Αποζημιώσεις πέραν των 700 χιλ. ευρώ επιδίκασε την Δευτέρα (10/6) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για τους θανάτους από καρκίνο που προκάλεσε η λειτουργία του εργοστασίου Άστρασολ στα Λατσία.

Ο ίδιος δικαστής, εξέτασε 22 αγωγές, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο οποίος βρήκε ευθύνη στο εργοστάσιο και στην Δημοκρατία, για τους θανάτους από καρκίνο, λόγω της χρήσης από το εργοστάσιο της ουσίας του διχλωρομεθανίου.

Ξεχωρίζει όμως η περίπτωση γονέων που έχασαν το 3χρονο αγγελούδι τους. Το 3χρονο κοριτσάκι, διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στην συνέχεια απεβίωσε. Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσει ύψους 200 χιλ. ευρώ για τον κάθε γονιό.

Άλλη περίπτωση, είναι κόρη και γαμπρός που έχασαν πατέρα και πεθερό (αντίστοιχα) σε ηλικία 67 ετών. Ο αποβιώσαντας διαγνώστηκε με καρκίνο στον προστάτη, συνέπεια των εκπομπών της καρκινογόνου ουσίας από το εργοστάσιο, σύμφωνα με τους ενάγοντες. Το δικαστήριο επιδίκασε 50 χιλ. ευρώ για την κόρη του άτυχου 67χρονου και 15 χιλ. στον γαμπρό για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Επίσης, επιδίκασε άλλες 27 χιλ. ευρώ για οχληρία και απώλεια.

Για εργάτη του εργοστασίου που διαγνώστηκε με καρκίνο, επιδικάστηκαν 50 χιλ. ευρώ, όπως και για άτομο που έχασε τη σύζυγό του για παραβίαση δικαιώματος ζωής. Στην δεύτερη περίπτωση, επιδικάστηκαν επίσης 17 χιλ. για απώλεια και 3,5 χιλ. για ειδικές αποζημιώσεις.

Σε άλλο εργάτη του εργοστασίου, που πέθανε από καρκίνο, επιδικάστηκαν από 50 χιλ. ευρώ στις δύο κόρες του.

tothemaonline

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...