Η Ανθή Γούναρη υπήρξε η διακριτική αλλά ταυτόχρονα αρχοντική κυρία του ελληνικού κινηματογράφου έως και την εποχή των βιντεοταινιών και συμμετείχε στο πλευρό Ελλήνων ηθοποιών θρύλων! 

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1937 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου.

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Κώστα Χατζόγλου ο οποίος και ο ίδιος συμμετείχε σε ελληνικές ταινίες που σημείωσαν τεράστια επιτυχία όπως:

Η κοροϊδάρα (1967) (Θανάσης) 

Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ(1970)

Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)

Ο παιχνιδιάρης (1970)

Ο φαφλατάς (1971)

H Ανθή Γούναρη είναι μητέρα του μουσικού της hip hop Μιθριδάτη και του αφανούς ήρωα της ελληνικής δισκογραφίας Πέτρου Παράσχη γραφίστα στο επάγγελμα. 

Ο κόσμος τη θαύμαζε γιατί μέσα απο τους ρόλους της έβγαζε την εικόνα της γυναίκας – νοικοκυράς της διπλανής πόρτας που μπορούσε άνετα τα ταυτιστεί μαζί της! 

Ανοιχτό μυαλό με βαθιά κουλτούρα και πνευματική καλλιέργεια, αλλά και  χιούμορ που μέσα απο τους ρόλους συχνά έστελνε μηνύματα.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους ηθοποιούς όπως τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τη Ρένα Βλαχοπούλου, Θανάση Βέγγο, Στάθη Ψάλτη, Κώστα Τσάκωνα, Κώστα Βουτσά.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τη συμμετοχή της σε διαφημιστικό σπότ της δεκαετίας του 80 που σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς οι νοικοκυρές εμπιστεύονταν το συγκεκριμένο προϊόν εφόσον το χρησημοποιούσε και η κυρία Ανθή! 

Δείτε το βίντεο:

Φιλμογραφία

Και Δειλός και Τολμηρός (1989)
Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια (1986)
Αγία Βαρβάρα (1986)
Εν Πλω (1986)
Αγιος Παντελεήμων (1985)
Ο Αδέξιος Εραστής (1985)
Τα Τούβλα (1985)
Και Κλαααμα στα Σχολεία!… (1984)
Το Τραγούδι της Επιστροφής (1983)
Η Μανούλα, το Μανούλι και ο Παίδαρος (1982)
Της Πολιτσμάνας το Κάγκελο (1981)
Καθενας με την Τρελλα του (1980)
Ρένα… να η Ευκαιρια (1980)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
20 Γυναίκες κι Εγώ (1973)
Αγάπη μου Παληόγρια (1972)
Αναζήτησις… (1972)
Επτά Χρόνια Γάμου (1972) [Μαίρη] 
Ερωτιάρης του Γλυκού Νερού (1972)
Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι (1971) 
Οι αμαρτωλοί (1971)
Η Θεία μου η Χίπισσα (1970)
Ο Παιχνιδιάρης (1970)
Ενας Αφραγκος Ωνάσης (1969)
Η Παριζιάνα (1969)
Ξύπνα Βασίλη (1969)
Ορατότης μηδέν (1969)
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
Το Ανθρωπάκι (1969) [Ζωζώκα Κοπέογλου]
Για ποιον χτυπά η… κουδούνα (1968)

zougla.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...