Ένα παιδί με αυτισμό νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες, όπου τον αντιμετωπίζουν σαν ψυχοπαθή. 

 

Ο λόγος για τον Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και από τον προηγούμενο Αύγουστο, νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες, αντιμετωπίζοντάς τον, σαν ψυχοπαθή.

Οι υποσχέσεις που τους έχουν δώσει πολλές, ωστόσο καμία δεν έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα. Ο Βασίλης παλεύει να αποδείξει τα αυτονόητα στην Ελλάδα του 2018, πως δηλαδή ο αυτισμός δεν είναι ψυχοπάθεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Η σελίδα Φάσμα Aυτισμού δημοσιεύει αρκετά συχνά τη πορεία της κατάστασης του Βασίλη με το hashtag #justiceforvasilis προσπαθώντας να πιέσει να γίνει κάτι άμεσα γι’ αυτό το παιδί. Με τη σειρά μας θα δημοσιοποιούμε επιπλέον οτιδήποτε νεότερο τον αφορά, πιέζοντας για τον ίδιο σκοπό.

Είναι απαράδεκτο ένα παιδί με αυτισμό που χρειάζεται συγκεκριμένο χειρισμό, να κλείνεται σε ψυχιατρείο, ουσιαστικά πηγαίνοντας πίσω την ανάπτυξη και την καθημερινότητά του και φρενάροντας την εξέλιξή του.

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...
Loading...