Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους όσα αναφέρουν στις προανακριτικές τους απολογίες η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της.

«Γέννησα το μωρό, το θήλασα, μετά του έβαλα χαρτί στο στόμα και του τύλιξα το λαιμό με κορδόνι… Ζήτησα από τη μητέρα μου να φέρει μια σακούλα για να βάλουμε μέσα το μωρό μαζί με άλλα σκουπίδια» κατέθεσε η 19χρονη παιδοκτόνος – Είχε κάνει έκτρωση στο παρελθόν!

 

Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους όσα αναφέρουν στις προανακριτικές τους απολογίες η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της, οι οποίες κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν το βρέφος όπου γέννησε η πρώτη και στη συνέχεια το πέταξαν σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη αφού πρώτα το τύλιξαν σε σακούλες σούπερ μάρκετ!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 19χρονη αφού γέννησε το παιδί της, το έπλυνε, το θήλασε και μετά επειδή – όπως είπε- είδε αίμα στο στόμα του του έβαλλε χαρτιά στο στόμα και τέλος του έδεσε το λαιμό με κορδόνι και τον ομφάλιο λώρο του. Όλα αυτά τα κατάθεσε η ίδια η 19χρονη στην προανακριτική της απολογία στους αστυνομικούς, σημειώνοντας μάλιστα πως επειδή ένιωθε άσχημα για την πράξη της και ήθελε να την συχγωρέσει ο Θεός, πέρασε μια φορά από τον κάδο όπου η μητέρα της είχε πετάξει το κορμάκι του παιδιού της και του άφησε λουλούδια!

Η 19χρονη (γεννηθείσα το 1999) που μαζί με τη μητέρα της οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, αναφέρει στις προανακριτικές της απολογίες, πως είχε μείνει ξανά έγκυος και είχε κάνει έκτρωση, ότι δεν είχε καταλάβει αμέσως την εγκυμοσύνη της παρά μόνο όταν ένιωσε «κάτι να κουνιέται» και ότι προχώρησε στην πράξη της αυτή διότι φοβόνταν τις αντιδράσεις της μητέρας της!

«Είχα κάνει έκτρωση στο παρελθόν αλλά τώρα δεν κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος!»

 

Καταθέτει χαρακτηριστικά στην πρώτη της προανακριτική απολογία η 19χρονη:

«Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν απο έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητερά μου. Μέχρι το 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε στην Αθήνα γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε (….) και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Κατάλαβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε, μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθήνα και έκανα έκτρωση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», γυρίσαμε στην Λήμνο και μετά πάλι στην Αθήνα για να μείνουμε μόνιμα με τον αδελφό μου. Την Άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κώστα, είναι Έλληνας από κοινή παρέα. Ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κώστα γνώρισα τον Κυριάκο από τα Άνω Λιόσια και κάναμε σεξ αλλά όλες τις φορές είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου, γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ούτως ή άλλως, έχω θυρεοειδή και τρώω κιόλας. Νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την Πρωτοχρονία κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω. …..»

«Άκουσα το μωρό να βγάζει περιέργους ήχους»

Η 19χρονη έδωσε όμως και συμπληρωματική προανακριτική απολογία, όπου υποστήριξε πως μέχρι την ημέρα που ένιωσε τους πόνους του τοκετού η μητέρα της δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος!

Υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Η μητέρα μου μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Όταν με έπιασαν οι πόνοι αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ´ έξω γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τί γινόνταν έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα. Έπλυνα το μωρό στο νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από την μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε (.σ.σ η μητέρα της) πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδού για να τραβήξει το αίμα…Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα την μαμά μου να μου φέρει και άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν».

«Είπα στη μητέρα μου να φέρει μια σακούλα για να βάλουμε το μωρό μαζί με σκουπίδια»

Στη συνέχεια της συμπληρωματικής απολογίας, η 19χρονη παιδοκτόνος αναφέρει πως αφού διαπίστωσε πως το παιδί δεν ανέπνεε φώναξε την μητέρα της να της φέρει μια σακούλα για το βάλουν μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουν κάπου έξω! Καταθέτει επί λέξη: «Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και μου είπε: «τι θα κάνουμε τώρα»;». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω την σακούλα με το μωρό».

Η νεαρή γυναίκα στις πρανακριτικές της απολογίες υποστήριξε ακόμη πως δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί της:

«Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα και εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι (σ..σ στο σημείο που βρέθηκε η σορός του παιδιού) για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα.. Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

Μητέρα 19χρονης: «Η κόρη μου μου έδωσε τη σακούλα με το βρέφος»

Στη σοκαριστική ομολογία ότι εκείνη πέταξε το παιδί της κόρης της στον κάδο απορριμάτων, προχωράει η μητέρα της 19χρονης στην προανακριτική της απολογία. Όπως καταθέτει, όταν κατάλαβε τι συνέβαινε ήθελε να βάλει ένα πιστόλι στο κεφάλι της και ότι κόντεψε να τρελαθεί.

Υποστήριξε χαρακτηριστικά η 64χρονη γυναίκα στις αρχές: «Ο σύζυγός μου πέθανε από καρκίνο το 2012. Ήρθαμε στην Αθήνα από τη Λήμνο και ο γιος μου δουλέυει και η κόρη μου πηγαίνει σχολείο για να γίνει φαρμακοποιός. Στα τέλη Φλεβάρη του 2018 η κόρη μου είπε πως πονάει η μέση της και εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί πίστευα πως είναι από την περίοδο που έχουν οι γυναίκες. Μετά από δυο ημέρες η κόρη μου ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι στο μπάνιο και εκεί μου είπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελλάθηκα δεν ηξερα τί να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μέσα στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα πως δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Πάλι δεν μου απαντούσε. Μετά είδα ξανά ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω. Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα την σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα την σακούλα, απλά την άφησα μέσα».

«Φοβόμουν μήπως πάει φυλακή το παιδί μου ή εγώ»

Η 64χρονη υποστηρίζει ότι δεν είπε τίποτα σε κανένα όλο αυτό το διάστημα γιατί φοβόνταν μήπως πάει φυλακή η κόρη της. Ανέφερε στους αστυνομικούς: «Ρώτησα την κόρη μου γιατί έμεινε έγκυος, ποιός είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα… Μετά από δυο ημέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω απο τον κάδο. Γινόνταν χαμός, αστυνομία και κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν».

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό

Υπενθυμίζεται πως η σορός του παιδιού είχε βρεθεί στις 26 Φεβρουαρίου μέσα σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας από ρακοσυλλέκτη.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας «το πτώμα του νεογνού βρέθηκε τοποθετημένο εντός πλαστικής σακούλας με την ενδειξη «ΑΒ». Ήταν μέσα σε κάδο απορριμάτων και γυμνό ενώ ο ομφάλιος λώρος δεν είχε αποκοπεί και ήταν τυλιγμένος γύρω απο τον λαιμό του. Στο λαιμό του παιδού ήταν επίσης δεμένο ένα τμήμα κορδονιού, ενώ στο στόμα του υπήρχαν κομμάτια χαρτιού.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή, προέκυψε πως ο θάνατος του παιδιού είναι «συνέπεα της περυτίληξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου»».

Τέλος, σε απόσπασμα υλικού που κατασχέθηκε από κάμερα ασφαλείας αναγνωρίστηκε η μητέρα της 19χρονης η οποία φαίνεται να κρατά στα χέρια της δυο σακούλες και να κατευθύνεται στον κάδο απορριμάτων όπου βρέθηκε το νεογνό.

Οι δυο κατηγορούμενες έχουν λάβει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: Protothema.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...