Αποφυλακίστηκε μετά από τριάντα χρόνια ο μακροβιότερος ισοβίτης των Κεντρικών Φυλακών Παναγιώτης Καυκάρης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για φόνο εκ προ μελέτης του Παναγιώτη Μιχαήλ και των δύο ανήλικων παιδιών του.

Η απόφαση για αποφυλάκιση του λήφθηκε από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως Κρατουμένων επ΄αδείαν.

Ο Καυκαρής είχε αιτηθεί δύο φορές στο παρελθόν να αποφυλακιστεί, ωστόσο απορρίπτονταν τα αιτήματά του καθώς αρνείτο να αποκαλύψει τους ηθικούς αυτουργούς που τον πλήρωσαν για να εκτελέσει τη δολοφονία.

Καταδικάστηκε για τριπλή δολοφονία, πατέρα και δύο παιδιών

Στις 10 Μαρτίου 1989 το Κακουργιοδικείο Λεμεσού ανακοίνωσε ποινή ισόβιας φυλάκισης για κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 10 Ιουλίου 1987 στη Λεμεσό. Ο Παναγιώτης Καυκαρής τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Πανίκου Μιχαήλ. Όταν το θύμα του μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί τα δυο του παιδιά, ηλικίας 11 και 13 ετών, ο Καυκαρής πυροδότησε τον μηχανισμό και τους σκότωσε. Ο τρίτος γιος της οικογένειας, μόλις δύο ετών, γλίτωσε όπως και η μητέρα του.

Το έγκλημα προκάλεσε συγκλονισμό στην κοινή γνώμη, κυρίως λόγω του θανάτου των παιδιών. Ο Καυκαρής δεν αποκάλυψε ποτέ τον ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας, ο οποίος φέρεται να του είχε υποσχεθεί 10.000 λίρες. Το 2008 ο ισοβίτης κέρδισε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με αίτημα τον καθορισμό των ισοβίων, που τότε σήμαιναν φυλάκιση μέχρι το βιολογικό τέλος.

Το αίτημά του στάθηκε αφορμή για να τροποποιηθεί η νομοθεσία, ώστε στα δώδεκα χρόνια οι κατάδικοι να έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης.

Ο νόμος ψηφίστηκε το 2009.

Πηγή: Καθημερινή

 

 

 

 

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...