Ο Φιλίπε έγινε μονογονεϊκός πατέρας όταν η κόρη Έμα ήταν μόλις ενός έτους. Το να μεγαλώνει μόνος του την κόρη του έφερε πολλές προκλήσεις, μία από τις οποίες ο Φιλίπε δεν περίμενε να αλλάξει την πορεία της ζωής του για δεύτερη φορά. Μεγαλώνοντας μια κόρη σήμαινε για τον Φιλίπε ότι έπρεπε να μάθει να φροντίζει τα μακριά, πυκνά μαλλιά της Έμα – ειδικά στη Φλόριντα, όπου ο καιρός είναι ζεστός και σημαίνει πολλά χτενίσματα με αλογοουρές και τα μαλλιά μαζεμένα.

 

Ο Φιλίπε συνειδητοποίησε ότι το φορμάρισμα των μαλλιών της Έμα ήταν ένας ωραίος τρόπος για περνούν το χρόνο τους μαζί και να δεθούν. Με την πάροδο του χρόνου, τα χτενίσματα που δημιούργησε έγιναν πιο περίπλοκα και πιο εντυπωσιακά.

bampas-anagkastike-na-megalosi-olomonachos-tin-kori-tou-8-chronia-argotera-i-istoria-tou-empnei-chiliades-gonis-se-olo-ton-kosmo3

Αυτός ο αφοσιωμένος πατέρας αυτοδιδάχθηκε πώς να πετύχει κάθε στυλ μαλλιών που κάθε κοριτσάκι πάντα ονειρεύεται. Κάθε μέρα, η Έμα δεχόταν άπειρες φιλοφρονήσεις, και άλλοι γονείς άρχισαν πλησιάζουν τον Φιλίπε για συμβουλές για τα μαλλιά.

bampas-anagkastike-na-megalosi-olomonachos-tin-kori-tou-8-chronia-argotera-i-istoria-tou-empnei-chiliades-gonis-se-olo-ton-kosmo4

Μια μέρα, ο Φιλίπε είχε μια λαμπρή ιδέα. Αποφάσισε να μαζέψει μια ομάδα από άλλους μπαμπάδες και να τους διδάξει τα πάντα που έμαθε για τα μαλλιά. Δεν ήταν σίγουρος για το πόσοι μπαμπάδες θα εμφανίζονταν. Ο Φιλίπε είχε εξασφαλίσει χώρο στο τοπικό σχολείο ομορφιάς.

 

Ονόμασε το εγχείρημα “Daddy Daughter Hair Factory” και είχε τόση επιτυχία που δημιουργήθηκε μια εβδομαδιαία τάξη. Μπαμπάδες από όλη την κοινότητα – από ένα σωφρονιστικό υπάλληλο μέχρι έναν υπεύθυνο προσλήψεων στην υγειονομική περίθαλψη – συνεδριάζαν κάθε εβδομάδα για να μάθουν πώς να κάνουν τα μαλλιά της κόρης τους.

bampas-anagkastike-na-megalosi-olomonachos-tin-kori-tou-8-chronia-argotera-i-istoria-tou-empnei-chiliades-gonis-se-olo-ton-kosmo6

Ο Φιλίπε και η Έμα, που πλέον είναι 9 ετών, έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο το κόσμο, που ξεπερνάει τα χτενίσματα των μαλλιών. Είναι ένα μάθημα για την καλή ανατροφή των παιδιών.

bampas-anagkastike-na-megalosi-olomonachos-tin-kori-tou-8-chronia-argotera-i-istoria-tou-empnei-chiliades-gonis-se-olo-ton-kosmo7

“Παίρνω πολλούς επαίνους που φτιάχνω τα μαλλιά της και ακούω πολλά κοπλιμέντα για τον ρόλο μου ως πατέρας για τον λόγο αυτό,” λέει ο Φιλίπε. “Θέλω και άλλοι μπαμπάδες να το βιώσουν αυτό.”

bampas-anagkastike-na-megalosi-olomonachos-tin-kori-tou-8-chronia-argotera-i-istoria-tou-empnei-chiliades-gonis-se-olo-ton-kosmo8

Ο Φιλίπε δίνει τόση έμπνευση σε γονείς. Αν συμφωνείτε, μοιραστείτε την ιστορία του με τους φίλους στα Facebook!

 

 

πηγη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...