Υπάρχουν γυναίκες που έχουν την τύχη να ζήσουν τον μεγάλο έρωτα. Τον απόλυτο, τον παθιασμένο, με τις τρικυμίες και τις εκπλήξεις.  Κάποιες από αυτές τις γυναίκες, τον ζουν με ημερομηνία λήξης. Δεν κράτησε πολύ, έσβησε την στιγμή της σύλληψης, αλλά τους χάρισε τον καρπό του. Αυτός ο καρπός είναι ένα παιδί, το θαύμα της ζωής τους.

Οι γυναίκες εκείνες, τόλμησαν, αγάπησαν δυνατά και βγήκαν κερδισμένες. Σαφώς, το πολύτιμο δώρο τους ήταν μια καρδούλα, που πήρε ζωή από την δική τους καρδιά. Από τις δυο καρδιές που ενώθηκαν, αλλά στα μισά της διαδρομής χωρίστηκαν. Έχει ειπωθεί ότι, οι μεγάλοι έρωτες δεν φοράνε νυφικό. Δεν το θέλει η ζωή προφανώς, αφού όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Έφτασαν όμως, μέχρι το μαιευτήριο. Πιο συγκεκριμένα, δεν έφτασαν μαζί σωματικά, αλλά μέσω της νέας καρδιάς που γεννήθηκε.

Οι γυναίκες αυτές νιώθουν ευτυχισμένες, γιατί στο πρόσωπο του παιδιού τους βλέπουν τον έρωτά τους.

 Δεν χωρά αμφιβολία ότι, νιώθουν ευτυχισμένες οι γυναίκες αυτές. Έλαβαν το δώρο της μητρότητας, από τον άνθρωπο που αγάπησαν πιο πολύ. Από τον μεγαλύτερό τους έρωτα. Στα μάτια του παιδιού τους, αντικρίζουν την πιο δυνατή τους αγάπη. Δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ και ούτε θα σβήσουν στον χρόνο τα συναισθήματά τους. Αφού πλέον τον έχουν μαζί τους, ζουν για τον «καρπό» αυτό. Στο κλάμα του μωρού τους, διακρίνουν όλα τα παρελθοντικά δάκρυα. Τα δάκρυα που κύλησαν στο πρόσωπό τους, για εκείνον τον άνθρωπο. Στο γέλιο του παιδιού τους, αναπολούν το χαμόγελο που ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του άντρα που ερωτεύτηκαν. Αλλά στα μάτια του «καρπού» τους, βλέπουν το μέλλον τους. Ένα μέλλον που ξανά θα έχει δύο. Εκείνες και το «λουλούδι» που βλάστησε από την αγάπη τους. Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουν στο παιδί για τον μπαμπά του, θα καταλάβει από τα πρώτα λεπτά πόσο τον λάτρεψε η μαμά. Οι γυναίκες αυτές, θα ξανά γεννηθούν όταν θα αντικρίσουν μια εικόνα. Την εικόνα, της αγκαλιάς του παιδιού τους, με τον μπαμπά του. 

Υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές.

Είναι εκείνες οι στιγμές, που όλες οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές τους. Όλα ξεκινούν, από την ημέρα που αποφασίζουν να δεχτούν στην ζωή τους τις ροζ γραμμούλες. Τότε που όλοι τις κατακρίνουν. Οι γυναίκες αυτές, παίρνουν δύναμη μόνο από τον εαυτό τους. Μεγαλώνουν το παιδί τους μόνες τους και του δίνουν διπλή αγάπη. Είναι όμως, αποφασισμένες όταν έρθει η στιγμή να του πουν την αλήθεια. Θα το κοιτάξουν, με φόβο στο βλέμμα και πολλή αγάπη στην ψυχή. Θα του διηγηθούν την δική τους ιστορία ζωής. Την ιστορία, που τους χάρισε το πιο ακριβό δώρο.

 

«Είναι τυχερές οι γυναίκες που ένιωσαν τον μεγάλο έρωτα. Σίγουρα, κάτι σπουδαίο αποκόμισαν, την αγάπη και την δύναμη ψυχής…»

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

πηγη

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...