Ξεσπάθωσε κατά των ασυνείδητων οδηγών ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, Σπύρος Σπύρου.

«Ξεκινήσαμε και τελειώσαμε την εκστρατεία με θανατηφόρα δυστυχήματα, με αυτά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβηκαν το πρωί εδώ στον αυτοκινητόδρομο» είπε ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Σπύρος Σπύρου.

«Οι ζώνες σώζουν ζωές. Και το θέμα είναι πόσοι από εμάς τηρούν επιτέλους αυτό το πράγμα; Πότε θα καταλάβουμε σε αυτόν τον τόπο ότι πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους; Είναι μία κίνηση ένα δευτερόλεπτό και σώζει τη ζωή σου και μπορεί με αυτό τον τρόπο, όταν εσύ ο οδηγός βάζεις τη ζώνη σου να απαιτείς και από τους άλλους να τη βάζει. Και τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Η κατάσταση είναι τραγική» είπε σε δραματικό τόνο.

thanatiforo-lemesos-12.jpg

Και συνέχιζε διερωτώμενος κατά πόσον φταίει η Τροχαία. 

«Αν είμαστε εμείς η αιτία να φύγουμε. Να πάμε σπίτι μας. Αλλά επιτέλους και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. Δε μπορεί η Αστυνομία να κάνει θαύματα. Είναι γεγονός ότι δε μπορούμε να είμαστε σε κάθε αυτοκίνητο που ξεκινά από το σπίτι του να τους λέμε να βάλουν τη ζώνη τους. Επιτέλους να σοβαρευτούμε γιατί εμείς οι οδηγοί είμαστε υπεύθυνοι και για τα άτομα που έχουμε στο όχημα μας. Δείτε τώρα. Ήρθαν από το εξωτερικό να παν στο σπίτι τους και καθ’ οδόν έχασαν τη ζωή τους τα δύο αγγελούδια. Ποιος μπορεί να αισθάνεται ευτυχισμένος με αυτή την κατάσταση; Τι πρέπει να κάνουμε; Αν ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνουμε να μας το πει. Θα το εκτιμήσουμε αφάνταστα» είπε μιλώντας ιδιαιτέρως έντονα ο κύριος Σπύρου.

 

«Είπαμε εμφαντικά ότι πρέπει να μπουν οι ζώνες από χθες. Πρέπει να μπει στη συνείδηση μας. Είναι ανεύθυνες πράξεις αυτές που στοιχίζουν ζωές» είπε και απολογήθηκε για τον τόνο του, αναφέροντας όμως ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μιλήσει κανείς.

Αναφορικά με τη σύσκεψη που έγινε αρχές της εβδομάδας και ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει η Αστυνομία, ο κύριος Σπύρου απεύθυνε έκκληση και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τις κάμερες στους δρόμους.

«Επειδή είμαι πολύ κοντά στον Αρχηγό και όλη την ηγεσία και βλέπω την αγωνία… Ξέρετε θρηνούμε καθημερινά εκεί και κάποιοι μπορεί να μας εμπαίζουν. Ναι θρηνούμε γιατί είμαστε υπεύθυνα άτομα. Συγκάλεσε ο Αρχηγός αυτή τη σύσκεψη με την ηγεσία. Λήφθηκαν κάποια μέτρα και απογοητεύεσαι όταν βλέπεις σε πέντε μέρες να συμβαίνει αυτό το δυστύχημα, για τα ίδια πράματα πάλι. Εμείς θα λάβουμε όλα αυτά τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν πολύ σοβαρά και θα τις εφαρμόσουμε. Ήδη ξεκινήσαμε να τις εφαρμόζουμε από την Παρασκευή. Έχουμε ενισχυθεί και θα ενισχυθούμε και από την Ακαδημία. Δε φτάνουν όμως αυτά τα μέτρα. Πρέπει χθες! Και θα καλέσω τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου τις ευαισθησίες γνωρίζω πολύ καλά, όπως και τον πόνο που νοιώθει ο ίδιος. Αν μπορεί να παρέμβει να έρθουν χθες οι κάμερες. Η φωτοεπισήμανση στους δρόμους. Να αυξηθούν οι ποινές. Εκεί στη Βουλή εμείς θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους για αυτούς που θα αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα, γιατί πρέπει σε αυτόν τον τόπο κάποιοι να λένε την πραγματικότητα και να μην φοβούνται κανέναν. Γιατί η πραγματικότητα σώζει ζωές».

thanatiforo-lemesos-3.jpg

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι μπαίνουν εμπόδιο βουλευτές ο κύριος Σπύρου είπε «θα φανεί». 

«Εγώ θέλω φωτοεπισήμανση στους δρόμους. Δε με ενδιαφέρει ποιος είναι υπεύθυνος, ποιες διαδικασίες ακολουθούνται ή οτιδήποτε. Θέλω να σταματήσουν οι θάνατοι στο δρόμο. Και σας το τονίζω ξανά. Αν εμείς είμαστε η αιτία που χάνονται ζωές να πάμε σπίτι μας. Και θα το κάμω πολύ ευχαρίστως» κατέληξε.

thanatiforo-lemesos-8.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...