ο μυστικό της επιτυχίας αποκάλυψε στην κάμερα του Alpha η πρώτη των πρώτων, η Μαρίλια Καρμιώτη, η οποία εξασφάλισε το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018.

Με περηφάνια και χαμόγελο στα χείλη η Μαρίλια ανέφερε ότι προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το αποτέλεσμα και έδωσε τη δική της συνταγή για επιτυχία στις εξετάσεις:

να ακολουθούμε αυτό που μας αρέσει
να είμαστε προσκολλημένοι στους στόχους
να μην απογοητευόμαστε
να είμαστε αφοσιωμένοι στους στόχους μας
Η Μαρίλια πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να υπάρχει πρόγραμμα, αφού είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει επαφή με την οικογένεια και τους φίλους, αλλά και να έχει χόμπι ένας μαθητής.

“Όταν έχουμε το σωστό πρόγραμμα, έχουμε χρόνο για όλα. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι και με τον χορό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πρόγραμμα, αλλά και να υπάρχει στήριξη από την οικογένεια.”

Στο πλευρό της και ο πατέρας της, ο οποίος ανάφερε ότι είναι φίλος με τα παιδιά του και τα στηρίζει.

Μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, για την επιτυχία της και τους λόγους που επέλεξε τις αγγλικές σπουδές.

“Επέλεξα τις αγγλικές σπουδές γιατί είναι μια γλώσσα θα μου εξασφαλίσει παράθυρα και σαν διεθνής γλώσσα είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα στη χώρα μας”

Οι επόμενοι στόχοι της

Όσο για το ποιοι είναι οι στόχοι της, η πρώτη των πρώτων ανέφερε πως είτε θα διδάξει ή θα ασχοληθεί με τα media ή με την μετάφραση ενώ δεν έκρυψε πως την ενδιαφέρει η δημοσιογραφία. 

“Είναι σημαντικό να κάνουμε τις σωστές επιλογές από την αρχή.  Είχα όρεξη πάντα να διαβάσω και εννοείται μελέτη, όχι υπερβολική αλλά ένα σωστό πρόγραμμα με ισορροπία”, προσθέτοντας ότι το σημαντικότερο είναι να μην τα παρατάμε.

πηγη

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...