Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρόδο,μια ανήλικη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου που υποβλήθηκε σε έκτρωση από τον κατηγορούμενο γιατρό.

Η 15χρονη υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε από 29χρονο, ο οποίος την ανάγκασε να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Οι γονείς της, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έμαθαν ότι το παιδί τους ήταν έγκυος, από ένα φάκελο που τους άφησε άγνωστος και περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους.

Ο γιατρός κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος «για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα» και αθώος έκθεσης σε κίνδυνο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Ο 29χρονος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας της, κατ’ εξακολούθηση και για ηθική αυτουργία στην πράξη της τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς την συναίνεση των γονέων της. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Ρόδος: Σοκάρει η η έκτρωση σε μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου!


Ο γιατρός είχε τονίσει απολογούμενος ότι η ανήλικη τον επισκέφθηκε μόνη της στο ιατρείο του και ότι είχε αιμορραγία. Πιθανολόγησε μάλιστα ότι είχε κάνει χρήση χαπιού διακοπής της κυήσεως. Επιπλέον οι γονείς της ανήλικης δήλωσαν εγγράφως στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Η ανήλικη γνώρισε τον 29χρονο το καλοκαίρι του 2011, σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκεί κατά δήλωσή της, άρχισε να την πολιορκεί. Σε κάποια στιγμή και ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα φορτικός απέναντί της, όπως υποστηρίζει η ίδια, την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, σε παραλία και εκεί είχαν ερωτική επαφή.

Απολογούμενος ο 29χρονος, που κατάγεται από φτωχή οικογένεια και έχει 8 αδέλφια, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επεσήμανε ότι δεν αποπλάνησε την ανήλικη και δεν έχει καμία ανάμειξη στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της.

athensmagazine

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...