Της Μικαέλλας Κουλλέ

Η γιαγιά των δύο ορφανών κοριτσιών που τόσο άδικα έχασαν τους γονείς τους στο αεροπορικό δυστύχημα της «Ήλιος» στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005 ανοίγει την καρδιά της στη Cyprus Times – 13 χρόνια μετά δεν κλείνουν οι πληγές… Μόνο μεγαλώνουν

 

Έχασαν την κόρη και τον γαμπρό τους στη μοιραία πτήση της «Ήλιος». Δεν είχαν όμως το δικαίωμα να λυγίσουν… Έπρεπε να βρουν το κουράγιο για να μεγαλώσουν τα δύο τους εγγονάκια.

Η γιαγιά Ελπίδα και ο παππούς Νεοκλής, γονείς της αδικοχαμένης Νόνης Νεοκλέους που έχασε άδικα τη ζωή της μαζί με τον σύζυγο της Πανίκο Αναστασίου στη μοιραία πτήση της «Ήλιος», κλήθηκαν να σηκώσουν ένα βαρύ φορτίο μετά την τραγωδία στο Γραμματικό τον μαύρο εκείνον Αύγουστο του 2005. Η Νόνη ήταν τότε μόλις 30 χρονών. Και ο σύζυγος της 38.

Οι δυο συνταξιούχοι 65 και 66 χρονών, μεγαλώνουν τα δύο ορφανά που άφησε πίσω της η αεροπορική τραγωδία, εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι πριν 13 χρόνια.

Οι δύο ηλικιωμένοι έπρεπε να παραμείνουν «βράχοι» για να μεγαλώσουν τα δύο αγγελούδια της οικογένειας, τις δυο τους εγγονές, Ευαγγελία και Ελπίδα.

Τα κοριτσάκια ήταν τότε 1 και 4 χρονών. Σήμερα ολόκληρα κορίτσια… Μεγάλωσαν με την στήριξη, τη φροντίδα και κυρίως την απέραντη αγάπη του παππού και της γιαγιάς που δεν τα έβαλαν κάτω, παρά το άσχημο παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα.

Αβάσταχτος ο πόνος, η οδύνη και η αγωνία για το μέλλον τους…

Μιλώντας στην Cyprus Times η γιαγιά Ελπίδα ανέφερε ότι «13 χρόνια μετά ο πόνος είναι τεράστιος, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα μωρά. Ώσπου μεγαλώνουν τα εγγόνια μας χειροτερεύει η κατάσταση» αναφέρει συγκινημένη.

«Τα μωρά βλέπουν τι γίνεται, διαβάζουν, βλέπουν τον κόσμο πού έρχεται για τα μνημόσυνα στο σπίτι μας, αλλά και στο σπίτι της κόρης μου που γεμίζει κάθε χρόνο», αναφέρει με τρεμάμενη φωνή η κυρία Ελπίδα.

Υπόκλιση στο κουράγιο και την ψυχική τους δύναμη…

«Λαμβάνουμε βοήθεια, είμαστε καλά, δόξα τω Θεώ»

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 τα χρήματα που είχαν λάβει ως αποζημίωση οι δύο ανήλικες κόρες των θυμάτων κουρεύτηκαν τον Μάρτιο του ιδίου έτους, στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Σύμφωνα με την κυρία Ελπίδα «το πρόβλημα αυτό ευτυχώς αποκαταστάθηκε, αφού κάθε χρόνο τα δύο παιδιά παίρνουν ένα χρηματικό ποσό μέχρι να τους επιστραφεί η αποζημίωση».

Η μεγάλη αγωνία της κυρίας Ελπίδας και του συζύγου της κύριου Νεοκλή ήταν πάντα να μεγαλώσουν τα δύο τους εγγονάκια με υγεία και να καταφέρουν να σπουδάσουν. Σήμερα η Ευαγγελία και η Ελπίδα είναι 14 και 18 χρονών αντίστοιχα.

«Αυτή την στιγμή έχουμε κάποια βοήθεια. Μας είπαν και από το κράτος θα έχουμε βοήθεια για τα μωρά στο πανεπιστήμιο και παίρνουμε κάθε μήνα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις που δικαιούνται. «Περνάμε καλά δόξα τω Θεώ» κατέληξε η μητέρα της αδικοχαμένης Νόνης.

πηγη

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...