Ανεβάζουμε τον ήχο για να απολαύσουμε την επιβλητική μουσική των τίτλων. Η ακόμα πιο επιβλητική εκφώνηση: «The Combat, starring Rick Jason and Vic Morrow» με φόντο μια ξιφολόγχη και εκρήξεις βομβών, σημαίνει «λάβετε θέσεις, η περιπέτεια αρχίζει».

 Η αγριότητα του πολέμου, μέσα από τις περιπέτειες ενός αποσπάσματος του Αμερικανικού πεζικού κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Γαλλία. Αυτοτελή επεισόδια, γεμάτα ένταση και περιπέτεια.

Πρωταγωνιστές ο Υπολοχαγός Τζιλ Χένλι και ο λοχίας Τσιπ Σόντερς. Μαζί τους, δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί σε ρόλους guest. Αντίθετα από ότι μπορεί να υποθέσει κανείς, δεν επρόκειτο για μια σειρά στα πρότυπα των πολεμικών ταινιών όπου οι Αμερικάνοι ήταν πάντα οι «καλοί». Οι χαρακτήρες ήταν σύνθετοι, μια ομάδα ανδρών που πίσω από τις στολές και το σκοπό τους, ήταν άνθρωποι με τα καλά αλλά και τα τρωτά τους, με συναισθήματα και απόψεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις, ο φόβος, ο έρωτας, ο πόλεμος, ο εχθρός (ο Γερμανός αντίπαλος που είναι και αυτός άνθρωπος που έχει αφήσει πίσω του οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα όπως και οι ίδιοι) εστιάζονται και αναλύονται πίσω από τις σκληρές και άρτιες πολεμικές σκηνές.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί ήταν και οι ίδιοι βετεράνοι του πολέμου, ενώ όλοι εκπαιδεύτηκαν ώστε οι σκηνές να είναι αληθοφανείς.

Η παραγωγή ήταν του δικτύου ABC, προβλήθηκε στην Αμερική από το 1962-1967, ήταν ασπρόμαυρη εκτός της τελευταίας χρονιάς που προβλήθηκε έγχρωμη, και στην Ελλάδα προβλήθηκε στις αρχές του ’70 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Δυστυχώς και οι δύο πρωταγωνιστές είχαν τραγικό τέλος. Ο Rick Jason (ο υπολοχαγός) αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο το 2000 σε ηλικία 77 ετών, ενώ ο Vic Morrow (ο λοχίας) σκοτώθηκε μαζί με δύο ανήλικα παιδιά στα γυρίσματα της ταινίας Twilight Zone τον Ιούλιο του 1982, όταν ένα ελικόπτερο έπεσε πάνω τους.

πηγη

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...