ιστορίες της ζωής της, που δεν είναι και τόσο γνωστές.

Το όνομα «Τζένη» της το έδωσε μία μοναχή, από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλογραιών Saint Joseph που πήγαινε. Το «Ευγενία», που ήταν το βαφτιστικό της, στα γαλλικά είναι «Εugénie» κι έτσι, η μοναχή χαϊδευτικά τής απέδωσε το Τζένη.

Το επίθετο της είναι Καρπούζη. Αλλά τα χρόνια που ήταν στη Σχολή του Εθνικού, ο θεατρικός συγγραφέας και δάσκαλός της, Άγγελος Τερζάκης, το έκανε Καρέζη.

Με τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο ήταν συμμαθητές στο δημοτικό, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, τόσο την Κατοχή, όσο και τα χρόνια του Εμφυλίου δεν τα κατάλαβε, διότι οι γονείς της ήθελαν να την προστατεύσουν. Όταν γνώρισε τον Κώστα Καζάκο, προσπάθησε να καλύψει τα κενά από τις περιόδους εκείνες και τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Ο πατέρας της ήταν προσωπικός φίλος του Ιωάννη Μεταξά, με τον οποίο κάποια στιγμή ήρθαν σε ρήξη.
Όπως έχει αποκαλύψει ο Κώστας Καζάκος, όταν η Καρέζη αποκάλυψε στον πατέρα της ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, της έριξε ένα χαστούκι. Λέγοντας: «Π… θα γίνεις». Το χαστούκι εκείνο η Καρέζη δεν το συγχώρησε ποτέ. Πήρε τη μητέρα της και για χρόνια δεν ξαναείδε τον πατέρα της.

Ο πρώτος μεγάλος έρωτάς της ήταν ο γοητευτικός ηθοποιός, Γιώργος Παππάς, ο οποίος ήταν και δάσκαλός της στη Σχολή του Εθνικού.

Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μαζί από τα χρόνια του Εθνικού. Έκαναν από τότε παρέα, ενώ έμοιαζαν αρκετά και πολλοί τις περνούσαν για αδελφές.

Στην παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» γεννήθηκε η φιλία της με το ζευγάρι Κατίνα Παξινού – Αλέξη Μινωτή. Μια φιλία  που επισφραγίστηκε χρόνια αργότερα με μία κουμπαριά. Αφού βάφτισαν το μονάκριβο γιο της, Κωνσταντίνο.

Στο γάμο της με τον Ζαχο Χατζηφωτίου, τον Μάιο του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν καλεσμένη. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, δεν την ήθελε η Καρέζη, επειδή πίστευε ότι θα της τα «χαλάσει όλα». Μάλλον, θα ήταν η περίοδος που η φιλία τους ήταν στα κάτω της. Επίσης, δεν είχε καλέσει το πατέρα της, Κωνσταντίνο Καρπούζη.

Ο γάμος έγινε στη Φιλοθέη και η παρουσία απλού κόσμου ήταν τεράστια. Μάλιστα, ήταν τόσοι πολλοί, που οι καλεσμένοι δεν κατάφεραν καν να προσεγγίσουν το Ναό.

Στη δεξίωση, που ακολούθησε, τραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, μπροστά στον οποίο λίγους μήνες πριν είχε γίνει κατά κάποιον τρόπο, η πρόταση γάμου.

Καλές φίλες της Καρέζη υπήρξαν η Μαίρη Χρονοπούλου και η Μάρω Κοντού.
Το νυφικό που φορούσε στην ταινία «Τζένη-Τζένη» ήταν εκείνο του γάμου της με τον Χατζηφωτίου.

Στην ίδια ταινία, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Μπάρκουλης στην αυτοβιογραφία του, έγιναν ζευγάρι. Η σχέση τους έληξε άδοξα, όταν εκείνη έφυγε για την Γαλλία για σπουδές.

Ο γάμος με τον Κώστα Καζάκο

Το 1967 στην ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα» ερωτεύτηκε τον Κώστα Καζάκο. Για καιρό το ζευγάρι έκρυβε τη σχέση του. Σε αντίθεση με τον πρώτο γάμο της, ο δεύτερος με τον Καζάκο ήταν λιτός και απέριττος, με λίγους και καλούς φίλους καλεσμένους.

Η Καρέζη τρελαινόταν για μπιρίμπα και κυρίως, για το τάβλι. Ήταν δεινή μαγείρισσα, όπως έχει εξομολογηθεί ο γιος της.

Η σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε πιο δυνατή από ποτέ, όταν και οι δύο έγιναν μαμάδες.

Στην πραγματικότητα, ήταν ξανθιά. Ο πατέρας της την επισκέφτηκε ξαφνικά, μετά από χρόνια, στο σπίτι της στα Ιλίσια. Για να δει το νεογέννητο εγγονό του. Ήταν μία αμήχανη σκηνή, όπως έχει αποκαλύψει ο Κώστας Καζάκος.

Η επόμενη φορά που συναντήθηκαν πατέρας και κόρη ήταν στο Λαϊκό νοσοκομείο. Ένα φορτηγό τον είχε παρασύρει. Η Καρέζη σε απόγνωση ζητούσε να φέρουν γιατρούς από τη Γαλλία, αλλά η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Οι τελευταίες στιγμές των δύο, όπως επίσης, τις έχει αποκαλύψει ο Καζάκος, ήταν συγκινητικές. Ο Καρπούζης με κλειστά μάτια, ίσα που κατάφερε να ψελλίσει το «Ευγενούλα».

Ο θάνατός του στοίχισε στην αγαπημένη ηθοποιό. Γιατί μπορεί οι δυο τους να είχαν κάκιστες σχέσεις, όμως, εκείνη τον αγαπούσε πολύ και πάντα έλεγε ότι είχε πάρει την ξεροκεφαλιά και το πείσμα του.

πηγη : enimerotiko.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...