Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 60 ετών η πρώην εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου, η οποία νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιασώ General, με κίρρωση του ήπατος.

Η Μάνια Τεγοπούλου, μία εκ των δύο κληρονόμων του εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου είχε αναλάβει τα ηνία της «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.» μετά το θάνατο του πατέρα της το 2008, συμμετέχοντας ενεργά στην διοίκηση της εφημερίδας.

 

Η κρίση όμως του Τύπου χτύπησε σκληρά και το πανίσχυρο συγκρότημα του Νέου Κόσμου. Από τον Αύγουστο του 2011, στο συγκρότημα έγινε παύση πληρωμών ενώ στις 23 Δεκεμβρίου του 2011 η εφημερίδα κατέβασε ρολά εκδίδοντας το τελευταίο φύλλο της. Επανακυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 αλλά για να ξανακλείσει το Νοέμβριο του 2014.

Όπως έγινε γνωστό από το οικογενειακό της περιβάλλον, η σορός της θα αποτεφρωθεί. Η Μάνια Τεγοπούλου ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Το εγχείρημα της «Ε»

Το πρώτο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» κυκλοφόρησε στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 21 Ιουλίου 1974, με ένα «κείμενο διακήρυξης» στο οποίο η «Ε» παρομοιάζεται με τις ευρωπαϊκές εφημερίδες «Μοντ», «Φιγκαρό» και «Κοριέρε ντέλα Σέρα» και το ξεκίνημά της χαρακτηρίζεται «δημοσιογραφική εκστρατεία για την εξυγίανση του ελληνικού Τύπου».

Η «Ε» ξεκίνησε ως εφημερίδα των συντακτών της. Στο πρώτο χρονογράφημά του, ο συνεργάτης της Φρέντυ Γερμανός έγραφε ότι οι 70 δημοσιογράφοι προσχώρησαν στην «Ε» γιατί πια έχουν «μια δική τους μπάλα», μια δική τους εφημερίδα.

 

πηγη

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...