Η Lizzie Velasquez δεν έμοιαζε ποτέ σαν όλους τους άλλους. Όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόνο 1,5 κιλό και γρήγορα διαγνώστηκε με σύνδρομο Marfan, που την εμπόδιζε να πάρει βάρος ή να συσσωρεύσει λίπος, καθώς και το σώμα της θα γερνούσε γρηγορότερα από όλους τους άλλους. Επίσης, ήταν τυφλή από το ένα μάτι.

Η εμφάνισή της την ανάγκαζε να είναι θύμα εκφοβισμού από πολύ μικρή ηλικία και μερικά παιδιά την αποκαλούσαν «αηδιαστική». Η ίδια αναφέρει: «Εκείνη την εποχή νόμιζα ότι όλοι έμοιαζαν με εμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω την διαφορά.»

Το χειρότερο μετά από τον εκφοβισμό ήρθε μέσω του διαδικτύου, όταν ήταν 16 ετών. Κάποιος στο Youtube δημιούργησε ένα βίντεο γι ‘αυτήν και την αποκαλούσε «την πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου». Έπεσε σε κατάθλιψη όταν είδε το βίντεο και καθώς διάβαζε όλα τα σχόλια που έγραφαν οι άνθρωποι παρακάτω.

Παρά όλη την αρνητικότητα και τη θλίψη που είχε αισθανθεί, αποφάσισε να γίνει καλύτερη από όλους εκείνους που έγραφαν τα σχόλια, να κάνει κάτι για τον εαυτό της και να αποδείξει σε όλους ότι κάνουν λάθος.

Έχει γίνει μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, με διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για την ασθένειά της. Τώρα έχει μια νέα εμφάνιση και πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Έχει επίσης μια ενεργή παρουσία στο Youtube και το χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

«Αυτός είναι ο σκοπός μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι δεν λέω μόνο την ιστορία μου, αλλά λέω την ιστορία όλων εκείνων που δέχονται εκφοβισμό», εξήγησε και έδωσε και περαιτέρω λεπτομέρειες για το πάθος της για την καριέρα της.

Ενώ ο εκφοβισμός μπορεί εύκολα να ρίξει τον καθένα σε κατάθλιψη, η επιμονή και η αποφασιστικότητά της είναι πραγματικά αξιοσημείωτα! Μπορούμε όλοι να μάθουμε πολλά από την δύναμη ψυχής της.

Είναι ζωντανή απόδειξη ότι μπορούμε να επιτύχουμε ό, τι πραγματικά βάλουμε το μυαλό μας.

πηγη : viralgreece

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...