(Από το δελτίο τύπου της Volvo) ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ – ΟΙ VOLVO DUETT TURNS 60 Η 4η Ιουλίου 2013 σηματοδοτεί την 60ή επέτειο του Volvo Duett – το πρώτο μοντέλο της Volvo που παράγεται από τη σειρά και το σημείο εκκίνησης της περήφανης παράδοσης αυτοκινήτων της εταιρείας. Το 1944, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η συμπαγής PV444 στρογγυλής οπής. Ήταν το αυτοκίνητο που θα μεταμόρφωνε τη Volvo από το να είναι ένας σουηδός κατασκευαστής αυτοκινήτων μικρής κλίμακας σε έναν σεβαστό παίκτη στη διεθνή αγορά αυτοκινήτων. Ξεκίνησε την παραγωγή το 1947 και ταυτόχρονα έγινε φανερό ότι όχι μόνο επιβατηγά αυτοκίνητα ήταν σε ζήτηση αλλά και μικρά επαγγελματικά οχήματα για διάφορες απαιτήσεις.

Η Volvo δεν είχε τίποτα να προσφέρει εκείνη την εποχή, διότι το PV444 ήταν ενιαίας κατασκευής και συνεπώς δεν ήταν πολύ κατάλληλο να αξιοποιηθεί. Μια εμπορική έκδοση του Φ / Β έπρεπε να σχεδιαστεί, χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό ξεχωριστό σασί πλαίσιο. Η παραγωγή αυτού του πλαισίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1949. Ήταν παρόμοιο με το PV444 σε μέγεθος και τιμή, καθώς και σε εμφάνιση, επειδή τα μπροστινά πτερύγια και το καπό έφθασαν κατευθείαν από το 444. Το 445, ωστόσο, διακρίθηκε από το 444 έχοντας μια μάσκα με πέντε οριζόντιες ράβδους χρωμίου αντί για τέσσερις.

Το ωφέλιμο φορτίο ήταν λίγο μεγαλύτερο από 500 κιλά ανάλογα με την έκδοση του αμαξώματος. Ένα pickup ήταν ελαφρύτερο και μπορούσε να φέρει περισσότερο βάρος από ένα βαρύτερο φορτηγάκι. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποίησαν το 445 σε καθημερινή βάση σύντομα ανακάλυψαν ότι το αυτοκίνητο ήταν ικανό να μεταφέρει πολύ περισσότερα από ό, τι επιτρεπόταν επίσημα.

Εξαιρετικά αστικό Το μικρό 1,4 OHV 4 με 40 hp είχε αρκετή ισχύ για να προωθήσει αποτελεσματικά το αυτοκίνητο στην αστική κυκλοφορία. Η χαμηλή ταχύτητα του προσέφερε πολύ καλή επιτάχυνση αλλά έκανε το αυτοκίνητο θορυβώδες και διψασμένο σε υψηλότερες ταχύτητες σε μακρύτερες διαδρομές. Οι μηχανικοί και όλοι οι άλλοι εξοπλισμοί ήταν PV444 εκτός από τον πίσω άξονα, ο οποίος ξεπήδησε από δύο πολύ δύσκαμπτα ημι-ελλειπτικά φύλλα ελατήρια και όχι από την πιο ανθεκτική ανάρτηση πηνίου-ελατηρίου του 444.

Το 445 παραδόθηκε σε κινητό σασί χωρίς το αμάξωμα πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Αντ ‘αυτού, υπήρχαν πάνω από 30 διαφορετικές εταιρείες αμαξοστοιχίας στη Σουηδία εκείνη τη στιγμή, προσφέροντας διαφορετικό αμάξωμα στο πλαίσιο Volvo. Τα περισσότερα από αυτά τα σώματα ήταν φορτηγά και pickups, αν και χούφτα χτίστηκαν με μετατρέψιμα σώματα και μερικά άλλα έγιναν αυτοκίνητα.

Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα ήταν πολύ απλά. Για φορτηγά βαν, καροτσάκια και ασθενοφόρα, χρησιμοποιήθηκαν ξύλινα σκελετά με λαμαρίνα, όπως οι καμπίνες των πιρουνιών. Πολύ λίγα ατσάλινα σώματα και καμπίνες τοποθετήθηκαν στο 445, κυρίως λόγω περιορισμών χρόνου και κόστους. Οι εσωτερικοί χώροι των οχημάτων αυτών ήταν επίσης πρακτικοί και χρήσιμοι παρά άνετοι. Ο συντελεστής άνεσης ήταν χαμηλός. Ήταν στο χέρι του οδηγού να δημιουργήσει ένα άνετο και άνετο χώρο εργασίας. Και ακριβώς αυτό ήταν το 445 για τους χρήστες του, ένας τόπος εργασίας. “Το δικό μας φορτηγάκι”

Μετά από λίγα χρόνια προμηθεύοντας την αγορά με το 445 πλαίσιο, η Volvo συνειδητοποίησε ότι οι δύσκολες και μακράς διάρκειας μικρές στάμπα δεν αντικαταστάθηκαν με καινούργιες ή να εξαφανιστούν με το ρυθμό που περίμενε η Volvo. Ήταν απλά πάρα πολύ καλός. Στις αρχές του 1952, η Volvo βρέθηκε με 1.500 απούλητα σασί παράδοσης 445 σταθμευμένα εκτός του εργοστασίου. αυτοκίνητα που θα έπρεπε να έχουν πωληθεί εδώ και πολύ καιρό.

