Σπαράζει καρδιές:«Έχουμε να φάμε δυο μέρες»Η συγκλονιστική αγγελία άνεργου πατέρα στη Θεσσαλονίκη.
Κόμπος γίνεται το στομάχι σου…

Έκκληση για λίγη βοήθεια κάνει ο κυρ.Γιάννης από τη Θεσσαλονίκη. Είναι νηστικοί εδώ και μέρες, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει

Μόνο σοκ και θλίψη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελλήνων πολιτών προκαλεί η αγγελία μακροχρόνια άνεργου πατέρα στη Θεσσαλονίκη που εκλιπαρεί για λίγη βοήθεια προκειμένου να ταΐσει τα νηστικά παιδιά του.

 

Έχει σπαραξι κάρδιές η αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα: «Άνεργος με 2 παιδιά ζητά βοήθεια για τα παιδιά του
Ο κ.Γιάννης έχει μείνει χωρίς δουλειά εδώ και πέντε χρόνια ενώ και η σύζυγος του είναι άνεργη. Το άπορο ζευγάρι καλείται μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας να μεγαλώσει τα δύο παιδιά τους, το ένα
εκ των οποίων με αναπηρία 67%.
Η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας έιναι:
ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πποκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 67%
κατά την ιατρική πρόβλεψη.
ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
ΑΡ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:09905/2014/1463

 

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή στο νοικοκυριό δεν υπάρχει κανένα εισόδημα με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να στερούνται για ημέρες το φαγητό όπως και άλλα βασικά αγαθά που όμως είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους
Ο απελπισμένος πατέρας εργαζόταν ως υπάλληλος σε σουπερ μάρκετ όμως
απολύθηκε πριν από 5 χρόνια
Εσχάτως, ο κ. Γιάννης κατεβαίνει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης για να πουλήσει στυλό και αναπτήρες σε καταστηματάρχες και περαστικούς. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει και βγάζει ένα μικρό μεροκάματο ίσα-ίσα για να αγοράσει μερικά τρόφιμα για το σπίτι.
«Βγάζω λίγα χρήματα και με αυτά αγοράζω λίγο γάλα και ψωμί για τα παιδάκια μου.
Ο ίδιος δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι φοβάται για το μέλλον των παιδιών του αφού η οικογένεια δύσκολα τα βγάζει πέρα. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο άνεργος πατέρας εκλιπαρεί για βοήθεια. Κάθε τόσο απευθύνεται στην εκκλησία από όπου του δίνουν κάποια λιγοστά χρήματα, περίπου 20 ευρώ κάθε μήνα, και μερικές σακούλες με τρόφιμα.
Δυστυχώς, όμως, αυτά δεν αποδεικνύονται αρκετά και τα παιδάκια του πολλές φορές πέφτουν νηστικά για ύπνο. Κάπως έτσι, σκέφθηκε να φτάσει στην ακραία λύση της αγγελίας, προτιμώντας να αποκαλύψει δημοσίως το πρόβλημά του παρά να αφήσει τα παιδιά του αβοήθητα.

«Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση. Ζητάω τη συνδρομή των συμπολιτών μου αφού μόνος μου, χωρίς δουλειά, δεν μπορώ να στηρίξω την οικογένειά μου.
Με πόνο ψυχής
όποιος θέλει να βοηθήσει ο αριθμός λογαριασμού έιναι:
0026-0211-67-0101367106
IBAN:GR9402602110000670101367106
ΑΡΧΙΚΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ:Γ Ι Δ

πηγή: superthema.gr

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...