Γνωρίστε τις ιερές αετοφωλιές, τα πνευματικά λιμάνια, τα λίκνα πολιτισμού της Αρκαδίας, σε παρουσίαση του θρησκευτικού-τουριστικού ντοκιμαντέρ της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας με τίτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ώρα 7.00 μ.μ. στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Περιήγηση σε διαδρομές και μονοπάτια μίας πίστης που χάνεται στα βάθη των αιώνων .
Περιήγηση στην Αρκαδία των μύθων, της ιστορίας, του πολιτισμού, της τέχνης, της μνήμης και κυρίως της θρησκευτικής λατρείας που ήταν παρούσα σε κάθε έκφανση της δραστηριότητας των ευσεβών κατοίκων του ειδυλλιακού τούτου τόπου, που δεν ονομάζεται τυχαία «γενέτειρα Θεών και Ανθρώπων».
Τα Μοναστήρια της Αρκαδίας αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα, κυρίως λόγω της θέσης που είναι κτισμένα. Διαθέτουν όμως και μοναδική αρχιτεκτονική, πολλά εξ αυτών έχουν χτιστεί από τους γνωστούς Λαγκαδινούς τεχνίτες. Ενώ χαρακτηρίζονται από την ιστορικότητά τους.
Τα μοναστήρια της Αρκαδίας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα μεγάλα, ιστορικά γεγονότα, και ιδιαίτερα την Περίοδο της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης.
Άλλα εξ αυτών κάηκαν, άλλα εγκαταλείφθηκαν. Σήμερα υπάρχουν αρκετά που λειτουργούν και αποτελούν μνημεία, φάρους ορθοδοξίας , τόπους διατήρησης της παράδοσης, της ιστορίας και της πίστης.
Τα μοναστήρια εκτός από πνευματικές οάσεις ,αποτελούν ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου. Δίνουν την δυνατότητα της σύνδεσης με τις ρίζες του Γένους.
Απολαύστε μία σύντομη γνωριμία με τα μοναστήρια της Αρκαδίας και ετοιμάστε το ταξίδι σας για μία πραγματική εμπειρία σε έναν τόπο που έχει πολλά να σας δώσει… Αρκεί να είστε έτοιμοι να τα ανακαλύψετε!!!
Γιατί η Αρκαδία εκτός από «Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου είναι ένας τόπος που διαθέτει παράδοση, ιστορία, φυσικό κάλλος, μοναδικά αγροτικά προϊόντα που δημιουργούν εξαίρετες γεύσεις, πιστοποιημένα μονοπάτια , παραλίες και δίνει τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες…
Ενώ αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η ξεχωριστή φιλοξενία των ανθρώπων της… Ένα αντίδωρο για την ομορφιά που τους χαρίστηκε, για την ομορφιά που πλουσιοπάροχα προίκισε ο Δημιουργός τον τόπο τούτο.
Και σίγουρα θα επιστρέψετε στον τόπο σας με μία ευλογία λουσμένη με την Θεία Χάρη που σταλάζει από τις εκκλησίες , τα μοναστήρια, τ’ ασκηταριά και τα προσκυνητάρια που θα γνωρίσετε.

Δείτε το ντοκιμαντέρ: «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας»και με αγγλικούς υπότιτλους:

eforigi.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...