Μετά από 485 μέρες στο νοσοκομείο παίδων της Philadelphia, τα πρώην σιαμαία δίδυμα Erin και Abby Delaney πήραν εξιτήριο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Βόρεια Καρολίνα. 

Όταν η Heather ήταν μόλις 11 εβδομάδων έγκυος, έμαθε πως τα δίδυμα που περίμενε ήταν σιαμαία. “Ο Riley και εγώ αγαπάμε τα παιδιά μας πιο πολύ από ότι φανταζόμασταν και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο,” έγραψε το 2016 μετά τον υπέρηχο.

Επειδή ήταν ενωμένα στο κεφάλι, υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να μοιράζονται εγκεφαλικούς ιστούς. Σε αυτή την περίπτωση τα δίδυμα θα πέθαιναν τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό.

Γεννήθηκαν με καισαρική στις 24 Ιουλίου 2016, περίπου 8 εβδομάδες πρόωρα. Τώρα, οι γιατροί έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να διαχωρίσουν τα κορίτσια. Ήταν όμως πολύ αισιόδοξοι για την επέμβαση.

“Ξέρουμε πως τα παιδιά αναρρώνουν καλύτερα και γρηγορότερα όταν είναι νέα και γι’αυτό θέλαμε να μην χάσουμε χρόνο αλλά να προχωρήσουμε στον διαχωρισμό,” είπε η Dr. Jesse Taylor.

Τον περασμένο Ιούνιο όταν ήταν 10 μηνών, τα δίδυμα έκαναν μία σπάνια επέμβαση για  να διαχωριστούν. Στην επέμβαση πήραν μέρος 30 άτομα και κράτησε 15 ώρες.

Τα κορίτσια είχαν επιπλοκές και μετά την επέμβαση μπήκαν σε τεχνητό κώμα για μερικές εβδομάδες ενώ ανάρρωναν.

Μήνες μετά την επέμβαση, τα κορίτσια κατάφεραν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Πλέον μπορούν να στέκονται όρθιες, να μπουσουλάν και να τις μετακινούν ξεχωριστά. Έχουν περάσει 15 μήνες από όταν γεννήθηκαν τα κορίτσια και επιτέλους θα καταφέρουν να φύγουν από το νοσοκομείο.

Όσο μεγαλώνουν, θα χρειαστούν να κάνουν και άλλες επεμβάσεις, αλλά η ιατρική ομάδα είναι αισιόδοξη για το μέλλον τους.

Credit: shared.com

Πηγή: viralman

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...