Η Ελένη Προκοπίου είναι μια από αυτές τις σπιρτόζες, τσαχπίνες, εντυπωσιακές γυναίκες που θυμόμαστε όλοι από τις ελληνικές ταινίες.

Ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ’60, η Ελένη Προκοπίου αποτελούσε κάτι σαν σεξ σίμπολ της εποχής. Εντυπωσιακή, με το χαρακτηριστικό καρέ μαλλί της έπαιζε μοναδικά και χόρευε εξαιρετικά στις ελληνικές ταινίες της εποχής.

Σήμερα στα 80 της, 46 χρόνια μετά τις δόξες που γνώρισε στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου μιλάει για την εποχή εκείνη αλλά και για την απόφαση της να εγκαταλείψει την υποκριτική.

«Δεν είμαι ακριβοθώρητη. Απλώς όταν είπα τέλος ήταν και τέλος», λέει η 80χρονη σήμερα ηθοποιός και χορεύτρια μιλώντας στον Νίκο Νικόλιζα και στην Espresso, ενώ συνεχίζει: «Ήταν άλλες οι εποχές εκείνες, πολύ πιο δύσκολες. Αν αυτοί που συνεργαζόσουν δεν σε συμπαθούσαν, σε τελείωναν. Όμως εγώ εξαφανίστηκα για δύο λόγους: πρώτον, παντρεύτηκα και είχα πάνω από όλους και όλα την οικογένειά μου και, δεύτερον, πέρασα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με ορμόνες και τέτοια για να μείνω έγκυος στη μονάκριβη κόρη μου. Είχα πολλά γυναικολογικά προβλήματα μέχρι να αποκτήσω παιδί και πήρα πολλά κιλά με όλα αυτά. Μέχρι να σουλουπωθώ, ο κινηματογράφος είχε σβήσει. Είμαι τρισευτυχισμένη γιατί έχω αποκτήσει την υπέροχη κόρη μου Ειρήνη, η οποία μου χάρισε δύο υπέροχες εγγονές. Την είχαμε τάξει στην αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, λόγω των προβλημάτων που σας προανέφερα», λέει η Ελένη Προκοπίου.

Η εγγονή της σήμερα πάντως, ακολουθεί τα βήματα της γιαγιάς της Ελένης Προκοπίου, στην υποκριτική.

Δες φωτογραφίες από πρόσφατη έξοδό της που δημοσιεύει η Espresso:

iefimerida

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...