Η τηλεοπτική σειρά των 80s «The Dukes of Hazzard» είχε και εξακολουθεί να έχει φανατικούς φίλους.

Καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση του σίριαλ είχε το θρυλικό αυτοκίνητο των πρωταγωνιστών, ο γνωστός «General Lee» (Στρατηγός Λι), ένα Dodge Charger του 1969, χρώματος πορτοκαλί. Οι κινητήρες ήταν πολλοί και διάφοροι και επιλέγονταν ανάλογα με το σενάριο. Για τις απλές σκηνές αρκούσε ένας 5,2 lt με 318 ίππους, ενώ για τα περίφημα άλματα τα αυτοκίνητα έφεραν τον 7,2 lt με 440 ίππους. Τα διακριτικά που είχε (οι αριθμοί 01 στις πόρτες και η σημαία του αμερικανικού Νότου) το έκαναν ξεχωριστό. Μάλιστα, η κόρνα με τον χαρακτηριστικό ήχο «Dixie» πωλείται ακόμα και τώρα.

Αν και για τους λάτρεις των αυτοκινήτων ένα τέτοιο μοντέλο θεωρείται συλλεκτικό και πρέπει να τυγχάνει της καλύτερης αντιμετώπισης, περιποίησης και συντήρησης, οι ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς ήταν δύσκολες και παραγωγοί και πρωταγωνιστές φέρθηκαν σκληρά στον «Στρατηγό Λι» – ή μάλλον στους «Στρατηγούς Λι». 

Οι General Lee πριν τα γυρίσματα

Φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα αυτοκίνητα αλλά εκατοντάδες! Σε 145 επεισόδια ο General Lee δεν εμφανίστηκε μόνο σε ένα. Συνολικά 256 αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν 321.


Μετά τα γυρίσματα και τις καταστροφές των οχημάτων οι μηχανικοί κρατούσαν τις πόρτες, την οροφή με τη σημαία των Νοτίων και διάφορα μέρη του κινητήρα. Τα απομεινάρια στέλνονταν σε μια μάντρα καταστροφής, όπου -χωρίς διαχωρισμό- καταστρέφονταν. Εκτιμάται ότι 75 με 220 Chargers καταστράφηκαν με αυτόν τον τρόπο.


Ενδεικτικό είναι πως οι παραγωγοί των «Dukes» αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν και μοντέλα Dodge Charger άλλων χρονολογιών, του 1968 έως του 1971.

Μόλις 18 General Lee επέζησαν και πουλήθηκαν σε συλλέκτες 
Οταν τα νούμερα της τηλεθέασης άρχισαν να πέφτουν, το τηλεοπτικό δίκτυο CBS απέσυρε τους «Dukes of Hazzard» και μαζί τους και τον θρυλικό General Lee. Για περισσότερα από πέντε χρόνια 18 Dodge Charger έμειναν να σκονίζονται μέσα σε ένα γκαράζ. Τελικά, το 1991 στη Warner Brothers θυμήθηκαν τους ακινητοποιημένους General Lee και πούλησαν τους 17 σε συλλέκτες αυτοκινήτων. 

 

Τα εκπληκτικά άλματα του General Lee

 

Η γέννηση του General Lee

 

 

Οι πρωταγωνιστές: Τα ξαδέρφια: ο Μπο, ο Λουκ και η Ντέιζι 

Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει έναν General Lee
Μπορεί τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά να μην είναι πλεον προς πώληση, ωστόσο στην αγορά (των ΗΠΑ φυσικά) κυκλοφορούν Dodge Charger κομμένα και ραμμένα όπως ο General Lee. Αρκεί κάποιος να διαθέσει από 50.000 έως 120.000 δολάρια. Ενδεικτικά μερικές αγγελίες από το διαδίκτυο.

Πάντως υπάρχουν πολλοί λάτρεις του συγκεκριμένου αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...