Με θλίψη πληροφορήθηκα πριν λίγο ότι πέρασε στη Βουλή η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια με 161 ψήφους.

 
 

Στο νομοσχέδιο – ντροπή που πέρασε πριν από λίγο. εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνέπραξαν και κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

 

Αποκαλώ αυτή τη μέρα, ημέρα ντροπής, όχι γιατί είμαι κανένας γραφικός ακραίος με πρόβλημα σκέψης και γεμάτος φανατισμό. Μακάρι, το εύχομαι με όλη την ψυχή μου να ήταν εφικτό κάθε άνθρωπος με οποιαδήποτε επιλογή στη ζωή του να γίνει καλός γονιός.

Προφανώς δε διαχωρίζω τους ανθρώπους από την επιλογή και την εμφάνιση, ούτε διατείνομαι πως είμαι καλύτερος πατέρας.

Αυτό όμως που αποφασίσθηκε σήμερα είναι απολύτως καταστροφικό για την μελλοντική κοινωνία, για τον θεσμό της οικογένειας αλλά κυρίως βασανιστικό για την ψυχή ενός μικρού παιδιού, ενός μελλοντικού πολίτη, που θα κληθεί να αγαπήσει, να κάνει οικογένεια, να ψηφίσει, να οικοδομήσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Με τη σημερινή απόφαση, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, τόσο αυτοί που την ψήφισαν τόσο εμείς που την ανεχθήκαμε σιωπηρά.

Οι πολιτικοί δεν είναι ξένο σώμα, είναι ο καθρέπτης μας, είναι ο εαυτός μας. Είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας. Είναι ο γιατρός μας, ο δικηγόρος μας, ο επιχειρηματίας, ο βιοτέχνης.

Ένα παιδί ΠΡΕΠΕΙ να έχει παραδείγματα, πρέπει να έχει μια ομαλή παιδική ηλικία δίχως να γίνεται μάρτυρας καταστάσεων που θα του αφήσουν τραύματα μιας και θα αδυνατεί να εξηγήσει εικόνες που περνούν από μπροστά του.

Δυστυχώς αποτύχαμε.

Πρόκειται για μια επιπόλαιη, ψηφοθηρική απόφαση, την οποία όλοι συνυπογράψαμε.

Πρόκειται για τον βιασμό της ψυχής των παιδιών μας.

 

 

πηγη

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...