Αυτός ο ενοχλημένος πρόεδρος της Volvo Assar Gabrielsson. Πέρα από αυτό, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων άρχισαν να προσφέρουν τα δικά τους εργοστασιακά φορτηγά και οικόπεδα και οι εταιρείες αμαξοστοιχίας αντιμετώπιζαν πολύ δύσκολους καιρούς. Αλλά τα 445 έπρεπε να πωληθούν ακριβώς το ίδιο, και γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν προμηθευτή εξωτερικού σώματος για να τα κάνετε ελκυστικά;

 

“Δημιουργήστε το δικό μας φορτηγό Volvo!” ήταν η διαταγή του Gabrielsson και έτσι γεννήθηκε το Volvo Duett – το πρώτο μοντέλο van / estate της Volvo. Ο νεαρός μηχανικός Erik Skoog και η μικρή του ομάδα πήγαν να εργαστούν αμέσως.

Σχεδίαζαν ένα ευπροσάρμοστο σώμα για το πλαίσιο 445 το οποίο ήταν εξίσου κατάλληλο για τη μεταφορά αγαθών ή ανθρώπων. Ο ίδιος διέταξε τα απαραίτητα εργαλεία και λιγότερο από 15 μήνες αργότερα – στις 4 Ιουλίου 1953 – έδωσε το πρώτο 445 Duett στον πρόθυμο “πελάτη” του, τον πρόεδρο της Volvo Assar Gabrielsson. Τα περισσότερα από τα έργα ανάπτυξης της Duett πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο συμπιέσεων της Volvo στο Olofström.

Τα σώματα κατασκευάστηκαν και εκεί. Η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Volvo Lundby στο Γκέτεμποργκ. Με το Duett, η Volvo ήταν σε θέση να προσφέρει τόσο εμπορικά φορτηγά όσο και ελαφρώς πιο πολυτελείς εκδόσεις για οικογενειακή χρήση αντί για αυστηρά επαγγελματική χρήση.

Την ίδια στιγμή, το Duett προοριζόταν να χρησιμεύσει ως δύο αυτοκίνητα. ένα για εργασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ένα για ελεύθερο χρόνο το Σαββατοκύριακο, εξ ου και το όνομά του Duett, που σημαίνει δύο αυτοκίνητα σε ένα. Όπως και ο προκάτοχός του, το Duett θα μπορούσε επίσης να παραδοθεί ως γυμνό πλαίσιο για εναλλακτικό αμάξωμα, αλλά τέτοιες εκδόσεις έγιναν όλο και πιο σπάνιες.

Οι πρακτικές και ευρύχωρες τυποποιημένες εκδόσεις του Duett – με ή χωρίς πίσω πλευρικά παράθυρα – θα μπορούσαν να χειριστούν τις περισσότερες μικρές και μεσαίες ανάγκες μεταφοράς. Ήταν η ιδανική επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις. Οι διαφορετικές εκδόσεις ταξινομήθηκαν ως σασί παράδοσης, Estate αυτοκίνητο, Van, Passenger estate αυτοκίνητο και 210 Duett.

Το Duett έγινε θρύλος στη διάρκεια της ζωής του και σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και περιζήτητους Volvos από συλλέκτες και λάτρεις. Ήταν ένας πραγματικός άξονας εργασίας, θα μπορούσε να αντέξει σχεδόν σε οτιδήποτε και φάνηκε να διαρκεί για πάντα. Και είχε και τη γοητεία.

Υπάρχουν ακόμα Duetts σε καθημερινή χρήση, τόσο από ιδιώτες όσο και στα χέρια μικρών εταιρειών. Τελευταίο Volvo με πλαίσιο Οι πρώτες Duetts χαρακτηρίστηκαν 445 (όπως και οι προκάτοχοί τους) με έναν πρόσθετο συνδυασμό γραμμάτων που υποδηλώνει τον τύπο του σώματος και το επίπεδο περιποίησης.

Δεν ήταν μέχρι το 1960, όταν το αυτοκίνητο ήταν πλήρως επεξεργασμένο – ένα κομμάτι αλεξήνεμο και ένα κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων εισήχθησαν – ότι το όνομα άλλαξε σε 210. Δύο χρόνια αργότερα απέκτησε επίσης τον κινητήρα B18. Το Duett ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο Volvo που κατασκευάστηκε σε ξεχωριστό πλαίσιο και παρά τις συνεχείς τεχνικές βελτιώσεις, διατήρησε την εμφάνιση του το 1940 καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους παραγωγής του (1969), η Σουηδία εισήγαγε νέα νομοθεσία για τις δοκιμές σύγκρουσης και με σχεδιασμό που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1940, η Volvo συνειδητοποίησε ότι το Duett δεν θα περάσει αυτές τις νέες δοκιμές συγκρούσεων. Αυτό οδήγησε τη Volvo να τερματίσει την παραγωγή και εξήχθησαν όλα εκτός από ένα παράδειγμα των Duetts του 1969. Αυτό, το τελευταίο Duett που παράγεται, φέρει αριθμό πλαισίου 97299 και μπορεί να δει στο Μουσείο Volvo. Έχει τελειώσει σε σκούρο μπλε χρώμα με εσωτερικό ντυμένο βινύλιο.

Η συνολική παραγωγή του Duett ανήλθε σε πάνω από 97.000 μονάδες και με τις ξεχωριστές εκδόσεις πλαισίου προστέθηκε, ο συνολικός αριθμός ήταν 101.492. Όταν το Duett σταμάτησε το 1969, η γκάμα μοντέλων της Volvo προσέφερε άλλα δύο πρακτικά και κομψά αυτοκίνητα ακίνητης περιουσίας που συχνά χρησίμευαν και ως workhorses, το 220 Amazon και το 145. Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν γίνει κλασικά με τα δικά τους πλεονεκτήματα και υπερήφανα φορέων της 60χρονης παράδοσης του αυτοκινήτου Volvo Cars.

πηγη

Σελίδα Facebook Αuto – Αερικές Εποχές

 

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...